E3 2017: Call of Duty-multi vs. történelmi hűség

  • Írta: fojesz
  • 2017. június 14.
  • Hír
A Call of Duty: WWII multiplayere nem a történelmi hűségről szól majd, erre inkább a kampánynál figyeltek oda a fejlesztők. A többjátékos részben fekete nővel is harcolhatunk majd a németek oldalán, amerikai fegyverrel a kézben.

A Call of Duty: WWII visszatér a második világháborúhoz, azonban elsősorban a kampány terén törekszik a történelmi hűségre és a hitelességre - úgy néz ki, itt a visszatöltődő életerőt is elfelejthetjük. A multiplayernél ezt a vonalat láthatóan elengedte a Sledgehammer Games, és inkább a rugalmasságot tartotta szem előtt a csapat.

A World at Warhoz hasonlóan az új rész sem köti frakciókhoz a választható fegyvereket, vagyis a németek oldalán is használhatunk majd M1 Garandot, és az amerikaiakat is képviselhetjük német mordályokkal. A fejlesztők szerint ez egyszerű dizájneri döntés, azt szerették volna, ha a játékosok oldaltól függetlenül használhatnák a kedvenc fegyvereiket, és úgy vélik, az csak rombolná a játékélményt, ha valaki nem férne hozzá a legjobban bevált felszereléshez csak azért, mert a rossz oldalra osztotta be a játék.

Ahogy azt már megírtuk, a karakterkészítés másképp megy majd az idei részben, mint korábban. A Sledgehammer kukázta a Create-A-Class rendszert, ehelyett jönnek a Divíziók. Ezekből öt lesz (Infantry, Airborne, Mountain, Armored és Expeditionary), és tulajdonképpen a kasztoknak felelnek meg. Ez a felállás kevesebb megkötést tartalmaz, mint más kasztrendszerek, a különböző divízióspecifikus képességek jól passzolnak egy-egy játékstílushoz, azonban vannak olyan alapképességek, amiket bárhol felhasználhatunk, és a fegyvereket is tetszőlegesen cserélgethetjük. Néhány összeállításról screenshot is készült, ezeket itt találjátok meg.

A karakterünk külsejét tekintve pedig még kevesebb korlátozással találkozhatunk: akár fekete nővel is harcolhatunk majd, ami különösen akkor lesz furcsa, ha a németekhez kerülünk a meccs során, de a Sledgehammer azt mondta, vállalták a kockázatot, a történelmi hűség a kampány területe. Újdonság egyébként, hogy a karakterünkkel egy 48 fős lobbiban is lófrálhatunk majd, ez a Headquarters mód, ahol 1v1-es meccsekre is kihívhatjuk a többi játékost. Az alábbi screenshot erről a fícsörről készült:

A Call of Duty: WWII november 3-án jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. A játék multis traileréért és a PS4-es béta dátumáért ezt a hírünket érdemes visszanézni, míg az első gameplay pillanatokat itt találjátok meg! Feljebb két pályabemutatót nézhettek meg, és a Battlefield 1 hadjárataira emlékeztető War Mode-hoz is kaptunk egy kis felvezetőt.

37.
Rezsidémon
Így nem erdekel annyira, lapozok. Lesz még elég másik jatek
36.
Lorthirash
#32: Én azt nem értem hogy pl: Battlefieldnél miért nem érdekel senkit hogy milyen fegyverrel megy a másik?
Én azt látom hogy egyesek nem tudnak érvelni csak egyszerűen divatból fikázni.
35.
Lorthirash
#34: A legjobb cod2 szervereken most is rifle mod van, mégis mi abban a realisztikus?
34.
Lorthirash
#32: Meg az is baj hogy a sok konzolos emberkének, tisztelet a kivételnek fogalma sincs milyen is volt cod2 vagy cod4, köze nem volt a valósághoz, sőt egyik fps-nek sincs.
33.
Lorthirash
#32: Az a baj átestek a ló túloldalára és csak túloztok.
32.
atedolgod
#30: Hát ha ez csak egy játék, akkor miért nem lehetek lézerfegyverrel? Vagy mondjuk plazmavetővel.... űrgárdista egyenruhában. Na?
31.
dvs00
Gratulálok ehhez a gender multikulti nácizmushoz, hogy újonnan a játékokban is köszönthetjük eme fantasztikus lehetőséget.
Tessék mondani, később megkapjuk hozzá DLC-ben a buzikat illetve a zsidókat, a menekültnek nevezett "migránsokkal", úgynevezett "civilekkel" Gulyás Mártonostul, Fekete-Győröstül, kutyával macskával kefélőkkel egyetemben? Vagy az előrendelői bónusz lesz? Virtuálisan tudják majd egymást molesztálni, meg seggbekúrni a játékosok a mapon?
30.
Lorthirash
#28: Azért ennyire nem kell elrugaszkodni a 2. VH-tól a cod2-nek is jót tettek a különbözős rifle, jumper, és a valóságtól nagyon távol álló modok multiplayerben.

Mindenki beszél itt a realisztikusságról, történelmi hűségről stb... de multiban sose ez kell legyen az elsődleges szerintem, ez csak egy játék.
A single player már más világ ott már lényeges.
29.
Lorthirash
#28: Igen, azonban ez esetben sokkal megosztóbb lenne a játék, mert valaki pl csak kar98-al tud jól lőni akkor ha amerikai oldalra dobja be akkor az szívás.

Cod2-ben is minden értelmes szerveren lehetett választani bármelyik fegyvert
28.
atedolgod
#26: Már hogyne figyelne arra? Azért kezd az ember második világháborús játékkal játszani, mert második világháborús környezetben szeretne épp katonáskodni. Ha a játék címe az lenne, hogy "multikulti lövöldözés 2017 -ben", akkor lehet mindenkinél mindenfajta fegyver... de ha második világháborús játék, akkor az amcsik ugyan legyenek már amcsik, a németek meg legyenek már németek... És olyan fegyverrel rohangáljon, amilyet akkor kapott volna, ha abba a hadseregbe besorozzák. Ez így hangulatromboló...
27.
Gykrizsi
Az lenne a jó, ha lenne viszont egy HC mód, ami történelem hű marad.
26.
Lorthirash
#25: Multiban egyébként se fog senki arra figyelni hogy ki nő és ki nem, az a lényeg minél többet ölj legyen killstreak ....
25.
Lorthirash
#24: De egyébként ide is van írva mi ezzel a gond?
A TÖBBJÁTÉKOS részben fekete nővel is harcolhatunk majd a németek oldalán
24.
Lorthirash
#23: Én nem hiszem hogy single playerben lehet majd nővel rohangálni, az viszont hogy multiban lehet esetleg azzal nincs * gond *, azzal sincs hogy amerikai fegyverrel megy az ember német oldalon.


"Szerkesztve"

(SZERKESZTÉS GOMB)
23.
Lorthirash
Én nem hiszem hogy single playerben lehet majd nővel rohangálni, az viszont hogy multiban lehet esetleg azzal nincs, azzal sincs hogy amerikai fegyverrel megy az ember német oldalon.
22.
atedolgod
Itt meg a bővítése, ahol amcsikat ölhetünk japánokkal...

https://www.youtube.com/watch?v=wG_BMqYqdDo
21.
atedolgod
Itt egy normális világháborús játék, ahol nincsenek ilyen faszságok....

https://www.youtube.com/watch?v=jsUJnIl_9-I
19.
atedolgod
#15: Annyira polkorrekt ww2 -es játék lesz, hogy már csak a fegyverek fognak távolról emlékeztetni a korszakra.
Lehet hogy virágot kellene szedni a katonákkal egyébként.... hiszen ha lelövik egymást, az csúnya dolog....
18.
atedolgod
#14: Mondasz valamit... hiszen a szakállas nőnek álcázott homoszekszuálisok joggal háborodhatnak fel, hogy nem játszhatnak az amcsik oldalán, német fegyverekkel a világháborúban... szörnyű. Emberjogi szervezeteket értesíteni kell sürgősen.

Ami azt illeti, szerintem az űrlényeket is jogtalanul rekesztik ki. Miért nem lehetek akkor már Master Chief? Én úgy akarok zúzni a németek oldalán, csápos idegeneket gyilkolva conchita ellen.... Végül is mit számít? Hiszen a történelmi hűség nem számít... akkor meg miért ne lehetnének űrlények is?
17.
Beniciodeltoro
#16: Ráadásul ez egy FPS, max csak a bőrszíne látszik ha nincs rajta kesztyű, persze mikor fut és nyögdécsel az gusztább mint ha egy bali lihegne és köpné ki a tüdejét :P
De ha már ennyire kreténkednek hogy a németeknél négus nők is játszhatnak, akkor a másik oldalon a japán nő miért nem indokolt ?
Jah hogy a 2. VH-ban a Japok nem igen csipázták az USA-t sem , meg a Pearl Harborra való tekintettel nem tesszük be a japó karaktereket, mert nem korhű, de a németek oldalán négussal tolni az oké :)
Zsidrákék fentről elég rendesen tolják az ipart, a spektrumon is 0-24-be megy a nácizás.
16.
Orsi 24
#8: Ez akkor is faszság..Én is a női játékostábort erősítem,de nem várom el,hogy csak ezért legyen női karakter egy játékban...
Persze örülök,ha tudok választani,ahol ez "engedett",pl egy Wildlandban,de azért álljon már meg a menet...
Azt mondom csinálok egy korhű történelmi shootert,még történészeket is alkalmazok,és erre feka nők harcolnak benne?!?!?!?
Azok,akiknek az a fontos,hogy márpedig női karakterrel menjen,mert ő maga is nő...Számomra csak feltűnési viszketegség,hogy "hé én lány vagyok,és játszok,mindenki figyeljen rám!!!!!"
Rohadt gáz
15.
Beniciodeltoro
Eddig is a röhej kategória volt a COD, de most fullba nyomják a kretént.
Kis lelkük nem tudja elviselni a horogkeresztet, mert nem szép dolog harcolni a németek oldalán.
Akkor a f*szért jönnek 2. VH-s játékkal, ha nem is lesz az ???
Mindig van lejjebb ezeknél, és így is fog fogyni ez a szemét.
14.
NemecsekErno
Mocskos fasiszták, majd jön SOLOMON Manó, vagy Link21 barátunk és megkapjátok a magatokét a sok gyülölködő, rasszista, nőgyülölő megjegyzéseitekért.
Egyébként is csak a limitált képzeletetekre példa, hogy miért is probléma egy fekete nő ábrázolása a náci németek oldalán, amerikai fegyverrel.

Számomra pl. Conchita Wurst szerepletetése egyenesen kötelező lenne az egyenjogúság jegyében az angol miniszterelnökként, ahogy németes akcentussal elmondja a nemzetnek a legnehezebb időkben, hogy 'Blood, toil, tears and sweat'.
12.
TDavid22
És mi lesz a következő "remek" ötletük a fejlesztőknek?
Rózsaszínű, kék szívecskés Thomson?

:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...