Harmincéves a Metal Gear-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2017. július 14.
  • Hír
Link másolása
Tegnap ünnepelte a harmincadik születésnapját a Metal Gear és így a Metal Gear-sorozat. Habár a játék atyja, Hideo Kojima már nem dolgozik a Konaminál, az továbbra is számol a szériával.

Harminc évvel ezelőtt, 1987. július 13-án jelent meg az eredeti Metal Gear. A játék MSX2-n mutatkozott be, majd NES-re, DOS-ra és Commodore 64-re is portolták, de újabb platformokon is játszhatóvá vált a későbbi játékokon keresztül.

A lopakodós játékban az Outer Heavenbe, egy legendás zsoldos által alapított államba kísérjük el Solid Snake-et, és azt a feladatot kapjuk, hogy elpusztítsuk a Metal Gear nevű fegyvert. A történet végére kiderül, hogy a legendás zsoldos nem más, mint Solid Snake felettese, Big Boss. Mindkét karakter kiemelt szereplője az időben előszeretettel ugráló Metal Gear-sorozatnak, amely számos epizódot élt meg az elmúlt harminc évben.

A cím atyja, Hideo Kojima a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain befejezésével elhagyta a Konamit, azonban a japán kiadó továbbra is számol a sorozattal: most éppen a Metal Gear Survive-on dolgozik a cég, a furcsa spin-off jövőre kerülhet boltokba.

1.
1.
crytek
O de jó is volna ha csak legalább a HD Collection feltolnák steam-re!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...