Két új stúdiót nyit a Ubisoft Quebecben

  • Írta: zoenn
  • 2017. szeptember 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft ma délután bejelentette, hogy hatalmas terjeszkedésbe kezd Kanadában. Többek között két új stúdiót nyit a quebeci régióban, és több mint ezer munkahelyet teremt 2027-ig. Ez a cég eddig legnagyobb beruházása.

A Ubisoft ma egy livestreamben jelentette be, hogy masszív beruházásokba kezd Kanadában. Tervei között két új stúdió alapítása és több mint ezer munkahely megteremtése szerepel. Ami az új csapatot illeti, Saguenay városában alakul meg 2018 elején, ami 125 munkahelyet jelent a régióban.

A Ubisoft Saguenay leginkább az online technológiákban lesz otthon, új online játékélményeket szállítanak majd Jimmy Boulianne vezetésével.

Ez csak az első lépés a quebeci régiót tekintve. 2027-ig egy másik stúdiót is szeretne a kiadó létrehozni. Ezzel együtt 780 milliós befektetéssel számol a Ubisoft, ami ezer állást jelent a térségben. Ilyen horderejű fejlesztésekre nem volt példa Quebec történetében az elmúlt 20 évben.

A már létező kanadai csapatok is erőteljes tőkeinjekciót kapnak. A Quebec Cityben található stúdió és a Ubisoft Montreal létszámát is kibővítik. E két brigád az Assassin's Creed- és a Watch Dogs-frencsájzoknál vezető szerepet tölt be.

A montreali iroda 1997-es megalapítása óta a Ubisoft már 3,5 milliárd dollárt fektetett be a quebeci régióban és 3600 munkahelyet teremtett. Emellett a kiadó ígéretet tett arra, hogy további 13 millió dollárt költ az oktatásra, támogatja az egyetemi kutatást és a helyi startupokat.

35.
35.
delphijos
#28: "Nem azt mondtam hogy 1jàtekbòl 5èvenkènt megèlnènek. Arra cèloztam ha egy jàtèkot mesterien kèszìtenek el akkor az X èv utàn is az eladàsok èlèn lehet."

Egy fenét. Néha-néha van egy-két játék ( nem is mindíg az amelyik megérdemené ) ami extrém népszerű lesz ( GTA V , vagy akár egy Angry Birds ) a többinél van egy felfutás megjelenéskor, és ha jó akkor pár hónapig veszik az emberek. 1 év múlva már csak akciósan. Az új Zelda brutál jó láték lett, de már a kutya se beszél róla....

Azért nem hülyék ők sem, pontosan ki van kalkuláva, hogy ha még 3 hónapig fejlesztik az x bukta, és esetleg y-al több ember veszi meg, ami z-vel több bevétel. Azán ha az x a duplája a z-nek, akkor még jó hogy kiadják.

A CDP-vel kapcsolatban, meg lehet utólag okoskodni, neki SZERENCSÉJÜK volt. Nem a lopás miatt mentek csődbe, hanem mért ők is úgy jártak mint sok kis cég, ahol grandiózus tervek vannak, és elfogy a pénz. Sok bele is bukott. Ők megúszták. A nagy kiadók NEM így működnek. Egy nagy cég elkaszál egy projektet akár 90%-os készültségnél ha úgy látja nem éri meg. Még egy olyan is mint az MS, aki pedig simán "megengedhetné". De ez üzlet. És még egy nagy kiadó is belebukhat a túlköltekezésbe / rossz projektbe, még ha jól ment a szekér elötte akkor is.

Olvasd el pl. a Wikipedia-n ( de van más cikk is ) a "Game development" szekciót.

Egy részlet:

"After the release of The Witcher, CD Projekt worked on a console port called The Witcher: White Wolf; but development issues and increasing costs almost led the company to the brink of bankruptcy."


33.
33.
Kalácsképű
#32: Persze, hogy van felelossegre vonas. Sot, aldozati baranyok is nem kis szamban.
Hogy csak a ket cegnel maradjunk, az Uncharted 3 kozepes fogadtatasa miatt Amy Hennig " uj kihivasok utan nezett ". Kivel is hozta ossze a sors a Visceral maradekanal ? A csodalatos Jade Raymonddal, aki az UBI-tol Watch Dogs sikerei utan indult " uj kihivasok keresesere ". Es min dolgoznak ? Nem bevallottan egy Disney altal publikusan elkaszalt SW jatek megujitasan XD
30.
30.
Zoli0507
#22: Az hogy ennyit tudsz egy tèmàhoz hozzàfűzni az a te szegènysègi bizonyìtvànyod.

A "kètbites" jelző pedig vèrciki. "Kockaduma", amihez az ember egy bekockult kockafejű kockulòs valakit kèpzel maga elè. Viszont bizonyos tekintetben lehet rà mondani hogy "aranyos" vagy ironizalva "cuki" duma ;)
28.
28.
Zoli0507
#21: Persze mert a CD Projekt Red becslèse szerint akkoriba 1,7-2,4milliò között töltöttèk le illegàlisan a jàtèkot megvàsàrlàs helyett.XD

Egyèbkènt semmit nem talàltam ròla, se a cèg History-ban se a sajàt oldalukon. Deeee mondjuk hogy tènylegbìgy volt. A màr akkor kapott segìtsèget kicsit tùlzàs, egyszeri segìtsèg volt. Egyèbkènt ajànlom neked olvasd el a cèg törtènetèt.

A mostani àllami tàmogatàs pedig.... 8milliàrd-nak megfelelő forinttal tàmogatja az àllam a lengyel jàtèkipart, a Techland is kap, az indi fejlesztők is kapnak nem csak a CDPRed.
Amit a lengyel àllam 2016 decemberèben!!!!!!!!! Jelentett be. Semmi köze a Witcher 3-hoz. Pont a Witcher 3 sikerèn lett az àllam "tùlbuzgò".


Mit magyaràzok az ubisoft működèsèről? Megkèrdeztem mennyi csapatukat àllìtottàk rà a Divisionre, ès mennyi időt (èveket) valamint pènzt öltek bele pèldàul (amit ha utànanèzel te is làthatod hogy azèrt volt hogy "időre elkèszüljön", ha jòl emlèkszem tovàbbi 4!!!! csapatukat àllìtotàk rà, mi lett volna a jàtèkkal ha hagytàk volna őket nyugodtan dolgozni?) . A tőzsdèről nem is beszèlve, a rèszvènyeik èrtèkèt is meg lehet nèzni, a legnagyobbak egyike.

Nem azt mondtam hogy 1jàtekbòl 5èvenkènt megèlnènek. Arra cèloztam ha egy jàtèkot mesterien kèszìtenek el akkor az X èv utàn is az eladàsok èlèn lehet.
23.
23.
Chrysh
#18: Ráadásul a ND kurvára nem hozza nyilvánosságra, hogy mennyit költöttek a játékra, az is lehet, hogy marha veszteséges és csak abból a megfontolásból hagyják őket dolgozni, mert olyan system-seller produkciót tesznek le az asztalra, ami húzza a PS4 szekerét. (Ez már csak azért is elképzelhető teória, mert az UCből eladtak 5-6-7-8-9 milliót, holott a ps4ből már rég többtízmillió fogyott.)
22.
22.
Chrysh
#21: De tudod a pénz az mégiscsak pénz....

Ennyit fűznék hozzá még a kétbites okoskodásához :D
21.
21.
delphijos
#19: Legalább tajokozódj mielőtt okoskodsz. A CDP az első W után a konzolos fejlesztés közben ( a W2 előtt ) majdnem becsődölt, Már akkor kapott segítséget az államtól.

Amit meg az Ubisoft működéséről magyarázol, azt meg nem is kommentálom. Hány céget vezetsz is éppen hogy ennyire tudod hogy mit kell csinálni? Ja és gondolom auditálni is jársz hozzájuk, hogy tudod hogy annyira tele vannak hogy elég lenne 5 évente egy játék.....
19.
19.
Zoli0507
#18: Az Ubi az egyik olyan cèg akiknek a pènzzel van a legkisebb problèmàjuk, ès azzal lenne a legkevesebb gondjuk hogy 5èvig kèszìtsenek egy jàtèkot.

A CDPRed a Witcher 3 megjelenèse UTÀN!!!!!!! (kb rà 1,5 èvre jött a hìr hogy az àllam tàmogatni fogja őket)

Pèldakèppen hàny stùdiòjuk is àllt rà a Division-re?? Ahoz kèpest amit mutattak belőle ès amekkoràt hazudtak hogy mekkora lesz... aztàn dlc-be kaphattad meg azokat amik mèg a bemutatòknàl az alap jàtèkhoz jàrtak.

A Bethesdànak mondjuk a Dishonored 2-ben talàn 4db buggal talàlkoztam. De nem ez a lènyeg.

Ha szabad kèrdeznem mennyi az a töredèk rezsi??
A neten meg tudod nèzni mennyibe került a jàtèk elkèszìtèse ès mennyit fizettek a marketingre. Mint ìrtam ubièknàl nem a pènz a baj.... illetve igen mert pènzpènzpènz...

A Rockstar?? Èveken àt elèl 1db tetves jàtèkbòl, èrdekes.
18.
18.
user101
Ez egy orbitális f@szság!

1.) Az ND egy olyan privilégiumokat élvező végtelen büdzsével és hátszéllel dolgozó stúdió, amilyen talán a világon nincs, minimum 5 évig fejleszthettek EGY játékot,

2.) A CDP Kelet-Európában töredék rezsivel fejleszt 3,5 év alatt EGY játékot ÁLLAMI támogatással, amire másnak 1.5 - 2 éve van és 3x-os rezsije!!!

Mindkét fejlesztő 1-1 játékot fejleszt amíg az Ubisoft egy kiadó, számtalan stúdióval akik rengeteg franchiseot készítenek egyszerre!!! Igen védem az Ubisoft-ot, mert ők be mernek vállalni új IP-ket, hoznak egy elfogadható színvonalt ( még ha divat is fikázni őket ), de az ott dolgozó stúdiók messze nem ugyanazokkal az esélyekkel indulnak. Nem hibátlanok, van velük nekem gondom, de legalább próbálkoznak...

Az EA-t is utálja mindenki a pénzhajhász futószalagon gyártott játékaiért akárcsak az Activisiont. De a Bethesda hírhedten bugos játékairól sem kell nagyon győzködni senkit, hogy a Nintendorol ne is beszéljünk.

Szóval örüljetek már egy kicsit, hogy legalább szánnak pénzt, időt, energiát fejlődésre, fejlesztésre és talán lesz egy-két használható / értékelhető új termékük. Én bizakodó vagyok bakker... :D
16.
16.
delphijos
Szerintem is kicsit el van ez az "utálat" túlozva. Egy ND-t , vagy CDP-t kár összehasonlítani velük. Ezek kis stúdiók, ahol a fejlesztés is "házon belül" fut, és visznek egy , jó esetben két projektet. A "nagyoknál" ahol dolgoznak 10 külső fejlesztő céggel, és kiadnak 20 játékot egy évben ( persze nem mind AAA ) óhatatlan hogy vannak hibák. Szerintem a Ubisoft-nál sincs extém több mint más hasonló nagy stúdiónál. Annyival biztos nem több mint amennyire szidva vannak. És ahogy már én is írtam , és itt Fakjjee is , a Mario & Rabbids tényleg minőségi munka.
15.
15.
PaprikaJancsi
Én nekem remek peceket okozott a Ubi a Watch Dogs-al és az AC:Syndicate-tel. Mindkét cím remekül sikerült, nagyon élveztem őket. :)
14.
14.
kastorhun
#6: Annyira azért nem bugos, és a végig vitelem alatt (a 2 dlc-vel együtt) kb 4-5 buggal találkoztam, ezekből 3 a pacival volt kapcsolatos.
11.
11.
hadzsime
#8: Azért a Bethesdát mostanában eléggé tépi a szarvihar. Sokan szidják őket a Creation Clubos szarságért és azért, hogy már huszadjára adják ki a Skyrimet. Elég sok mémet láttam róluk mostanában, habár szerintem addig biztonságban vannak, amíg nem csinálnak valami hülyeséget(pl. Fallout MMO).
10.
10.
Zoli0507
#8: Gondolom mert a Bethesda az Ubihoz kèpest pironkodò szende kisleàny. Sokat nyom a latban az hogy egy kiadò mennyire sztàrolja magàt vagy èppen a hamarosan megjelenő jàtèkàt.
Konkrètan a kèrdèsedben benne is van a vàlasz. Dishonored 2!!!!!! Nem 4 nem 6... az assassin szeriànàl konkrètan màr könyörögtek a jàtèkosok hogy ugyanmàr gugolva kène lopakodni, de mèg a blag flag-ben sem èrte meg a nagyèrdemű. Csak egy apròcska pèlda.
9.
9.
Zoli0507
#6: Hol?? Vagy milyen beallìtàsokkal??? :O pèldàul csak a Unity-be volt annyi bug mint a Witcher szèriàba.

Ha az ubi-t ugatjàk akkor viszont miert nem ugatnak? :)
7.
7.
sloth
#4: Elképesztő nevetséges az hogy mennyire divat utálni a ubisoft.
4.
4.
kastorhun
Elképesztő nevetséges az hogy mennyire divat utálni a ubisoftot.
3.
3.
anonymus26
Most már félévente jönnek az AC- részek. :)
2.
2.
hadzsime
Ez csak trailer, szerintem ezt is downgradelik 0,5 stúdióra.
1.
1.
Blazkowicz
Remek! Most már még több és még gyorsabban foshatják magukból a sok bughalmaz szemetet... Tapsi-Tapsi!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...