Túlélőmóddal bővül a Skyrim

  • Írta: fojesz
  • 2017. szeptember 28.
  • Letöltés
Link másolása
Hamarosan a Skyrim - Special Edition is megkapja a Creation Club-támogatást, aminek a nyitókínálatában egy túlélőmód is helyet kapott. Az újdonságot a PC-sek már bétatesztelhetik is.

Túlélőmóddal bővül a The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition, amely arra hivatott, hogy megnehezítse a játékot a rajongók számára.

A Survival módban az éhség, a fáradtság és az időjárás is befolyásolja a játékmenetet. Ha nem eszünk rendszeresen, csökken a staminánk, és emellett hatással van a legtöbb fegyver használatára. Az sem mindegy, hogy nyersen vagy főzve fogyasztjuk az ételt, a nyers hús például mérgezést okoz, így kevésbé hatékony megoldás.

A fáradtság a potionök hatékonyságát és a regenerálódási képességünket rontja, és természetesen aludnunk kell, ha szeretnénk megbirkózni vele. Ez esetben sem mindegy, hogy hol alszunk, a szabad ég alatt kevésbé pihentető az alvás. Végül a rossz időjárás is megkeseríti az életünket: ha nem öltözünk melegen, az életerőnk csökkenni fog, lelassulunk és a zártörésben sem leszünk annyira pengék. Ideiglenes alternatívát jelenthet, ha meleg levest eszünk, vagy csak megragadunk egy fáklyát.

A dolgunkat ezek mellett egy sor apró feltétel nehezíti, ezekről a Bethesda blogbejegyzésében olvashattok, a fenti térkép pedig segít eligazodni, hogy merre van melegebb, és merre kevésbé, illetve hol találtok tábortüzeket, fogadókat és főzésre alkalmas helyeket.

A túlélőmód PC-n már bétatesztelhető, október elején pedig a konzolosok is kipróbálhatják majd. A rajt után egy hétig lesz ingyenes az új játékfajta, amit azért fontos hangsúlyozni, mert egyébként fizetnünk kell érte a Creation Clubon keresztül: bizony, a Fallout 4 után hamarosan a Skyrim is megkapja a Bethesda fizetős modjait.

23.
23.
user101
#4: Igen ez főleg abban a tekintetben szemétség a részemről, hogy az akció alatt nem volt meg a program ! :) Ugyanis kipróbáltam a Morrowind-et és az Oblivion-t, de olyan merev, kényelmetlen, teljességgel felhasználó ellenes játékkal kevéssel találkoztam 1987-óta, mint azok. Egyszerűen pocsék a játékélmény így a Skyrimet ki sem próbáltam.

Aztán egy barátom unszolására megnéztem a Skyrimet és megkedveltem, de egy 2011-es 6 éves játékért had ne fizessek már többet, mint amikor az megjelent premier áron !!! :(

Szóval marad a nexus, amivel van olyan, mint a 'special edition' leszámítva a felesleges pepecselést és fagyásokat, bugokat. :) Azért egy upgrade lehetőség 25-50%-on legalább baráti lenne, de 40€-ért egy kicsit sokallok egy amúgy ingyenes modot ! :)

Egyébként az Oblivion nexussal széttolva már szinte elviselhető, de jónak még mindig nem nevezném... nagyon nem! :(
22.
22.
aordog
Nekem csak egy kérdés:
PS4-en a magyarosítás, mint mód beállítható??
Ha igen, hogyan?
köszi!
21.
21.
Formula1fanatic
#12: Az általam felsorolt modokban minden benne van ennél még több is és ingyenesek. Csak utánajárás kérdése az egész ha megvan az emberben a hajlandóság, hogy jobbat rakjon össze magának. Persze van akinek csak a tálcán kínált jó és hajlandó fizetni is azért, amit alapból be kellett volna építenie a készítőnek a játékba mint opció.
20.
20.
Formula1fanatic
Most annyit tudok erre mondani, hogy Realistic need and diseases és Frostfall nevű modok. Ezek ingyenesek és ezt mind tudják sőt...
19.
19.
Rézfánfütyülő
#17: Az endingen háborgott mindenki, de maga a játék jó volt, nem volt igazi ok bizalomrendülésre. Az Andromédnál volt, mert egy ócska árulás volt az egész. Én nem vettem meg, mert ahhoz drága volt, plusz tájékozódtam előtte - ki készíti, hogyan és miért - így eldöntöttem hogy megvárom a kritikákat, nem fán terem a pénz itt se. Ezt úgy tettem, hogy volt bizalmam. Az Anthem egy szépre polírozott Destiny klón, a Bioware pedig a sztorijáról írás - legalábbis régen az volt - nem a sokrétű, online is jól működő gameplayről. Akinek van kb 12 agysejtje pontosan látja ezt.

Az hogy a legtöbb embernek nincs, az olyan tény amit nem szeretnék elhinni - bár kezdem, ahogy nézem hogy mindenki hegyezi a répát a Battlefront 2re is, ami tök ugyanúgy néz ki mint az egy, mintha a világon semmit nem javítottak volna.

Szal valszeg igazad van, lehet hogy retardált marhák gyülekezete az egész vásárlóbázis, de én még nem tartok ott keserűség terén, hogy ezt csak így elfogadjam - majd ha kijön az Anthem xD
18.
18.
PiszkosFred
#17: habzo szajjal* (mikor lesz mar szerkesztes itt, megiscsak 2017-et irunk, nem a 90-es eveket... - koltoi kerdes nana')
17.
17.
PiszkosFred
#16: Ameddig gennyesre keresik magukat vele, szerinted erdekli oket? :D Amikor a PR fonok azt mondja, hogy "baszki, ha nem tetszik, ne vedd meg es csok"? Mikozben mas studio nem tud mivel vasarlokat magukhoz csabitani, hogy eppen kijojjon az aktualis projekt nullszaldora...

A gamer tarsadalom pedig kb. egy aranyhal memoriajaval rendelkezik, erre a legjobb pelda a Bioware sztorija. Ugy szidta mindenki habzo a ME3 endinggel kapcsolatban a "harom szinu marhasagot", hogy abbol tucatnyi vizsgadolgozat szuletett. Eskudozott mindenki az anyja eletere, hogy soha tobbet Mass Effect. Es akkor jott az Andromeda, amelyet ugy vittek es vettek, mint a cukrot. Elorendelve ugy, hogy elotte napokig rohogtek az animaciokon. Tobb ideig vezette az eladasi listat, mint a ME3....

Aztan par ora jatek utan megint atkozodott mindenki, hogy soha tobbet Mass Effect, soha tobbet Bioware, soha tobbet mocskos EA...stb. De, jon az Anthem, es szerinted hogy fognak alakulni az eladasok? Maradjunk annyiban, hogy lesz egy mosolygos negyedeve, fel eve az EA-nak a premier kornyeken. :)
16.
16.
Rézfánfütyülő
Ahogy már mondva lett: már megint ez a kiborogatott hülye Creation Club. "Jaj, ingyen lesz az első pár hétben." Hát már ingyen van vagy 4-5 éve, és valószínűleg több lehetőséggel, jobb minőségben. Ezek nem normálisak. Ennyire szeretnék a maradék - nagyon kevés - jó hírüket is lehúzni a budin? Mindeközben a "jó döntéseik" miatt, a Fallout 4 elérte Steamen a "vegyes" értékelést a teljes számok alapján is, így már nem látható azonnal az átlag egyszerű parasztnak, hogy valaha azt mondták, jó kis játék ez. Olyan a Bethesda mostanában, mint az a kutyás mém: a kutya ül a házában, ami lángol, és csak issza a kávéját, bizonygatva hogy minden oké.
15.
15.
hadzsime
Nem értem miért erőltetik ezt a Creation Club-os szarságot. Minimális bevételért, hatalmasat rontanak a megítélésükön.
14.
14.
markoci555
Én most nem a special-lal tolom, be akarom fejezni az alapot, de ha azzal is tolnám, ki a f*szom fizetne ezért...
nagyon jó ötletek vannak, mert az egész játékban szinte egy darab ételt nem ettem, teljesen felesleges, a potionok mindent pótolnak, alkohol is negatív hatású mint az állat.
Aludni is hülyeség az esetemben, farkasemberként nem kap az ember semmi bónuszt érte.
Az a meleg-hideg-időjárás cucc meg alatta a linkről jó kis dolgok vannak egyébként.
13.
13.
Heldengeist
A következő frissítéssel pedig majd végre RPG-t csinálnak belőle?
12.
12.
Extol
Érdekes az ételmérgezéses rész. Remélem a szörny-fajokra ezek nem vonatkoznak.
10.
10.
Hab
#9: Nem ettől lesz jó játék a Skyrim, eddig is van már benne kb 1000 órám. Persze ezt is kipróbálom.
9.
9.
piskóta
Már nem rosszból, de az ilyen túlélős dolgokat alapjáraton kéne tartalmaznia minden ilyen stílusú játéknak. Végül is az ilyen "nehézségek" teszik a játékot játékká. De ezt valahogy kevesen látják be.
4.
4.
PiszkosFred
#2: Akinek megvolt a Legendary kiadas (vagy alapjatek es az osszes DLC), az kerlek alassan megkapta INGYEN a Special Editiont. Direkt felhivtak ra a figyelmet erre es kb. ket honapja volt mindenkinek a bejelentes utan es a megjelenes elott beszerezni olcson a Legendaryt, vagy a hianyzo dlcket.

Akinek volt esze, meg is tette, bagoert. De hat ha nem tudsz uszni, az nyilvanvaloan a viz hibaja.
2.
2.
user101
De főleg az nagyon jó, hogy ez csak kipróbálható ingyen de utána pénzért lesz kapható ! Meg az is, hogy akinek nem a Special Edition van meg, az dögöljön meg vagy vegye meg megint teljes áron a játékot, mert nem lehet upgradelni... Köszi ! >:E
1.
1.
Mortis
hát ez csodálatos, egy lassan 6 éves játék bővül egy játékmechanikával, amire több mint 5 éve létezik mod. Huzzah!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...