Brit toplista: élen nyitottak a kolosszusok

 • Írta: Shifty
 • 2018. február 12.
 • Toplista
Remek rajtot vett a Bluepoint Games jóvoltából felújított Shadow of the Colossus. A PlayStation 4-exkluzív kaland egyből az élen kezdett, ráadásul a 2006-ban megjelent PS2-es eredeti rajtjánál is jobban indított a játék.

A Shadow of the Colossus tesztjét azzal zártuk, hogy csak remélni tudjuk, hogy a rajongók meghálálják a Bluepoint csapata által belepakolt munkát, és jelzik a Sony számára, hogy az igényes újraalkotásoknak igenis van létjogosultsága. A múlt heti brit eladások összesítése után kijelenthető, a játékosok elkapkodták a felújított változatot, ami így nemcsak az élen nyitott, hanem a 2006-ban megjelent eredeti változatnál is jobban, méghozzá 73 százalékkal erősebben kezdett.

Mögötte az új UFC-játék végzett, míg a harmadik helyet ezúttal a korábbi éllovas, de szintén remekül teljesítő Monster Hunter World csípte el. Mögöttük a szokásos és egy ideje már ismert címek sorakoznak fel, mint például a FIFA 18, a globálisan már 90 millió példánynál járó Grand Theft Auto V vagy a Call of Duty: WWII.

Egy komolyabb leárazás jóvoltából a The Evil Within folytatása visszakerült a tizedik helyre, míg az Overwatch Game of the Year-kiadása a tizenharmadik helyen zárt. Az egy héttel ezelőtt megjelent Switch-verzióval a Dragon Quest Builders csak a harmincegyedik helyre küzdötte vissza magát.

 1. Shadow of the Colossus
 2. EA Sports UFC 3
 3. Monster Hunter World
 4. FIFA 18
 5. Grand Theft Auto V
 6. Call of Duty: WWII
 7. Mario Kart 8 Deluxe
 8. Super Mario Odyssey
 9. Assassin's Creed: Origins
 10. The Evil Within 2
 11. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 12. The Legend of Zelda: Breath of the Wild
 13. Overwatch: Game of the Year Edition
 14. Fallout 4
 15. Forza Horizon 3
 16. PlayerUnknown's Battlegrounds
 17. Rocket League: Collector's Edition
 18. WWE 2K18
 19. Dragon Ball FighterZ
 20. Rainbow Six: Siege
20.
KRAT0S
#15: Nekem pm-ben leírhatnád mi a jutalom érte,hátha megéri megkeresni mindet.
19.
Darksiders84
#14: Én azon vigyorogtam amikor valamelyik vízben úszkált 2-3 nagyobb hal amit meg lehet fogni igaz nem szőrős de a farka végén lógva visz magával igazi horgász élmény volt kb 12,5 kg busa...
18.
Oldman
Tegnap elkezdtem a jàtèkot, ès no, nem csalòdtam benne! Grafikailag ütős, valòban szebben fest mint a yotube-os videòkban. Lassabb nèzelődèskor ajànlanàm a cinematic felbontàst, szemmel jòl làtható különbsèg mèg full hd tv-n is, hihetetlen rèszletgazdag minden. Itt nem zavarò a 30 fps. Harc közben viszont a performanc beàllìtàst javasolnàm, fix 60 fps pro-nàl legalàbbis. A motion blurt èn kikapcsoltam a menüben, az elmosòdàs mozgàskor engem megőrjìtett! Egyèbkènt az erdei rèsz szebben èlethűbben fest mint az Uncharted-nèl, komoly nagyon. Itt beàllìtottam a VIBRANT filtert. Kàr hogy kicsi az erdő területe... Tàj nèzegetèsekor èrdemes a photo mòdot alkalmazni, mert nem mozdul el a kamera az alapàllàsba, pillanatok alatt alkalmazható. A Colossusok fenomenàlisak!
17.
cyberstaker
Remek hír :) Megérdemli a reflektorfényt. Meg az összes díjat amit játék kaphat ^^
16.
Oldman
Yanez!
Meg lesz mèg pàr, eddig nem publikàlt "talàlnivalò" a nagy vilàgban, igaz ezek inkàbb csupàn èrdekessègek ùgy hiszem. Ùgynevezett: MYSTERIOUS GOAT PAINTING-ok. Ezt sem rèszleteznèm most, èn sem akartam megtudni előre erről tùl sokat.
15.
Oldman
Kamgecam! 13#
Egyetèrtek veled!

Yanez! 14#
Àllìtòlag ritka pillanatban fel lehet kapaszkodn/ugrani egy madàrra, ès siklani lehet vele hosszabb ideig. Èrdekes...
A csillogò "kincseknek" is lesz szerepe, ugye 79 db-ot kell összegyűjteni összesen. Nem ìrom le mi lesz a lènyege, nehogy spoilerezzek. Olvastam ròla, nem tapasztalatbòl beszèlek, tegnap fejtette meg valaki. Ebből kiindulva a jàtèk nem 5-6-òra lesz szerencsère, èn lassù nèzelődős, gyűjtögetős jàtszàssal megpròbàlok 25-òràt kihozni belőle. Minèl tovàbb szeretnèk a szàmomra kedvező hangulatù jàtèkban maradni. :)
14.
Yanez
#13: Én tegnap levadásztam egy madarat. Beletellett vagy 10 percembe, de sikerült repülés közben eltalálnom. Rohadt jó volt! :D
13.
kamgecam
#11: Ne aggódj, nekem is 10 órát vett igénybe anno. Mi öregek nem rohanunk annyira hanem szép komótossan haladunk előre a játék világában elmerülve. A SotC meg pont olyan hogy meg is kell állni gyönyörködni a világban és csak percekig szájtátva bámulni. Ennek úgy van értelme, nem speedrunningolva teljesíteni. Aki így áll hozzá és játsza végig az lényegében kihagyta a játékot.
12.
daenath
Kesobb beszerzem en is, most nincs delam ra :(
11.
Yanez
#9: Én életemben előszőr játszom vele, így gondolom nekem több idő lesz kitolni. Viszont ez az az alkotás, amely megérte minden egyes centjét, szavatosságtól függetlenül.
10.
kamgecam
#9: Ez a baj a mai játékokkal a mennyiség rovására megy a minőség. Sokkal inkább játszok egy minőségi 8-10 órás játékkal, mint 300 óra se füle se farka grindfest. Quality over quantity. Persze van pár jó grindelős cucc is azért, division vagy monster hunter.
9.
exonic
... Viszont Agro irányításával még mindig gondok vannak, szokatlan, hogy nem a kamera nézését veszi alapul a játék hanem az állat irányát.
Király játék, de 12 évvel ezelőtt nem tűnt fel hogy mennyire is rövid, 5-6 óra alatt végigvihető, profibbaknak 4, felfedezés függvénye persze. Ez azonban az a játék, amit rajongóknak minden évbe illik legalább egyszer végigvinni, örülök hogy ismét kiadták!
8.
amadeusz gyermeke
Én le voltam döbbenve mennyire szép lett.A ps2 verzió máig megvan mint emlék,diszkiadásban
7.
Oldman
Èn is örülök neki, hogy veszik a Colossust! Valòban elősegìtheti ez a minősègi jàtèkot felùjìtó cègeket abban, hogy a kèsőbbiekben is kijöjjenek règebbi hasonlò minősègű szoftverek. Èn ma kaptam meg a Shadow-ot, soha nem jàtszottam vele, ìgy vèlhetően emlèkezetes marad a szàmomra a vègigjàtszàs ebben a minősègben! Este 10-kor izzìtàs, vàrom nagyon! A zenèk benne is megèr egy misèt...
3.
DarkLord
Lesz az még 5 ezer pénz is hamarosan, akkor beruházok rá, annyit megér nekem is. Meg amúgy is a God of War fontosabb , amikor kijön.
2.
Yanez
Felénél járok. EPIC game! Szavakkal úgysem tudnám átadni mennyire.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...