Bejelentésözönt hozott a Nintendo Direct

  • Írta: fojesz
  • 2018. március 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Hiába volt mindössze harminc perc hosszú, számtalan bejelentést hozott a tegnap esti Nintendo Direct. Egy csokorban foglaltuk össze nektek a műsor fontosabb híreit és látnivalóit.

A két legfontosabb bejelentésre, a Crash Bandicoot-trilógia multiplatformosodására és az új Super Smash Bros.-ra már kitértünk, következzen a többi bejelentés egy csokorban! Ha kimaradt a tegnap esti műsor, alább nézheted vissza:

Jó hír, hogy a Nintendo 3DS-tulajokat sem hagyja játék nélkül a Nintendo, a műsor a kézikonzolos csemegék bejelentésével indult. Először költözik 3DS-re például a WarioWare-sorozat, a WarioWare Gold háromszáz bizarr minijátékkal várja a rajongókat. A megjelenése augusztus 3-án várható.

Remake-elik az eredetileg GameCube-ra megjelent Luigi's Mansiont, a felújított változat kizárólag 3DS-re érkezik idén. Miután a játék folytatása már megjelent a kézikonzolra, ideje volt, hogy a Nintendo pótolja ezt a hiányosságot - az új változat egyébként egy extra bossharc-játékmódot is tartalmaz.

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story is kap egy remake-et 3DS-re, ez azonban csak 2019-ben jelenik meg - a felújított változat egy Bowser Jr.’s Journey nevű extra kalandot is tartalmaz majd. A Bowser's Inside Story eredetileg Nintendo DS-re készült.

Nyergeljünk át a Nintendo hibridkonzoljára! Ugye nem gondoltátok, hogy az Okami HD kihagyja a Nintendo Switch-et? Nem is fogja, a port idén nyáron kerül boltokba, és a masina érintőkijelzőjét is támogatja majd.

Megjelenési dátumot kapott az Octopath Traveler. A Square Enix Switch-exkluzív JRPG-je lenyűgözően fest, az új trailer pedig nemcsak a játékmenetből ad ízelítőt, hanem két karaktert is bemutat nekünk. Ja, és a dátum: július 13.

Amiibo érkezik a Dark Souls Remastered mellé, a játék megjelenése előtt ráadásul egy hálózati tesztnek is örülhetünk - ez utóbbi egyébként mindegyik platformon elérhető lesz. A premier május 25-én várható.

Habár a poént már lelőtték nekünk, és kiderült, hogy a Mario Tennis Aces június 22-én érkezik, ennek ellenére érdemes volt végigülni a játék Direct-bemutatóját. A Nintendo ezt a játékot mutogatta a legtöbbet, egyebek mellett a különböző mozdulatokat és játékmódokat is végigvette a cég az előzetesben. A Mario Tennis Aces egyébként több mint tizenöt karaktert vonultat fel, és akár négyen is játszhatjuk egyszerre - és igen, a mozgásérzékelős irányítás is támogatott!

Július 13-án Switch-re és 3DS-re is megjelenik az eredetileg Wii U-n debütált Captain Toad: Treasure Tracker. Az új változat extra pályákat is hoz magával, amiket a Super Mario Odyssey ihletett, emellett kiderült, hogy a Switch-változatot ketten is játszhatjuk együtt.

No More Heroes: Travis Strikes Again is hallatott magáról. A Grasshopper Manufacture új játékában is Travis Touchdownt irányítjuk majd, akivel a Death Drive Mark II játékkonzolban találjuk magunkat. Itt kell helytállnunk hét különböző játékmódban, ezek során pedig kapunk akciót, versenyt és fejtörőket is. A játékosok kooperatív módnak is örülhetnek ezenkívül, illetve egy "adventure" mód is érkezik, amely a történetre éhes rajongókat elégíti ki. A megjelenés idén várható.

South Park: The Fractured but Whole is tiszteletét teszi a Nintendo Switch-en, az átirat április 24-én érkezik a konzolra - az első két DLC-vel párhuzamosan. Aggodalomra semmi ok, sikerült fingásmentes trailert készíteni a játékhoz:

A Nintendo Switch-re is beteszi a lábát a kultklasszikussá vált Undertale - ez esetben viszont nem szolgáltak megjelenési dátummal a készítők.

Switch-portot kap a Little Nightmares is, a Nintendo-hívők már kapásból a DLC-kkel felszerelt Complete Editiont fogják megkapni május 18-án. Érdekesség, hogy a Pac-Man Amiibóval egy spéci maszkot oldhatunk fel Sixnek.

Megjelenési dátumot kapott a Hyrule Warriors: Definitive Edition: ez a játék is május 18-án érkezik.

Az octolingek is játszhatóak lesznek a Splatoon 2 első fizetős DLC-jében. Az Octo Expansion, idén válik letölthetővé, és egy Agent 8 nevű karaktert is bemutat, aki saját egyjátékos kampányt kap. Természetesen a játék ingyenes támogatása sem áll le, hiszen áprilisban érkezik a 3.0-s változat, amely új tartalmakkal várja a rajongókat.

Végül egy bónuszbejelentés: habár nem a Nintendo Direct során, hanem előtte erősíttették meg, az Another World is átköltözik a Switch-re. A portolást a mobilos verziókat is készítő DotEmu végzi, a premier pedig tavasszal várható.

5.
5.
Darksiders84
Pikmin senkit nem érdekel nem lenne rá igény?
4.
4.
PaprikaJancsi
#2: Super Mario 3D Wolrd volt számomra a WiiU csúcspontja, imádtam azt a játékot, reméld is, hogy kiadják :)
2.
2.
zsocc-nrg
Az Octopath Traveler különleges élménynek ígérkezik :) És tök jó hogy átportolgatják a Wii U exkluzívokat a Switch-re. Mario Kart 8, Donkey Kong Tropical Freeze most pedig a Captain Toad. Viszont pont a legfontosabbakat hanyagolják... jó lenne ha a Super Mario 3D World, Yoshi's Wolly World és a Xenoblade X is át lenne mentve, én tuti megvenném őket mert nagyon érdekelnek :/
1.
1.
Lesz par jo cim, a Mario Tennis nagyon pofas lesz, es persze Dark Souls is kotelezo nekem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...