Leépítések a H1Z1 fejlesztőinél

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 28.
  • Gyászhír
Link másolása
A Daybreak Games elbocsátotta munkatársainak egy részét, alig több, mint egy hónappal azután, hogy a H1Z1 free-to-play modellre váltott. Ezen kívül egy bizarr tulajdonosi hercehurca is felütötte a fejét a cégnél.

A Daybreak Games a GameSpotnak megerősítette, hogy kénytelen volt megválni jó néhány munkatársától. Az eset azért is váratlan, mert a stúdió játéka, a H1Z1 nemrégiben váltott free-to-play modellre, így volt rá esély, hogy a battle royale-anyag újra szárnyalni fog.

A csapat indoklása szerint átalakításokba kezdenek annak érdekében, hogy "a jövőben jobban pozicionálhassák a cégüket'. Rendkívül nehéz döntéseken vannak túl, de az érintettek nemcsak a H1Z1-ért felelős csapatból kerültek ki, hanem a stúdió minden részlegéből. Minden munkanélkülinek megpróbálnak átmeneti segítséget nyújtani.

Eközben némi zavar mutatkozott a Daybreak tulajdonosait illetően. Mint ismert, 2015-ben a Columbus Nova befektetőcég felvásárolta a stúdiót, ám a mostani kommunikáció szerint erről szó sincs, a Daybreak mindvégig Jason Epsteiné volt, a Columbus Nova csak partnercég.

A hirtelen változásnak politikai okai vannak. A Columbus Nova az orosz Renova Group egyik leányvállalata, melynek eszközeit nemrégiben fagyasztotta be az USA pénzügyminisztériuma, válaszként az orosz erők szíriai jelenlétére és az országot ért hackertámadásokra. Ez nem vetne jó fényt a stúdióra.

A H1Z1 májusban költözik PS4-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...