Agony - mégsem lesz cenzúrát eltörlő patch

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 29.
  • Érdekesség
Link másolása
A Madmind Studiosnak néhány dolgot ki kellett vágnia az Agonyból ahhoz, hogy a játék megkapja a 18-as karikát az európai korhatár-besorolásért felelős hivataltól. A srácok most úgy döntöttek, később sem nyitják meg a kérdéses tartalmakat.

Április közepén számoltunk be arról, hogy a fejlesztőknek cenzúráznia kellett az Agonyt ahhoz, hogy elkerüljék a legdurvább Adults Only-plecsnit a korhatár-besorolásért felelős hivatalnál. A Madmind akkor megígérte, hogy a PC-sek a megjelenés után egy patch-csel eltávolíthatják a cenzúrát, így végül egy vágatlan játékot kapnak.

A premier előtt nem sokkal a csapat arról számolt be, hogy még tovább kellett hangolnia a tartalmat, hogy az Agony az európai szervezetnél, a PEGI-nél is átmenjen a rostán. A kiollózott jelenet nagyon kicsi, mindössze két másodpercről van szó, amely a hétféle befejezés közül kettőben szerepel. A trailereken és más promóciós anyagokon nem is látszik.

A játékot így sem kell félteni, a készítők közzé is tették egy listát arról, hogy milyen nyalánkságokat tartalmaz az Agony: erőszak, brutális szexjelenetek, leszbikus és meleg szexjelenetek, nemi szerv-fizika, szemkinyomás, szívkitépés, gyermekfej-szétrobbanás, kábítószer, csúnya beszéd és így tovább.

A srácok ezzel együtt "jogi okokra" hivatkozva úgy döntöttek, hogy dobják a cenzúrát eltávolító patch tervét, ehelyett május 30-án egy összehasonlító videót tesznek közzé, így nem maradunk le semmiről. Ha a Madmind a kérdéses jelenetet benne hagyta volna a játékban, akkor az Agonyt betiltották volna és a stúdiót beperelnék. Ez pedig a csapat bezárásához vezetne, amit ti sem akarnátok, hogy megtörténjen.

Az Agony ma jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. Az első 10 percbe itt nézhetsz bele.

32.
32.
CJgabor
Áhh, a klasszikus Gamekapocs komment szekció. :) Van, ami sosem változik.
20.
20.
Blablakusz
Jajj... Ez elment egy homofob iranyba. En engem ne. Erdekel, ki mire gerjed, de ez a jatek beteges. Es igen, a keszitok is azok. Miert kellene a pokolban szexualitasnak lenni? Ez egyszeruen butasag. Na szerintem ez a jatek arra jo, hogy kibeszeljuk magunkbol a dolgot. Ha pontos megfobalmazast szeretnek, akkor ezt a kategoriat nem pc jateknak neveznem. Felreertes nelkul. Valami mas kategoria, es elnevezes. A JATEK az kikapcsol, tanit, fejleszt, es mindezt egyszerre. Namarmost ez a "jatek" szerintem egyiket sem teszi meg. Tudom, most jon a kovezes, de a mai pc jatekokban igen keves az ilyen. Azt sem tudom megerteni, akkor napi 20 orat CS-vel jatszik, de azt sem, aki erre a mocsadekra meg penzt is aldozna. De szive joga, es elfogadom. Most jonnek majd a butabbnal butabb valaszok, mert ok meg az en velemenyem nem fogadjak el... Sajnos ilyen ez a vilag. El kell fogadni az aberaltsagot, mert kulonben rasszista, gyuloletkelto magaviseletett folytatok. Holott ez nem igaz. A ketto tavol all egymastol. A lelket apolni kell, nem pedig gelishemegelni ilyen s z @ r oklkal.
18.
18.
Extol
A démonszex az tuti jó lesz
14.
14.
tyber16
#12: Akkor mondj betegnek de engem pont ez a betegsége érdekel a játéknak. Végre valami ami egy kicsit más. Engem érdekel hogy a poklot, a legszörnyűbb helyet hogyan ábrázolják és mit hoznak ki belőle. És én igenis elvárom hogy egy ilyen okádék szörnyű helyen mint ez ne legyen finomkodás. Többféle pokol ábrázolást lehetett már látni és engem meg pl érdekel ez a morbid verzió is. Meg szerintem ne ezek alapján titulálj valakit aberráltnak mert érdekelik őket ilyen dolgok. Sokkal ijesztőbb dolgok vannak a világban amik miatt az embereket aberráltnak titulálhatnád. Mindenkinek van sötét oldala. Nézd szerintem kb mindenki kívánta már más ember halálát de simán rámondta vagy gondolta valakire, hogy dögölnél meg. Ha ezt kifordítjuk akkor ez nem betegség? Vagy hogy mindenki telepakolja facebookját a tartalmatlan unalmas semmit mondó képeivel és az újszülött szinte még véres babáikkal a szánalmas kajaképekkel az intimitást abszolút nem figyelembe vévő képekkel? Ez nagyobb betegség szerintem így all zusammen mint az ebben a játékban lévő dolgok. De ennyi erővel a készítőket is megbélyegezhetnéd hogy ők ezeket beleprogramozták a játékba. Na mindegy nem akarok mégjobban belemenni mert így is nagyon hosszú ez a komment-
12.
12.
Blablakusz
Szerintem amilyen formaban kifejtette a velemenyet, az nem ultragaz. Szerintem eh a jatrk aberaltaknak van keezitve. Senkit nem zavar a leirasban, hogy milyen jeleneteket fog tartalmazbi? Akit ez erdekel, az aberalt... Ne szorakozzunk mar. Attol, hovy valaki homoszexualis, meg nem szeretne gyerekfejek szetribbanasat (mar ez nagyon gaz) nezni, aki pedig hetero, nem hinnem, hogy homo jeleneteket akarna nezni. De aki ezenbleiras alapjan raizgul a jatekra, az egyszeruen beteg. Valami nem stimmel a lelkevel, es szuksege lenne segitsegre. Ezt a legnagyobb egyutterzessel mondom...
11.
11.
tyber16
#8: 1. amíg nem játszottál vele addig ne mondd rá, hogy szar.
2. tiszteletben tartom a véleményed de amilyen formában kifejtetted az ultragáz.
3. nem erőszakkal akarják eladni csak meg kellett indokolniuk hogy miért csúszott a megjelenés. Kiadták volna korábban csak a korhatárbizottság belekötött hogy felnőtt kategóriás játék nem jelenhet meg konzolra ezért cenzúrázni kellet a játékot. Ez az a játék amit a degeneráltak pont nem fognak megvenni, azok megveszik majd a Battlefield V-öt a Codot meg az új fifát. Ez egy rétegjáték és legalább itt a fejlesztők kimondták hogy mi a helyzet nem úgy mint más kiadók vagy fejlesztők.
10.
10.
tyber16
#6: Azon már túl vagyok barátom ne aggódj ;)
8.
8.
Josi21
Ezt a szart is csak erőszakkal lehet eladni, ide jut a világ... Ha nem tudsz játékokot gyártani, vagy csak szarkupacot, még mindíg el tudod adni degeneráltaknak, szánalom. Elnézést, ha valakit megbántottam, de erre mást nem tudok írni. :(
6.
6.
Perseus84
#5: Jolvan na nemhogy infarktust kapsz szegenyke. Nyugi van :)
5.
5.
tyber16
#2: Kihagytad volna ? Könyörgöm ez a kib.szott pokol! Hát komolyan ha valahol akkor ott aztán ne finomkodjanak már. Hányingerem van már az emberiség álszentségétől. Ez az álszent pc-skedés komolyan mondom...iszonyatosan gáz. Ennyi erővel a mortal kombatból is kivehetnék a fatalityket. De onnan nem veszik persze mert az a védjegye (mondom ezt úgy hogy én szeretem amúgy a sorozatot). De itt komolyan mit kell ezen fennakadni ? A pokol sose volt szép hely vagy legalábbis sose hivatkoztak rá úgy. Igenis ott aztán mindennek meg kell történnie és én nem bánom ha ezt az arcomba tolják mert mégis a kicseszett POKOLról van szó.
4.
4.
Extol
Patch ide vagy oda, gyanítom hogy Németországban így is zöld lesz a vér
3.
3.
Extol
Jah hogy a patch a cenzúrát távolítja el és az nem lesz! Hát így már nem kóser a dolog
2.
2.
Extol
Hát még jó h nem lesz, ez a lényege! Bár a gyerekfejes dolgot kihagytam volna, az valóban elég ostobán hangzik
1.
1.
Perseus84
Szval a pokolban drogozni is lehet? Nem is lehet olyan rossz hely :)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...