Egyre csak bővül a Microsoft új stúdiója

  • Írta: szlav
  • 2018. augusztus 13.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Az idei E3-on bejelentett, a The Initiative névre hallgató fejlesztőstúdió egyre komolyabb arcokat vonultat fel. A legújabb alkalmazottak közt néhányan olyan projekteken dolgoztak, mint a God of War vagy a Red Dead Redemption.

Találó lehet a The Initiative névválasztás, hiszen a Microsoft legújabb játékfejlesztő-stúdiója olyan sztárfejlesztőket vonultat fel, mintha csak a játékvilág Bosszúállóit szeretnék összeverbuválni. A csapatról először az idei E3 során hallhattunk, amikor is a Microsoft bejelentette számos stúdió felvásárlását, illetve a szóban forgó team létrehozását. A csapat feje, Darrell Gallagher (aki önmaga is Activisio-n, Square Enix- és Crystal Dynamix-veterán) egy azóta törölt LinkedIn-posztban jelentette be az új jövevények névsorát.

Hazai, microsoftos pályáról érkezik Blake Fischer, aki a redmondi cég portfólió és tervezési direktora volt. Hozzá csatlakozik majd két toborzó Annie Lohr (Riot Games, Microsoft, Respawn) és Lindsey McQueeney (Crystal Dynamics, Microsoft) személyében.

Ami viszont igazán érdekes, hogy Christian Cantamessa is csatlakozik a stúdió csapatához, akit korábban a Red Dead Redemption és a Middle-earth: Shadow of Mordor vezető írójaként és dizájnereként ismerhettünk. Őt követi Daniel Neunburger, a Tomb Raider és a Rise of the Tomb Raider rendezője. A névsort pedig nem más, mint a 2018-as God of War producere, Brian Westergaard zárja.

Kijelenthetjük tehát, hogy a Microsoft nem viccel az új stúdióval. Kíváncsian várjuk, hogy milyen exkluzívokkal, vagy egyéb címekkel rukkol elő a jövőben a The Initiative csapata!

18.
18.
PaprikaJancsi
#12: Miért szerinted jobb, ha összedobnak valamit egy év alatt. Mert szerintem marhára nem. Amikor örülni kell, hogy az MS nyit új stúdiót, és meglévőket is maga mellé állít, jönnek a "jaj, ebből mikor lesz bármi is" kommentek. Mintha a játékfejlesztés ilyen egyik pillanatról a másikra működne. Valószínűleg ezzel már az új generációra gyúr, hogy ne olyan legyen mint a mostani, vagy mint a Switch, hogy egy év alatt kidurran egy új Mario és Zelda után.
13.
13.
kastorhun
12.
12.
felegyi
Ez k.jól hanzik meg minden, de mire tényleg látunk valamit a dologból addigra már next-gen konzolok lesznek az asztalon... ilyen sült, olyan köret... de majd csak legközelebb... addig éhezzen a nép.
9.
9.
almaspite
Xbox felveszi a kesztyűt, a sony meg élezi a szamuráj kardokat. Xbox harcba vonul, mondjuk nem mint ha számítana. Kizártnak tartom, hogy csak consolera jelenjenek meg azok a játékot, de talán letesznek valamit az asztalra.
7.
7.
Ha az összes stúdiót ami a pityergős linerális csodát ill interaktív dvd-t szállította a galaxis kiválasztott (SONY)harcosai számára,akkor is szar lenne egyeseknek mert már Microsoft:) Van ez így!
6.
6.
shatterhand
Attol hogy egy programozo odebball meg nem nelent semmit. Ilyen alapon a Brink jateknak ubermega 10pontosnak kellett volna lennie. Vagy a Black utan amin dolgoztak a fejlesztok,mekkora bujta lett.
Cliffy B, szinten. God of war elso keszitoje (agytrosztje,kreativ embere) is csak bujtakat gyartott.
Egy jo jatekhoz sok minden kell es mindennek flottul kell mukodnie. Sonys belso studiok is csapatkent tudnak jokat alkotni. Nem egy egy ember kiemelkefo munkaja miatt.

Ettol fuggetlenul hajra micro. Verseny nelkul szart se er az ipar.
4.
4.
godach
Nekem van Boxom is és Pc is, de bevallom nem igazán örülnék exkluzivitásnak, maximum Microsoft exeknek.
Aki nem teheti meg, Pc mellett ne kelljen már egy plusz konzolt is tartania csak azért mert azon (is) van olyan ami érdekelné. Veraenyszellem fenntartása ide vagy oda én tiszta szívből örülnék ha a Micro összegyúrná a pc-s és boxos játékosokat. A megspórolt pénzből meg az user vehetne egy ps4-et. :)
3.
3.
Sid3481
Akkor jobb esetben kb. 5 év múlva talán érdemes lesz venni ismét egy Xbox-ot! DDDDD
2.
2.
Harcos Pisti
Elvakult Playstation fankènt drukkolok a Microsoftnak, ideje lenne már letenni valamit az asztalra az XBOX tulajok megèrdemelnèk! Ne hagyjátok hogy a Sony nyeregbe èrezze magát mèg a vègèn elkènyelmesednek!
1.
1.
Yanez
Na hozzatok össze egy über játékot skacok! Hajrá!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...