A THQ Nordicnál vannak az Alone in the Dark jogai

  • Írta: zoenn
  • 2018. szeptember 20.
  • Biznisz
Link másolása
Miután az Atari az utóbbi időben semmit nem kezdett a lovecrafi horrorjáték jogaival, a THQ Nordic lecsapott az IP-re. Az Alone in the Dark mellett az Act of War jogait is megszerezte a kiadó - talán folytatásokat is kapunk a jövőben.

Lezárult az akvizíció a THQ Nordic és az Atari között, így már az előbbi cégnél vannak az népszerű túlélőhorror, az Alone in the Dark és a valós idejű stratégiák sorait erősítő Act of War jogai. A pontos vételár nem ismert.

Aki nem ismerné, az Alone in the Dark egy lovecrafti horrorsorozat, amely PC-re jelent meg 1992-ben az Infogrames fejlesztésében. Ezt egy és két évvel később folytatások követték, majd a széria kapott egy rebootot is 2008 folyamán PC-n, Xbox 360-on, PS3-on és Wii-n. Legutóbb 2015-ben jelentkezett széria, ám az Illumination alcímmel ellátott rész felejthetőnek bizonyult.

Az Act of War már egy frissebb frencsájz, 2005-ben indult. Az RTS-t az amerikai légierő nyugalmazott veteránja, Dale Brown írta. A sorozat 2015-ben egy spirituális folytatást kapott Act of Aggression címmel. Az eredeti fejlesztő, a Eugen Systems ma már a Steel Division 2-t kalapálja.

A THQ Nordic nem részletezte, hogy milyen tervei vannak a két IP-vel. Azt sem tudni, hogy jönnek-e remaster-verziók, vagy valódi folytatások, de van rá esély, nem is kevés! A kiadó legutóbb a Kingdoms of Amalur jogait vette át az EA-től.

7.
7.
Scal
#4: jó hát most a Német játékok sose voltak etalonok, de a francia, brit fejlesztések mindig pakoltak alá elég pénzt, az Eidosról meg nem is beszélve

Kövezzetek meg, de az AitD 5 egy igazi trash játék, annyira szar hogy már jó, ilyen gyorsan szerintem egy játék se baszott fel a hülyeségeivel, és a borzalmas egysorosok mára elrettentő például szolgálnak, de ennek ellenére csak kijátszottam mint Carnby fan :D

amúgy mit csinálnak azokkal a jogokkal amik eleve a THQ-nál voltak, pl Advent Rising?

hát a Sphinxel azért dolgoztak rendesen, nem csak pár textúrát felhúztak, én örültem neki mert sose volt konzolom, és mindig jó amikor egy két ilyen játék átjön végre PC-re, ha 16 év után is
4.
4.
crytek
#3: THQ-i szemmel .....1-2 textúrát felhúznak , normálisa kompatibilissé teszik az új rendszerekre rányomják a remastered plecsnit és újra el tudják adni....és így minimális pénzráforditással ömlik a zseton xbox one,pc, ps4 trion így is lehet akár 1-2 millió db új eladás egy már már elfeledett "kuka" címből is...
3.
3.
Mortis
attól félek, hogy ez a sok új ip, ha új részeket kap mind elfog 'eurogame'-eresedni, ami annyit jelent hogy közel sem lesz mögöttük az a mértékű pénz, amit egy amerikai vagy japán kiadó rak AAA játékok alá. nyilván vannak kivételek( leginkább a lengyel játékok), de elég csak az utóbbi évek szerep-és kalandjátékaira nézni, amiket Németországból, Franciaországból kaptunk( Mars, Technomancer, The Dark Eye játékok).
remélem egyszerre csak 1 címre fognak koncentrálni.
2.
2.
Neo1989
Az utolsó része kegyetlen szar lett. Remélem ők jobbat csinálnak.
1.
1.
crytek
Atomzsír. Lassan minden régi cucc a THQ-nál lesz.. Az Alone in the Dark szériából egy új engine-es remake kollekció kegyetlen jó lenne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...