Most már tényleg vége a Telltale Gamesnek

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 15.
  • Gyászhír
A kalandjátékairól híres kaliforniai stúdió végleg lehúzta a rolót. A csapat ingóságait elárverezik, és a megmaradt alkalmazottak egészségügyi biztosítása is csak a hónap végéig szól. Emellett egy sor korábbi játék árusítása is megszűnt.

Most már tényleg annyi a Telltale Gamesnek. A bezárás híre után néhány ember még alkalmazásban volt, hogy elrendezzék a stúdió dolgait, de most már ők is új munkahely után néznek. A Sherwood Partners tanácsadócég alkalmazottja a GameDailynek elmondta, hogy ők kezelik a Telltale felszámolását, illetve a korábbi dolgozók is megerősítették, hogy egészségügyi biztosításuk november 30-án lejár.

A Telltale eszközeit és egyéb ingóságait mostanság árverezik el - a befolyt összeget aztán a hitelezők kapják meg. Az ilyen eljárások során előzetesen konzultálnak az érintettekkel és a folyamatot viszonylag gyorsan le is zárják.

A csapat vezérigazgatója, Pete Hawley törölte a Twitter-fiókját, LinkedIn-profilja szerint megbízása ebben a hónapban járt le. 

Lehet, hogy nem kapcsolódik a felszámolás híréhez, de a Telltale korai játékai, a Jurassic Park: The Game, a Tales of Monkey Island és Back to the Future: The Game árusítása megszűnt a Steamen, bár ha megvolt valamelyik cím, továbbra is letöltheted. Az érintett játékok a GOG-on, a PlayStation Store-ban és az Xbox Marketplace-en továbbra is kaphatóak. Gyanítjuk, hogy nem sokáig.

A The Walking Dead: The Final Seasont egy másik fejlesztő fejezi be.

7.
Gorrister
Nem rég toltam ki megint pár régi Telltale címet. Sam & Max Save the World, Beyond Time and Space, The Devil's Playhouse, na ezek valóban remek játékok voltak. A két utolsó értékelhető alkotásuk a The Walking Dead Season One, meg a The Wolf Among Us, bár szerintem a lejtmenet már ezzel a két címmel elkezdődött.
6.
walking dead valamelyik részének demójával játszottam, hát köszi, ingyen sem játszanék szeméthalmazzal, nem hogy fizessek érte. Kapufa stúdiónak kapufa a vége.
5.
Nicodemus
- Walking Dead S01
- Wolf Among Us
- Back to the future
.....ezek tényleg jó játékok voltak. A többi felejtos sztem.
4.
hadzsime
A The Wolf Among Us-t és a Walking Dead 1.évadát imádtam, de az utóbbi időben teljesen elkurvultak. Alapból népszerű dolgokat próbáltak meglovagolni minimális erőfeszítéssel és ez lett az eredménye.
A korábbi játékaiknak volt hangulatuk, értelmes történetük, szerethető karaktereik...stb, de népszerű foshalmazok tömeggyártásával ezek mind elvesztek.
De tényleg, a Wolf Among Us-nál már a zenéből átjött a hangulat és valahogy rögtön beszippantott az egész:
https://www.youtube.com/watch?v=lfkpGqt-tAg

...azért elég messze sodródtak attól, hogy megint ilyen hangulatot tudjanak átadni. A Batman vagy a Trónok Harcás játékuk is már annyira száraz volt, hogy fél óra után levágta az ember, hogy ez egy csalódás lesz.
3.
leviske
Az említett játékok jogainak nem kellene automatikusan visszaszállnia a Disney-re és a Unversal-ra? Vagy ezeket nekik is ugyanúgy vissza/meg kell vásárolniuk az árverezés során, mint az olyan függetlenebb címeket, amilyen a The Wolf Among Us?
2.
crytek
Szarul csinálták az egészet. Ez van, maguknak ásták a gödröt.
1.
Hunszi
Egy ilyen cég, mint a Telltale a 90-00-as években virágzott volna...de mára ez kevés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...