Most már tényleg vége a Telltale Gamesnek

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 15.
  • Gyászhír
Link másolása
A kalandjátékairól híres kaliforniai stúdió végleg lehúzta a rolót. A csapat ingóságait elárverezik, és a megmaradt alkalmazottak egészségügyi biztosítása is csak a hónap végéig szól. Emellett egy sor korábbi játék árusítása is megszűnt.

Most már tényleg annyi a Telltale Gamesnek. A bezárás híre után néhány ember még alkalmazásban volt, hogy elrendezzék a stúdió dolgait, de most már ők is új munkahely után néznek. A Sherwood Partners tanácsadócég alkalmazottja a GameDailynek elmondta, hogy ők kezelik a Telltale felszámolását, illetve a korábbi dolgozók is megerősítették, hogy egészségügyi biztosításuk november 30-án lejár.

A Telltale eszközeit és egyéb ingóságait mostanság árverezik el - a befolyt összeget aztán a hitelezők kapják meg. Az ilyen eljárások során előzetesen konzultálnak az érintettekkel és a folyamatot viszonylag gyorsan le is zárják.

A csapat vezérigazgatója, Pete Hawley törölte a Twitter-fiókját, LinkedIn-profilja szerint megbízása ebben a hónapban járt le. 

Lehet, hogy nem kapcsolódik a felszámolás híréhez, de a Telltale korai játékai, a Jurassic Park: The Game, a Tales of Monkey Island és Back to the Future: The Game árusítása megszűnt a Steamen, bár ha megvolt valamelyik cím, továbbra is letöltheted. Az érintett játékok a GOG-on, a PlayStation Store-ban és az Xbox Marketplace-en továbbra is kaphatóak. Gyanítjuk, hogy nem sokáig.

A The Walking Dead: The Final Seasont egy másik fejlesztő fejezi be.

7.
7.
Gorrister
Nem rég toltam ki megint pár régi Telltale címet. Sam & Max Save the World, Beyond Time and Space, The Devil's Playhouse, na ezek valóban remek játékok voltak. A két utolsó értékelhető alkotásuk a The Walking Dead Season One, meg a The Wolf Among Us, bár szerintem a lejtmenet már ezzel a két címmel elkezdődött.
6.
6.
walking dead valamelyik részének demójával játszottam, hát köszi, ingyen sem játszanék szeméthalmazzal, nem hogy fizessek érte. Kapufa stúdiónak kapufa a vége.
5.
5.
Nicodemus
- Walking Dead S01
- Wolf Among Us
- Back to the future
.....ezek tényleg jó játékok voltak. A többi felejtos sztem.
4.
4.
hadzsime
A The Wolf Among Us-t és a Walking Dead 1.évadát imádtam, de az utóbbi időben teljesen elkurvultak. Alapból népszerű dolgokat próbáltak meglovagolni minimális erőfeszítéssel és ez lett az eredménye.
A korábbi játékaiknak volt hangulatuk, értelmes történetük, szerethető karaktereik...stb, de népszerű foshalmazok tömeggyártásával ezek mind elvesztek.
De tényleg, a Wolf Among Us-nál már a zenéből átjött a hangulat és valahogy rögtön beszippantott az egész:
https://www.youtube.com/watch?v=lfkpGqt-tAg

...azért elég messze sodródtak attól, hogy megint ilyen hangulatot tudjanak átadni. A Batman vagy a Trónok Harcás játékuk is már annyira száraz volt, hogy fél óra után levágta az ember, hogy ez egy csalódás lesz.
3.
3.
leviske
Az említett játékok jogainak nem kellene automatikusan visszaszállnia a Disney-re és a Unversal-ra? Vagy ezeket nekik is ugyanúgy vissza/meg kell vásárolniuk az árverezés során, mint az olyan függetlenebb címeket, amilyen a The Wolf Among Us?
2.
2.
crytek
Szarul csinálták az egészet. Ez van, maguknak ásták a gödröt.
1.
1.
Hunszi
Egy ilyen cég, mint a Telltale a 90-00-as években virágzott volna...de mára ez kevés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...