Megduplázódott a VR-headsetek száma a Steamen

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 5.
  • Hír
Link másolása
Ugyan még mindig rendkívül kis százalékát teszik ki a VR-játékosok a Steam-felhasználóknak, ám a számuk 2018 során megduplázódott. Komoly fellendülést hozhat a továbbiakban az idei év?

Steam hardveres felmérése alapján 2018 decemberében a százalékos megoszlást tekintve megduplázódott a VR-játékosok száma a 2018 elején mért adatokhoz képest. Ám még mielőtt a VR-ágazat berobbanására gondolnánk, érdemes egy rövidke pillantást vetni arra, hogy pontosan milyen eredményről beszélünk; míg 2018 elején a játékosok 0,4 százalékának volt VR-felszerelése, addig év végére ez a szám megduplázódva még mindig csak 0,8 százalékon áll.

Szóval pontosan mennyire is kicsi ez a szám? A Valve felmérései szerint 2018 októberében lépték túl a 90 millió olyan játékost, aki legalább havi rendszerességgel aktív a platformon, így ezek alapján közel 720 ezer VR-os felhasználóról beszélhetünk. Az Ars Technica írása szerint ez nagyjából pontosan ugyanannyi játékost takar, mint akik Linuxról futtatják a Steamet.

Az eszközök megoszlását tekintve az Oculus Rift lett a legnépszerűbb a maga 46,45 százalékos eredményével, melyet szorosan követ a HTC Vive 40,82 százalékkal, illetve 8,89 százalékot értek el a Windows Mixed Reality-szemüvegek.

Szóval semmi esetre sem lobbantotta lángra a VR-technológia az egész világot, mint ahogyan azt a korábbi években sokan feltételezték, de azt mindenképpen el kell fogadni, hogy némi növekedést tudott felmutatni 2018 során. Kíváncsian várjuk, hogy az önmagában, kábel nélkül alkalmazható újgenerációs eszközök meghozzák-e 2019-ben a régóta várt áttörést.

8.
8.
crytek
Majd ha értelmes lesz a grafika tehát min 4k/60fps akkor esetleg benevezek majd 1re. Mondjuk kevesebb értelmes game van rá mint ps exlúziv.
3.
3.
szinkron
#2: 90 millióból 750ezer? Tényleg az.
2.
2.
Gamer1234
1.
1.
godach
Nagyon remélem. Én nagyon szeretnék egyet, bár mindig is izgattak az ilyen dolgok, amik fordulópontot jelentenek vagy jelenthettek volna a gamer világban. Wii-t is imádtam a remoteval és a Kinectet is mai napig belőjjük pár kör erejéig a gyerekekkel, néha még a nejemmel is. A VR-t rövid időre volt alkalmam kipróbálni a Vault 51-ben a csoporttalálkozónkon, és nagyon tetszett de jelenleg még nem tudok dönteni, melyik platformot válasszam. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...