34 millió egységnél jár a Nintendo Switch

  • Írta: zoenn
  • 2019. április 25.
  • Biznisz
Pont a hét elején előlegeztük meg a Switchnek a 33 millió eladott egységet, erre a Nintendo hivatalosan megerősítette, hogy a konzol már túl van a 34 millión is. Befutott a kiotóiak legfrissebb pénzügyi jelentése.

A március 31-én véget ért üzleti évben a Nintendo elvárásai ugyan nem teljesültek, mégsem lehet panasz az eladásokra. Az említett időszak végére a Switchből világszerte 34,74 millió egység talált gazdára - ez azt jelenti, hogy most már hivatalosan is lehagyta az új gép a Nintendo 64 számait. 

Január és március között 2,5 millió ment el a hibridkonzolból, míg a teljes üzleti évben 16,95 millió darabot passzoltak el. 2020 márciusáig további 18 millió egységen szeretnének túladni a kiotóiak. 

Ami a szoftvereket illeti, azokból 118,55 millió darab kelt el. A legjobb eladásokkal a Mario Kart 8 Deluxe (16,69 millió) büszkélkedhet, ezt követi a Super Mario Odyssey 14,44 millióval, míg a Super Smash Bros. Ultimate a harmadik 13,81 millióval. Ez utóbbi eredmény azért is nagyszerű, mert négy hónap alatt érte el, így a konzol legjobban fogyó címévé vált. 

A Nintendo tehát bizakodva tekint a következő pénzügyi évre, hiszen olyan címek érkeznek Switchre, mint a Super Mario Maker 2, az új Animal Crossing és a Pokémon Sword and Shield. Nem is beszélve a kisebb és olcsóbb Switch-variánsról

20.
PapaYeti
#16: Fejlesztés van csak kérdés hogy kiadják e . Rengeteg olyan perifériák és konzolt fejlesztenek ami sosem lát napvilágot . Ha nem jelenik meg a pro az csupán gazdasági döntés mert úgy gondolják hogy a közel generáció váltó plusz hardver hátráltatta az eddig eladott gépeket.
Szóval azt sem kell mindig szószerint elhinni ami nyilatkoznak.
18.
Gamelord
#11: Tévedés. Más típusú játékok vannak. Van itthon ps4 és switch is, ha multizni akarok haverokkal tv előtt, a Switch mérföldekkel jobb választás. Ugyanakkor lövöldözős játékot Switchen nem annyira játszanék, viszont akkor azt már inkább Pc-n..
17.
Aanash
Kérdés:
Milyen játékok vannak Switch-re?
Néha olvasgatom itt a híreket a kütyüről, de fogalmam sincs mik vannak rá.
Kissé unom a lövöldözős, vérengzős játékokat és itt írjátok hogy más világ a switch.
16.
Ooorky
#12: 2 napja nyilatkozták, hogy nincs semmiféle "pro konzol" fejlesztés, az egyéni vágyaidat ne tálald tényként...
15.
Kawada
#10: Na... később olvastam csak ezeket... Sajnos szerkesztés hiányában maradnak a "kijavító" célzatú sorok.

Másban nincs vita. De azért nem véletlen, hogy az ipar is inkább a PS-t és a One-t kezeli egymás versenytársaként, a Nintendo pedig kicsit külön liga. Ettől még nyilván piaci szempontból is fontos következtetéseket lehet levonni abból, ahogy a Nintendo csinálja és amilyen sikerrel teszik azt.
14.
Kawada
#3: Mondjuk ezt ne ilyen számokkal támaszd alá, mert ezeknek a számoknak annyi közül van a valósághoz mint a magyar kormánynak a kereszténységhez... 1 hónap alatt ment el 5 millió a God of Warból, a Spiderman Januárban túl volt a 9 millión, de mindegy...

Teljesen más amúgy a két platform célközönsége és lényege. A PS egy alapvetően multiplatform konzol, ami mellette nagyon erősen épít az exkluzív tartalmakra. A Switchen a játékok eladása azért is tud olyan magas lenni az eladott példányszámhoz képest, mert gyakorlatilag csak exkluzív játékok vannak, a multiplatform címek előző generációs konzolokon is hasonló látványt, élményt adnak ezért jelentéktelen eladás szempontból(már amik vannak), és "ha már megvan a konzol, veszek hozzá játékot" is elv működik. Pont ezért készít a Sony is system seller címeket, hogy legyen 2-3 olyan játék mindenki számára, ami döntő érv tud lenni az emberek számára. Aztán eladnak 40 millió GTA5-öt is PS4-en, ami önmagában kb. annyi, mint az a Nintendo 2-3 legerősebb játékának össz-eladása a Switchen. Nagyon más világ. Ettől még értem és igazad van, hogy másra gyúr a Nintendo élményben, látványban és ezt egyébként nagyon jól és szerintem helyesen is teszik. Meg is van az eredménye, év végére szerintem a One eladásokat is el fogják hagyni, ami tekintve, hogy 3 évvel később jelent meg, és mennyire réteg dolog, nagyon szép eredmény (bár szerintem egyenlő mértékben szégyen az MS-re nézve is, de ez mellékes).
13.
PapaYeti
Mielőtt valaki letépné a fejemet :)
1,) Tudom hogy a flop nem jó mutatója a chip teljesítményének csak egyik mérő szám a sokközül.
2,) Tudom és nem is állítottam, hogy ez a teljesítmény a grafikus teljesítmény lenne. (ami kb fele lesz ennek ) Amit írtam az a maximális peak érték ami felhasználhatnak AI irányításhoz, vagy fizika és vagy fény modelezésére... .

Lényeg, hogy most elősszőr legalább elgondolkodik a Nintendó, hogy "nagy teljesítményű gépet " épít , de szerencsére ezt is nintendósan.
12.
PapaYeti
#4: Az erősebb fejlesztése már tart egy jó ideje több mint valószínű, hogy csak a Xavier megjelenése szabja meg a konzol megjelenésének az idejét így 5-5,5 Tflopos mobil eszközt csinálnak amihez egy nagy PPi-s kijelzőt raknak így a switch következő váltása a VR lehetőség lenne (a mostani azért mégis csak egy vicc).
Ennek a hátránya, hogy a gép 200-250k lesz megjelenésekor és nem lesz számára elegendő a jelenlegi memória kártya ezzel megint emelné az árat a játékoknak is . Ezért van kis közepes és "erős " változat mert csak ez a "pro" gamekreknek szánt kevés lenne ahoz , hogy csak erre megérje aaa játékokat gyártani, de ha van egy több tízmiliós bázis és ezen szeben futhat egy játék az úgy már mehet.10.
batnor
#9: Szerkesztés tényleg jó lenne :) Lényegében a Nintendo Switch-ről lehet igazán elmondani, hogy az exkluziv játékokért veszik, legalábbis az eladási számokból ez jól látszik és sok esetben a magas ár miatt nem is pörög annyira, jó magam is még várok pár játék megvételével, mert sajnos arany áron mennek ezek legalábbis számomra :)
Idén is jön pár érdekes játék N-re amik újabb rekordokat fognak dönteni, pl.: a Mario Maker, Zelda, Pokemon, és még ki tudja mit tartogatnak idénre :)
9.
batnor
#6: Elnézést rossz sort néztem, januári adat a legutolsó a 9M-el, bár ez se elegendő egy N játékhoz :) GTS is ha jól láttam 7,5-8M környékén jár. A tavaly év végén megjelent Pokemon játék is már 10M fölött jár a januári adatok szerint.
7.
Ooorky
#6: Nekem is van egy, mert adták a konzolhoz, de ki se bontottam...
Így könnyü milliós eladásokat csinálni.
6.
Pajti
#3: Csak mondanám hogy Spider man-ből kevesebb mint 3 hónap alatt el ment 9 millió darab. Ha nem vagy tisztában azzal amit írsz inkább ne írj.
5.
B4ziJoe
#3: Igaz ami igaz. Szerintem zseniálisak a játékok. Kicsit tényleg gyerekes a grafika, de tele van ötlettel. Amit mostanában nem lehet elmondani az AAA címekről.
4.
Ooorky
#2: Jelenlegi állás szerint csak könnyített, 3ds-t kiváltó verzió jön, az "erősebb" fejlesztése még csak most kezdődik lehet, hogy egy teljesen új konzol lesz visszafele kompatibilitással.
3.
batnor
#1: Számodra gyerekes játékok, másoknak inkább szórakoztatóak. A Nintendo tudja még, hogy nem minden a grafika és a játékélmény többet ér. Érdemes átnézni egyes platformok-on az eladási számokat, pl.: Uncharted 4 jelenleg ~10-11M eladott példánynál jár, Spider-Man ~2,5-3M, God of War ~5-6M.
Tehát nagyobb a kereslet az általad gyerekesnek títulált játokokra, mint a jobb grafikával rendelkezőekre.
2.
crytek
Az erősebb árára leszek majd kiváncsi
1.
Slik
orulnek ha jonne meg par igazi aaa cim ezeken a gyerekes jatekokon meg atiratokon kivul
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...