World War 3 - jön a Giga-Patch

  • Írta: sirdani
  • 2019. május 18.
  • Letöltés
Link másolása
A játék eddigi karrierje páratlanul el lett bénázva; az óriási kezdeti lelkesedést olyannyira lelombozták az állandó jellegű hálózati problémák, hogy mára gyakorlatilag kihaltak a szerverek. A fejlesztőktől azonban kap egy újabb esélyt.

A World War 3-ról írt bétatesztünkben mi is meglehetősen vegyes képet festettünk a játékról. Azokat a részleteket, melyeken a legtöbb FPS elvérzik, a Farm 51 alkotása játszi könnyedséggel ugorja meg, így a remek látvány mellett a fegyverkezelés és az irányítás is tökéletes lett, a hitbox rendben volt, minden egyes fegyver használata más és más élményt nyújtott.

A teszt során azonban mi is felhívtuk a figyelmet, hogy a körítéssel komoly problémák akadnak, melyek miatt a kizárólag multiplayer játék könnyen kihalhat. Sajnos igazunk lett. Hiába volt a kezdetekben relatíve magas az érdeklődés, a pályák nem működtek, túlságosan is szétszakították egymástól a játékosokat a realisztikus méretek miatt. Technológiai oldalról pedig a rajt után napokig lehetetlen volt egyáltalán csak belépni a játékba, az olyan luxusról, mint a szerverkeresés pedig még csak álmodozni sem volt érdemes.

A helyzet később némileg javult, ám olyan lassú ütemben, hogy a játékosbázis teljesen eltűnt, öt nappal korábban például a Steam Charts adatai szerint mindössze két ember volt egyidejűleg online a játékban. Érdekes adat lenne, hogy vajon számukra sikerült-e szervert találni…

A dolgok viszont most komoly fordulatot vettek. A mai napon ugyanis egy hatalmas frissítést kapott a játék, mely a legtöbb problémát megpróbálja elhárítani. Szóval kapunk két új pályát, melyek a videó alapján már sokkalta inkább alkalmasak lesznek otthont adni egy izgalmas meccs számára, mint a korábbiak, melyeken a Brandenburgi kapu, vagy a Kreml előtti üres tereken lőhettük egymást halomra.

Emellett több új járművet, fegyvert, egyenruhát és kiegészítőt is tartalmaz a frissítés. Ami viszont igazán fontos, hogy nem csak az optimalizáció fog komoly mértékben javulni, de végre lehetőségünk lesz manuálisan is keresni szervereket, illetve jön a játékon belüli hangchat is.

A World War 3 korai hozzáférésben egyelőre kizárólag PC-n érhető el. Ha pedig úgy döntenél, hogy a fejlesztők mellett te is adnál neki egy esélyt, akkor jó hírünk van, ugyanis a Steamen hétfőig 40 százalékos akcióban tudod beszerezni a játékot.

3.
3.
ollie92
Ez a játék megpróbálta meglovagolni a BFV hate hullámát, de mivel nem egy AAA stúdió, nem bírták. Akkor lett volna esélyük, ha free to play és kész állapotban rajtolt volna el tavaly.
2.
2.
pjoco
Battlefield 3 és 4 marha olcsó már és még mindig sokan játszanak vele. Nem érdemes ezt már megvenni úgy látom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...