Bemutatkozott a PC-s Xbox Game Pass

  • Írta: szlav
  • 2019. május 30.
  • Bejelentés
A Microsoft előfizetéses szolgáltatása, az Xbox Game Pass hamarosan megkaphatja a saját változatát PC-n is, mégpedig több mint 100 játékos nyitókínálattal. A redmondiak emellett kezet nyújtanak a Steam felé is.

A Play Anywhere címkével ellátott játékokat ugyan eddig is kipróbálhattuk számítógépen az Xbox Game Pass segítségével, a Microsoft ma azonban bejelentette, hogy az előfizetéses szolgáltatását hivatalosan is elindítja a master race platformján. Természetesen nem arról van szó, hogy a teljes Xbox One-os könyvtárat megkapjuk az asztali gépünkön is - míg a rendszer neve megegyezik, a PC-s brigád egy teljesen különálló játéklistát kap majd (a kettő között persze jócskán lesz átfedés).

A PC-s Game Pass már az elején több mint 100 játékkal indít majd, a kezdeményezés mögé pedig a redmondiak máris besoroztak 75 olyan nagyszerű játékkészítő csapatot, mint a Bethesda, a Deep Silver, a Devolver, a Paradox, vagy a Sega. Az előfizetésben lévő címekre hasonló akciók lesznek érvényesek, mint amelyeket az Xbox One-os játékosok már megszokhattak - 20 százalékkal olcsóbbak lesznek a játékok, a DLC-ket pedig 10 százalékos akcióval zsebelhetjük majd be. A szolgáltatással kapcsolatban az idei E3 során többet is megtudhatunk majd.

A Microsoft javára szóljon, hogy a PC-s közönség irányába való nyitást széleskörűen, nem csupán a hazai pályán intézik. Ezt bizonyítja az is, hogy a játékos divíziót képviselő Phil Spencer bejelentette: az Xbox Game Studios új fejlesztéseit a későbbiekben már nem csupán a Microsoft Store-on találhatjuk majd meg. Más online felületeken is találkozhatunk majd az új címekkel, kezdve a Steammel, ahol tiszteletét teszi a Halo: The Master Chief Collection, a Gears 5 és az Age of Empires első három része is. A kezdeményezés keretein belül összesen 20 játék költözik majd át a Valve platformjára. (Habár a Microsoft már kiadta a Steamen több játékát is, azok jellemzően jóval a megjelenés után rajtoltak csak el a Valve platformján, és a húzócímek nem feltétlenül voltak közöttük.)

A Microsoft emellett bejelentette: a Microsoft Store a Win32-es játékokat is natívan támogatni fogja, nem csak az UWP-seket.

26.
Ultimate
#25: Nem,sajnos a nagyobb számokkal csak a következő osztályban fognak foglalkozni,egyelőre 100-ig talán meg van, feltéve hogy szorgalmasan írja a leckét,fölötte csak olyan számokat tud amiket hallás alapján megjegyez,de a mennyiségével nincs tisztában. Ahogy az EA nextgen haj hírt nézem ott is falba futott szegény,kiderült hogy még a szemével is komolyabb problémák vannak nem csak az elméjével,de nézzük el, egy negyedikestől ez is valami. De tényleg bántani nem szabad, elmarad a leckeírás, elmarad a tanulás, elmarad a csoki és 10 év múlva is olyan sötét lesz mint most.:D
25.
godach
#24: Szerintem folyamatosan rohamban van és az a fétise ha kicsit le van oltva.
Látod, olyankor megnyugszik. A Cod ezres vagy milliós eladásánál is képzelem, ahogy számolgatta a kezecskéin és ujjacskáin, mennyi is ment el belőle. Gondolom azért nem jött vissza oda sem és nem azért mert rommá égette magát :D
24.
Ultimate
#23: Netedd ezt. A végén megint rohamot, irogat, és elmarad a leckeírás... :-O
19.
Ra1D3n
#18: Velős véleményem erről: https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/478/234/583.png
18.
user101
Ez lófaust ! Legyen már része a Windowsnak a Steam kliens és a Defender blokkolja az epik szarját ! :DDD
17.
Obi Wan Kenobi
#16: Az is sok és értelmetlen..
16.
crytek
#15: 2 db volt de ki számolja.... Nem moderálva lett hanem törölve a kettő nem ugyanaz
15.
Obi Wan Kenobi
#14: Úgy emlékszem 3 vagy 4 hír alá tetted be. Megértem ha moderáltak.
14.
crytek
#5: Most sem írtam "olyat"

Linkeltem ezt a cikket külföldi forrásból. De mivel lehozták itt is minek legyen ott egy másik site linkje.. Érthető. Részemről tulbuzgás volt, mert ez a hír kegyetlen jó. Főleg a jönnek steamre a játékok része :)
9.
markoci555
na akkor lehet visszarakni a lebannolt játékaikat, meg esetleg pár újabbat is ami kimaradt onnan... áh biztos nem fogják, túl sokat kérek, már ennyivel igazából meg kéne elégedni
8.
Őrnagy
#3: Mondjuk a konzoleladásoknak ez szerintem sem kedvez.
Nem is értem, miért jó ez az MS-nak.
7.
Őrnagy
Volt egy hír, miszerint a Goldot a Gamepassel együtt összevonva is elő lehet majd fizetni, kis kedvezménnyel.
Erről tud valaki valamit?
6.
Ultimate
#5: A fillérbaszó állandóan feszültséget keltő senkit nem érdeklő kommentjeit rég ki kellene. Marha fárasztó tényleg szinte az összes létező hír alatt az első 5 kommentben azt nézni hogy:
"Ó na majd ha jön bundle-ba!!"
"Na akkor jöhet az előző rész bundle-ba!!"
"Majd ha 5 dollárért meg lehet venni!
"Emberibb lehetne már az ára!!" (mindezt úgy hogy az aktuális játékot már 10 dolcsiért hajigálják)
"Na akkor hamarosan jöhet bundle-ba!!"
"Majd 1 dollárért megveszem!"

Francot sem érdekel de mint egy kényszerbeteg beközli. Olyan hír alá is ahol aztán véééégképp semmi köze az egészhez a témának. Lásd most Pc, Heavy Rain...Erre hirtelen egy komment, jön pc-re a gamepass, gamerkááánaááááán ....
5.
Darksiders84
#4: De miért? Nem szokott olyanokat írni.
4.
Ooorky
#1: Ghostbusters alól is kimoderálták. Végre.
3.
Kawada
#2: Én is örülök, kérdés nem-e lesz kopórsószeg az xbox számára. Az is jó hír, hogy nyitnak a Steam fele, az MS store egy sarki abc szintet képvisel az online játékok értékesítésének piacán.
2.
Őrnagy
Nagyon jó ez a szolgáltatás, nekem tökéletesen megfelel.
1.
Kawada
Krájtek iz káming 3...2...1...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...