Újra a League of Legends a legnézettebb játék

  • Írta: szlav
  • 2019. július 9.
  • Hír
Link másolása
A Fortnite hatalmas térhódítása ellenére úgy tűnik, hogy a Riot Games MOBA-ja ismét visszavette a vezetést a legnépszerűbb streamelt játékok közt 2019 első félévében. Különös ugrásnak indult a Grand Theft Auto V is.

A The Esport Observer adatai szerint ismét a League of Legends a legnépszerűbb játék a Twitch platformján. 2019 első félévében összesítve több mint 512 millió órányi LoL-közvetítést néztek a rajongók, amely komoly növekedést jelent a tavalyi első félév 435,2 milliós adatához képest. Ennek legnagyobb részét a nemzetközi bajnokságok közvetítéseinek köszönheti a játék, de bizonyára komoly szeletet tesz ehhez a Teamfight Tactics megjelenése is, amely kezdetben még nem számított külön kategóriának a Twitch platformján.

A Fortnite ugyan lecsúszott az első helyről, de továbbra is igen komoly nézettséggel büszkélkedhet: az elmúlt hat hónapban 465 millió órányi játékot néztek a rajongók. A népszerűség csökkenése a platformon azonban elég látványos, ha a tavalyi első félév 531 millió órájához hasonlítjuk a legfrissebb adatokat.

Érdekes a helyzet a lista további részein is. A harmadik legnépszerűbb kategória a Just Chatting lett, aminek ugyebár alapvetően nem sok köze van a videojátékok aktív követéséhez. Itt találjuk a különböző podcasteket, beszélgetős műsorokat, a kinti világban zajló felvételeket és az ehhez hasonló adásokat. Egy gyűjtőkategóriáról van szó, tehát a népszerűség nem is annyira meglepő, az viszont mindenképp megér egy misét, hogy a negyedik helyet a GTA V foglalja el a listán. A Rockstar nyílt világú játéka örvendhet a legnagyobb ugrásnak: a tavalyi 58,8 millió óra után idén 269,1 millió órányi tartalmat követtek a nézők, aminek igen komoly részét a mostanában nagy népszerűségnek örvendő szerepjátékos streamerek szolgáltatták.

A top 10 második felében olyan játékokat találunk, mint az Apex Legends, ami a kezdeti őrületes hajrá után éppen csak megelőzte a Counter-Strike: Global Offensive-et. A Blizzard játékai zárták a listát, hiszen a szépen lassan csökkenő nézettséggel rendelkező Overwatch és Hearthstone még így is felfértek a listára, nem sokkal a World of Warcraft előtt, amely első sorban a Classic bétatesztjeinek és a Mythic Dungeon Internationalnek köszönhetően tartja a népszerűségét.

4.
4.
user101
De hova tűnt Daemon Hill?! :)
2.
2.
SLi
#1: Az RP kontent megy rajta, nem a hivatalos szervereken játszanak
1.
1.
Őrnagy
A GTA V-öt azok nézik, akik gyerekként (5 évvel ezelőtt) nagyon sokat játszottak vele :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...