HWSW: Ne várjunk a GeForce RTX 2080 Ti Superre

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 18.
  • Hardver
Az Nvidia szerint jelenleg nincs rá kényszerítve, hogy frissítse csúcskártyáját, kellően erős versenytárs hiányában ugyanis nincs rajtuk nyomás. Vagyis egyelőre nem készül "Super" kiadás a GeForce RTX 2080 Ti videokártyából.

Nem készül "Super" kiadás a GeForce RTX 2080 Ti videokártyából - állítja a TweakTown. A hír a PC-s üzletágat igazgató Jeff Fisher szavaira hivatkozik, aki a magazin kérdésére egyértelműen kijelentette, nem érkezik friss csúcskártya a 2000-es szériába. A hozzáállás nem meglepő, hisz az AMD nagyjából 2015 óta nem képes versenyre kelni az abszolút csúcskategóriában, az Nvidiára tehát semmiféle nyomás nem nehezedik, hogy még magasabbra tegye a lécet.

Mindez cáfolja a korábbi pletykákat, melyek alapján az Nvidia a Titan RTX-nél látotthoz hasonlóan a TU102-es GPU teljes értékű variánsára építene egy kifejezetten gamereknek szánt terméket. Bár a Titan játékok futtatására is alkalmas, a terméket elsősorban otthoni munkaállomásokba szánja az Nvidia, például gépi tanulással kísérletező, kvázi amatőr kutatók, valamint a ray tracinggel foglalkozó szakemberek számítógépeibe. Ezt tükrözi a rendkívül magas, nettó 2500 dolláros árcédula is, amely 150 százalékkal haladja meg GeForce RTX 2080 Ti 1000 dolláros árát.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

33.
logic5
#32: Én 580-ról váltottam 1060-ra, és nem bántam meg. Ég és föld!
32.
Extol
Köpik AMD-t nekem 580-om van nem cserélném le 1060-ra
31.
hajbel
#30: 32 inch és felette VA, alatta még eddig nem láttam IPS-en kívül mást. Ennek az olcsóbb előállítási költség az oka.
30.
Ultimate
#29: Mi a nagymeg mi a kicsi. Csúcskategóriában mind átáll VA-ra.

Lásd pl Predator X35 és azonos kategóriájú társai amik mind ips panellel jöttek elötte. Szórakoztató- Multimédia szegmensre Va. A büdös életbe nem fogja hozni ips azt az élményt és képminőséget amit egy felsős VA tud.
29.
hajbel
#27: Mondjuk ja, színhűségre gondoltam.

Én azt látom, hogy a nagyobb méretű panelek VA-k, a kisebbek IPS-ek a csúcskategóriában.
28.
RootKiskacsa
#3: A 2080 is elég hozzá nemhogy a 2080ti. Az RT tudja megfogni nagyon a teljesítményt, de nélküle gond nélkül viszi az új játékokat is 4k/60fps kombóban.
27.
Ultimate
#26: "mivel a világosabb színek szürkések a VA-n"

Ez meg nettó marhaság maximum gyenge panelekre igaz.
26.
Ultimate
#25: Nem? Az asus új csúcsmodellje Va lesz. Acer szintént. Alienware szintúgy, mindbe megy ugyanaz az AUO VA panel. Samsung nem is volt hajlandó ips-hez nyúlni multimédia szegmensben..
25.
hajbel
#24: "Megfordítható az is amit mondasz... Egy rosszabb ips panel mindenben szarabb mint egy jobb VA..." pont ezt írtam, hogy "vica versa". Főleg, mivel a világosabb színek szürkések a VA-n, a fekete meg ugye a bevilágítás miatt IPS-en gyengébb. Én nem látok olyan tendenciát, hogy monitoroknál a VA lenne a sláger. Tévékénél nyilván a VA van favorizálva, mivel arra a célra az a technológia a legjobb. Szerencsére nálam alig vannak anomáliák a panelen (ez IPS-nél valóban tök random), ami van, az sem látszik, mivel nem bírja a szemem tök sötétben elviselni a monitort perceknél tovább.
24.
Ultimate
#19: Csak egy csúcs ips van kb egy közepes va szintjén.
Ips glow mindig ott van. A kontraszt mindig szar. Megfordítható az is amit mondasz... Egy rosszabb ips panel mindenben szarabb mint egy jobb VA...
De játékra és filmre továbbra is kimondható hacsak nem lényeg a sebesség akkora a VA (illetve az oled) a legjobb választás. Ez simán kijelenthető a gyártók sem véletlen állnak át rá tv és monitor piacon lassan elhagyva az ips-t ami inkább professzionális körökben jó vétel (pl képszerkesztés).
23.
Nyarlako
#21: Na mindegy, lényeg hogy a kontraszt minden LCD-n szar valamilyen szinten, csak monitorban odébb van meg a megfizethető oled sajnos.
22.
hajbel
#20: https://www.limscave.com/reduce-ips-glow
21.
hajbel
#20: Úgy tudom, az ips glow a sarkoknál jelentkező kisebb-nagyobb mértékű folt, ami változik a távolsággal, a backlight bleed pedig a panelt megvilágító ledekből beszűrődő fény. Mindenesetre én nem tudok gépezni full sötét szobában, zavarja a szemem, ezért mindig beengedek egy kis fényt, vagy csinálok valami halovány fényt. Valószínűleg ezért nem tűnik fel nekem annyira a bevilágítás.
20.
Nyarlako
#18: Sok IPS panelt láttam már, és nem olcsó vackokat. A glow tökmindegy milyen látszik ha érzékeny vagy rá, sötét részeknél a fekete nem fekete és ezt ipsnel nem lehet teljesen kiküszöbölni. Nem azt mondom hogy elviselhetetlen meg hogy katasztrófa de létezik, szerintem most kevered a bleedinggel.
19.
hajbel
#18: egy rosszabb VA panel valszeg kontrasztban is és színekben is ROSSZABB, mint egy jobb IPS
18.
hajbel
#17: Szerintem ez így nem jelenthető ki, mert elenyészőek ezek a különbségek és egy rosszabb VA panel valszeg kontrasztban is és színekben is jobbak, mint egy jobb IPS és vica versa. A TN lóg csak ki a sorból jelentősen.

#16: Szívás, rossz példányt fogtál ki. Próbáltad csökkenteni a neten fellelhető eljárásokkal?
17.
Ultimate
#15: Játékra is inkább VA,nem hiába állnak át zsinórban a gyártók. Az IPS szép színeket ad,gyors, de azzal a kontrasztaránnyal amint egy sötétebb jelenetben vagy (legyen az akár árnyékosabb hely) fos az egész. VA lassú de ha nem online mániás vagy abszolút nem érdekes. Betekintési szöge gyengébb de ki a franc játszik oldalról.. Ha képminőség és élmény kell akkor VA (vagy OLED). Minden másra ott a többi. A gyártók is szépen megindultak ebbe az irányba.
16.
Nyarlako
#14: Nem a bleedingre, az ips glowra. Elég jo ips monitorom van , rendesen kalibrálva amin minimális ipshez képest de engem akkor is zavar, a VA tv-m ebben sokkal jobb és főleg azon is jatszok.
15.
hajbel
#13: Összefoglalva tehát online játékra TN, offline IPS, filmezés VA.
14.
hajbel
#13: Ha a backlight bleedingre gondolsz, az egy olyan jelenség, ami random, szerencsére az én monitoromon nincs jelen, használtan vettem, megnéztem, hogy van-e, illetve mennyire zavaró, élőben. Vagy ha az zavar, hogy a TN full szürke "feketéje" itt ténylegesen fekete, azzal nem tudok mit kezdeni. A VA filmnézésre jó, mert nincs backlight bleeding, így nem zavarhatja bevilágítás a fekete sávokat fent és alaul, kontrasztban talán a legjobb, színekben és betekintési szögben az IPS viszi a pálmát. Egyedül válaszidőben tud értékelhetőt nyújtani az okádék TN, az IPS pedig ebben a tekintetben a VA és a TN között helyezkedik el.
13.
Nyarlako
#12: Mondjuk az IPS nem a legjobb játékra, szép és jó ameddig nincs sötét valahol de itt kiborul a bili. A VA se tökéletes se sokkal jobb kontrasztban.
12.
hajbel
#7: A max grafika konzumidiotizmus. A 144 Hz multira jó, kis monitoron, de látványban köszönőviszonyban nincs egy 4K IPS kijelzővel.
10.
manderel
#5: A kulcsszó, a VGA piac ezen szegmense. Ezekhez az adatokhoz illik odaírni azt is, hogy pl a konzolokban milyen a százalékos eloszlás.
7.
davidferi
Aki 4K-ban akar játszani max grafikán 60fps mellett az vegyen fél millás kártyát. De valljuk be őszintén ehhez elég gazdagnak kell lenni. Én személy szerint előnyben részesítem a full HD 144Hz-es ultrawide azaz 21:9-es kijelzőt. egy 100-140fps-el futó játék 144Hz-es kijelzőn nagyon szépen szól. Plusz a 21:9-es széles látószög. Vagy 4K vagy 144Hz. Mindenkinek a saját döntése attól függően kinek mi okoz nyagyobb játékélményt.
6.
user101
#5: Bakker, óda a szerkesztés gombhoz:

kimaradt egy "első" :

"felmérésben szereplő _ELSŐ_AMD kártya"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...