Utolsó előzetesen a Daymare: 1998

  • Írta: Shifty
  • 2019. szeptember 20.
  • Videó
Link másolása
A héten végre megjelent a lelőtt rajongói Resident Evil 2-remake-en is dolgozó Invader Studios játéka, a Daymare: 1998, ami tulajdonképpen válasz a Capcom korábbi akciójára.

Az Invader Studios ugyanis eredetileg a Resident Evil második részét szerette volna Unreal Engine-nel meghajtani, a remake-et azonban a Capcom lelőtte, hiszen mint azóta tudjuk, a japánok is dolgoztak saját, remekül sikerült újrázásukon.

A rajongókból álló kis csapat válaszul úgy döntött, nem adja fel a projektet, így kicsit átdolgozva megszületett belőle a Daymare: 1998, ami ugyan le sem tagadhatná a Resident Evil-gyökereket, de azért úgy néz ki, van saját hangja is.

A játék a hét elején jelent meg, kizárólag PC-re.

2.
2.
Alapvetően a játék jó és szívmelengető egy régi resi rajongónak, akiknek valóban megérheti a belefektetett időt. Van benne egy-két furcsaság, mint pl a zombiknak onnan, hogy közel vannak nincs átmeneti animációjuk, ahogy neked esnek, csak villanás és már okádják is rád a taknyot. Emellett, ami fontos, hogy ez egy olyan klasszikus resi koppintás, hogy helyszínek és fellingek tekintetében a szerethető húrokat pengeti, de mégsem pontosan az a túlélő horror, amit én vártam.

Vannak épületek, de nem jön ki az a tipikus resi bejárható terület feltérképezése és abban való ténykedés, mint játék magja, hanem inkább cső szerűen haladunk. Bár a jól megvalósított helyszínek előtt le a kalappal, inkább az jellemző, hogy backtracking szükséges 2-3 alkalommal egy adott úton.

Maga tehát az overall feel nem a resi féle műfaj, ahol a kastély, a rendőrség, vagy a silent hill-ben a kórház, vagy a suli vendégszeretetével és játékmenetével találkozunk, hanem inkább ilyen végigmenős, mint a resi 4. Viszont emellett egy hatalmas tisztelgés a játék a resi trilógia előtt egy pár jó ötlettel megtolva és kisebb hibákkal fűszerezve.

Szerintem ajánlható, de csak azoknak, akik erre vevők.
1.
1.
Matt8888
Hmm ez nekem tetszett és voltaképpen érdemleges is tud lenni, hogy egy hétvégét megérjen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...