Ötmillió példánynál jár a Resident Evil 2 remake-je

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 11.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, ma Resident Evil-napot tartunk: a Capcom bejelentette, hogy a második rész felújított változata újabb mérföldkőhöz érkezett, és mára több mint ötmillió darabot adtak el belőle világszerte.

Sokakat meglepett, hogy mennyire közel van a felújított Resident Evil 3 megjelenése, pedig a Resident Evil 2 eredményei alapján abszolút érthető, hogy miért dolgozik rohamtempóban a Capcom. A kiadó bejelentése szerint az előző remake eladásai mára átlépték az ötmilliót, ami azt jelenti, hogy az új kiadásra többen voltak kíváncsiak, mint az eredeti alapanyagra.

A klasszikus Resident Evil 2-ből ugyanis "mindössze" 4,96 millió kópia talált gazdára, a remake-ben pedig biztosan benne van még pár százezer eladott példány. Persze ahogy az lenni szokott, az eladások tempója alaposan lelassult mostanra, a Capcom még májusban jelentette be, hogy a januárban megjelent játék 4,2 millió példánynál jár, az új mérföldkövet pedig csak most sikerült elérni.

47.
47.
tompika74
#46: A RE4 története zseniális. Már vagy 20-szor végigjátszottam, mert jó átélni újra és újra az egészet.
Változatos helyszínek, mindig újabb fajta ellenségek. Kedvenc videós részem, amikor a kis törpe fölényeskedik, erre Leon beledobja a tőrkést a tenyerébe, és a falhoz szegezi vele. Utána a törpe testőre kihúzza a kezéből. és ugyanazzal a mozdulattal küldi is vissza a feladónak az arca közepébe. Az előbb még nagy arcú törpe meg szűköl és nyöszörög. Imádom. Vagy amikor az Ada eldobja a robbanó szemüveget. Vagy amikor az életmentő kulcsot odaveti a végén a "nesze, kapd el" stílusban :)
Mindez kb. 20 óra játékidővel, amit még megtoldanak az Ada küldetéseivel (ha jól emlékszem, az is vagy 7 óra játékidő), és az egész játék újrajátszható a már feljavított fegyverekkel elölről.
46.
46.
kamgecam
#31: Köszi a választ! A története is jó?
41.
41.
#39: Egyébként érdekes, hogy mielőtt a sorozat átment akcióba a 4-el, eredetileg rendes horror játéknak tervezték stílusváltás nélkül (számos+1 videó van róla youtube-on). Abban ugyan az volt már a kamera, mint a végére a 4-ben debütált. Most, a sikeres REmake2 is a 4-ből örökölt kamerát használja. Sokan kritizálták, hogy miért ez a kameranézet van, de én úgy gondolom, hogy ennek ez a természetes evolúciója és akármilyen a sorozat utána 10 évig, ez a kamera jött volna a 3 után.

És én ilyennek szeretnék egy új Resident Evil-t, akár a 8-at, akár mást, hogy egy új játék készüljön, de ebben a stílusban. Survival horror kategóriában amúgy nem mehetünk el a Silent Hill 1-ben alkalmazott kamera mellett sem.
31.
31.
#21: Én is resi trilógia rajongó vagyok, de a Resi 4-el mindenképpen érdemes játszani. Marha jó, elég hosszú és stílusteremtő a játék, csak éppen lövöldözős. De annak nagyon jó. Gamepad szükséges hozzá PC-n. (legalábbis, ha irányítani akarod)
27.
27.
Duken
#26: Én meg kamduk vagyok vagy dukam?? Na na? Ez itt a kérdés?
26.
26.
Duken
#22: Nyarlako nem nyármackó! :D
22.
22.
Yanez
#18: Minden szavaddal egyetértek!

Nyármackó: Az irányítás csak azért szar, mert nincs szabad kameramozgás és mert lövés közben nem lehet mozdulni a karakterrel. Egyébként 1 óra játék után már teljesen szokható.
21.
21.
kamgecam
Én még nem játszottam a re4-el. Érdemes a remasterdet pótólni gyerekek vagy tényleg szar ahogy nagypofájú barátunk ultimaci mondja?
20.
20.
Nagyerecsakide
Revelations 3 se lenne rossz a jövőben.
18.
18.
godach
#17: Én nagy Re rajongóként aki hatalmasat csalódott a 4-be, most is azt mondom hogy az RE4 egy kegyetlenjó játék.
Nekem nem Resident folytatás de kegyetlenjó.
12.
12.
Ezek jó számok egy jó játéktól. Érdekes, hogy kiadók általában az után rukkolnak elő ilyen adatokkal, miután humble bundle tartalom volt egy cím. De ez még nem volt így, úgyhogy patent.
8.
8.
coderman
Orultem volna ha ez is FPS, nekem a 7 is bejott, de valamiert lejottek az FPS vonalrol, pedig jol mukodott.
7.
7.
godach
#5: Nem erre gondoltam, hanem arra hogy pár éve már remake és remastered lázban ég a világ és valljuk be nem sok minőségi van. Ilyenek viszont jöhetnének bőven.
6.
6.
sanada
Teljesen jogosan, az év játéka!
5.
5.
PapaYeti
#3: Mármint, hogy ne is próbáljanak újat kitalálni csak a régit pörgessék fel ? Arra ott a Blizzard ;)

Ez a játék egyébként viccet félre téve megérdemli a sikert ma is.
3.
3.
godach
#2: Mármint, más kiadóknak
2.
2.
godach
Ezek a számok remélem fontos adatok lesznek a kiadóknak és fejlesztőknek is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...