Ötmillió példánynál jár a Resident Evil 2 remake-je

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 11.
  • Biznisz
Úgy tűnik, ma Resident Evil-napot tartunk: a Capcom bejelentette, hogy a második rész felújított változata újabb mérföldkőhöz érkezett, és mára több mint ötmillió darabot adtak el belőle világszerte.

Sokakat meglepett, hogy mennyire közel van a felújított Resident Evil 3 megjelenése, pedig a Resident Evil 2 eredményei alapján abszolút érthető, hogy miért dolgozik rohamtempóban a Capcom. A kiadó bejelentése szerint az előző remake eladásai mára átlépték az ötmilliót, ami azt jelenti, hogy az új kiadásra többen voltak kíváncsiak, mint az eredeti alapanyagra.

A klasszikus Resident Evil 2-ből ugyanis "mindössze" 4,96 millió kópia talált gazdára, a remake-ben pedig biztosan benne van még pár százezer eladott példány. Persze ahogy az lenni szokott, az eladások tempója alaposan lelassult mostanra, a Capcom még májusban jelentette be, hogy a januárban megjelent játék 4,2 millió példánynál jár, az új mérföldkövet pedig csak most sikerült elérni.

47.
tompika74
#46: A RE4 története zseniális. Már vagy 20-szor végigjátszottam, mert jó átélni újra és újra az egészet.
Változatos helyszínek, mindig újabb fajta ellenségek. Kedvenc videós részem, amikor a kis törpe fölényeskedik, erre Leon beledobja a tőrkést a tenyerébe, és a falhoz szegezi vele. Utána a törpe testőre kihúzza a kezéből. és ugyanazzal a mozdulattal küldi is vissza a feladónak az arca közepébe. Az előbb még nagy arcú törpe meg szűköl és nyöszörög. Imádom. Vagy amikor az Ada eldobja a robbanó szemüveget. Vagy amikor az életmentő kulcsot odaveti a végén a "nesze, kapd el" stílusban :)
Mindez kb. 20 óra játékidővel, amit még megtoldanak az Ada küldetéseivel (ha jól emlékszem, az is vagy 7 óra játékidő), és az egész játék újrajátszható a már feljavított fegyverekkel elölről.
46.
kamgecam
#31: Köszi a választ! A története is jó?
45.
kamgecam
#37: Szúnyog zümögést halottam? Züm-züm.
44.
Nyarlako
#42: Én irányitasban nagyon finnyás vagyok
43.
Oldman
A Resi 4-nek nem sok köze volt az eredeti Resi szèria stìlusànak, filingjènek ez tèny. Viszont az egyik kedvenc jàtèkom volt, szàmtalanszor vègigvittem, hihetetlenül èlveztem minden percèt.
42.
Neotechtr
#40: Irányítás témában én kérlelhetetlen vagyok. Megtanultam a Tank Control-t a játékok miatt, profi Mortal-os vagyok billentyűzeten, bármit, bármivel elirányítok. Bill-en tudok menni bármilyen játékban jobb és bal kézzel is, alapvetően játék szintem tudom kezelni az egeret is bal kézzel (bár jobb kezes vagyok és mindig azt preferálom), trackball, joystick, és minden létező gamepad és buzzant irányítás nekem jól megy és könnyen bele tudok jönni. Resi 4 gamepad irányítást pont úgy megszoktam, mint a PSX-es Exhumed analog nélküli retardált vezérlését. Ja és tudok jól FPS játékot billentyűzeten egér nélkül játszani. Nagyon komoly, amikor elfelejtem, hogy mivel toltam. Mondjuk a játékot csak gamepad-el toltam eddig, kimegyek pisilni, és folytatom billentyűvel, de úgy, hogy fel sem tűnik.

Ez ilyen 20+ év gaming velejáró talent. Szóval adj nekem egy játékot, mondd mivel mit csinál és kis szerencsétlenekedés után tolom, mint a robot.
41.
Neotechtr
#39: Egyébként érdekes, hogy mielőtt a sorozat átment akcióba a 4-el, eredetileg rendes horror játéknak tervezték stílusváltás nélkül (számos+1 videó van róla youtube-on). Abban ugyan az volt már a kamera, mint a végére a 4-ben debütált. Most, a sikeres REmake2 is a 4-ből örökölt kamerát használja. Sokan kritizálták, hogy miért ez a kameranézet van, de én úgy gondolom, hogy ennek ez a természetes evolúciója és akármilyen a sorozat utána 10 évig, ez a kamera jött volna a 3 után.

És én ilyennek szeretnék egy új Resident Evil-t, akár a 8-at, akár mást, hogy egy új játék készüljön, de ebben a stílusban. Survival horror kategóriában amúgy nem mehetünk el a Silent Hill 1-ben alkalmazott kamera mellett sem.
40.
Nyarlako
#36: A grafika nem zavar, az irányítás szar arra meg mod sincs.
39.
Neotechtr
#38: és #34

Igaz, ott lemaradt valami. Szóval úgy gondoltam, hogy a mai TPS stílus alapjait ez fektette le, mert ebben mutatkozott be először a TPS-en belül ez a máig szinte kizárólagoasan használt karaktenézet, ami vállhoz megy, ha célzol. Amúgy igaz, a TPS, mint alapvető stílus már a videojátékok hajnala óta ott volt.
38.
Ultimate
#30: Utána írtam egyel feljebb. A tps,stílust a re4-nek? Hát nagyon nem...
37.
Ultimate
#25: Komolyvagy hoztad a 2-es reget miközben kamgecamként meg bekérdezed milyen? Mondom inkább vagyok nagypofájú mintsem ilyen gerinctelen beteges alak mint te.
36.
Neotechtr
#35: Marad a PC, aztán átállítod. De a régi Resi 4 biztos megy a gépeden, ezt garantálhatom és vadászhatsz is hozzá textútákat.
35.
Nyarlako
#33: Abban is ugyanaz sajnos.
34.
Kawada
#30: "csupán a TPS stílust köszönhetjük a Resi 4-nek". Hát, ha a Resi sorozatra érted, akkor igaz. :)
33.
Neotechtr
#32: Hát én kénytelen voltam megszokni, ha játszani akartam vele. Hát ja, a jó irányítást nem a Resi 4 találta fel. Viszont nem játszottam az újra kiadott változattal, vagy HD remaster vagy mi volt a neve. Nem lehet, hogy abban már jó az irányítás?

Amúgy a régihez van 3 DVD lemezen vagy 14 giga textúrám, ahhoz képest még az újrakiadás is rosszul néz ki :)
32.
Nyarlako
#31: Nekem azzal is gáz, a korlátolt kamera mozgás párosítva azzal hogy bal analoggal kell célozni
31.
Neotechtr
#21: Én is resi trilógia rajongó vagyok, de a Resi 4-el mindenképpen érdemes játszani. Marha jó, elég hosszú és stílusteremtő a játék, csak éppen lövöldözős. De annak nagyon jó. Gamepad szükséges hozzá PC-n. (legalábbis, ha irányítani akarod)
30.
Neotechtr
#23: Ez. "behozták a Gears of warból ismert"

Kár, hogy a Resi 4 majdnem két évvel az előtt megjelent, mint a GoW és csupán a TPS stílust köszönhetjük a Resi 4-nek. Nem elég, hogy lyen csöves a stílusod, de akkor már legalább azt írd, ami volt.
29.
Duken
#28: Szerintem sokan nem tudják milyen vonatkozásban érted a nevedet meg kiről is, ezért vannak félreértések. Meg persze baráti heccelésből!
28.
Nyarlako
#26: Nekem már tökmindegy, lehetek Nyálgenyó is
27.
Duken
#26: Én meg kamduk vagyok vagy dukam?? Na na? Ez itt a kérdés?
26.
Duken
#22: Nyarlako nem nyármackó! :D
25.
Duken
#23: Blabla bla. Néha valami értelmesett is össtehordhatnál nagypofájú barátom. A Re4 instant klasszikus egy nagyszerű játék, ha megfeszülsz se vesz komolyan már itt senki ultimacikám. Ha neked nem tetszett jó de attól még hogy nem lesz maga a játék kevésbé értékes.
24.
Ultimate
#23: * avagy a gears vette át innen..? Lényegtelen,ritkaprimitív játékelem.
23.
Ultimate
#21: Lehet nagy a pofám de én legalább nem vagyok kétszínű álnok alattomos alakoskodó több reggel akár magamat önigazoló fanboy, aki mindennek összehazudja magát hátha azzal tekintélyt tud szerezni és súlyt a mondanivalójának kedves Dukencam. :)
A RE4 még határeset, de az első olyan rész volt ami elment akció irányba,és behozták a Gears of warból ismert dingdong hangig özönlik az ellenfél szintű játékmenetet...A főganajok meg félelmetes szörnyek helyett mesebeli lények voltak, óriással,varázslóval....A szar inkább a többire vonatkozott a 4 még egynek elment bár kiveszett belöle amitől RE volt a RE.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...