PC-hez értő munkatársat keres a Naughty Dog

  • Írta: sirdani
  • 2020. január 20.
  • Pletyka
Link másolása
A The Last of Us: Part II fejlesztése mögött álló Naughty Dog csapata a legújabb álláshirdetésében olyan fejlesztőt keres, aki remekül kiismeri magát a PC-knél használatos NVIDIA CUDA architektúrában.

A stúdió The Last of Us: Part II-vel foglalkozó részlege jelenleg egy betöltetlen grafikus programozói posztra keres munkatársat, akivel szemben - a pontos leírás alapján - alapvető elvárás, hogy értsen a DirectX 12, a Vulkan és más modern grafikus API-khoz, illetve az AMD GCN és az NVIDIA CUDA architektúrához is.

A hír érdekessége, hogy a PlayStation 4 és a következő generációs PlayStation 5 is az AMD grafikus chipjeit használja, míg az NVIDIA megoldásaival többnyire csak a PC-s szegmensben találkozhatunk (meg persze a Nintendo Switchben, de jelen esetben ez aligha releváns).

A PlayStation-exkluzív játékok kapcsán az utóbbi időszakban egy nagyobb volumenű nyitásnak lehettünk a szemtanúi a PC felé; először a Quantic Dream játékairól derült ki, hogy PC-s portot kapnak, amit hamarosan a PC-s Death Stranding leleplezése követett, míg a napokban a Horizon: Zero Dawnról is kiderült, hogy megjelenik a Steam és az Epic Games Store kínálatában.

További érdekesség, hogy alig három nappal korábban, a téma szempontjából bennfentes újságírók is arról írtak, hogy elképzelhetőnek tartják a közeljövőben további PlayStation-exkluzív címek érkezését PC-re. Persze mindezt érdemes óvatosan kezelni, mivel egyelőre semmilyen hivatalos infó sem támasztja alá, hogy jelen esetben bármi hasonlóról lenne szó.

112.
112.
crytek
Na a halasztások és a pc-re jönnek sony cuccok után konami pletyka is napvilágot látott hogy egyszerre 2 silent hill is készül melyek közül az egyik egy "soft-reboot", a másik pedig egy epizodikus kalandjáték lenne a Telltale-sorozatok és az Until Dawn nyomdokain haladva.
108.
108.
Stranger
Megint elkezditek a filléreket számolni? Mintha annyit számítana már MO-n. Bezzeg a 200k-s telókat meg 600k-s TV-ket csak úgy cserélgetitek 2-3 évente.
Ja meg mindent nulláról kell venni. Mint az ősember most vesztek meg minden hardvert, szoftvert, TV-t, monitort, billentyűzetet, OS-t, hangfalt, konzolt. xd Én azt hittem 2020 van.
75.
75.
Vis Major
#67: Nem, nem haragszom. Èn konzolos vagyok ès nem vallom magam gamernek. Èn praktikussàga miatt vagyok "konzol pàrti". Ès az ex cìmek miatt van ps-em.

Viszont, ha minden ex cim (ps, xbox, pc) elèrhető lesz egy platformon, jelen esetben pc-n akkor felteszem magamnak a kèrdèst. Mièrt vegyek majd ps5?

Amit Ultimate sem èrt; èn nem szoktam vàrni arra hogy csökentsèk az àrakat. Ha valami tetszik akkor megveszem.
Kèrdèsem, ha èn mint ps konzolos ùgy döntök hogy nem veszek ps5 hanem inkàbb pc-re vàltok a fentebb emlìtett ok miatt akkor valaki àrulja el nekem mièrt ps store èves előfizetèsem legyen ès ne mondjuk xbox live gold? Èves szinten per pillanat költök jàtèkokra kb 210-230.000ft-ot. Mennyi az èves dìja az xbox live gold-nak, milyen kedvezmènyekkel vehetem meg a legùjabb game-ket? Ettől jobbat fog ajànlani a sony?
Tehàt èrted, az èvenkènt ps-re megjelenő 1-3ex cìmet "leszarom" alapon megveszem inkabb teljes àron.
67.
67.
godach
#66: "Egyèbkènt meg biztosan nem lenne vonzò egy konzolosnak az ha pc-n minden ex cìmmel tudna jàtszani."

Hát ne haragudj, de egy konzolos szerintem pont nem ettől lesz (konzolos). Maximum egy gamernek emiatt lesz konzolja is.
64.
64.
godach
#61: Kedves barátom. Az Ms próbálkozott ezzel a Classic idején, aztán nem a 360 érában és az One csúfos bukása óta erőlteti. Erről beszélek neked rég, hogy ha ez megvalósul akkor nekem elég egy xbox&pc kombó ahol tolhatom mindhárom ~rdekelt platform játékait, neked meg mivel szimpibb a ps, elég csak a ps&pc kombó de nem maradsz le esetleg olyan Ms exekről vagy én ps exekről ami esetleg érdekelhet.
63.
63.
Duken
#62: Nemcsak elhibázott következtetés hanem paradoxon és önellentmondás azt állítani hogy az exkluzívok (a system-seller címek) nem adják el a hardvert.

Akkor érdemes a sonynak kiadni a játékait pc-re ha látják hogy ps-en is jól fogynak.
61.
61.
Duken
#57: Nekem semmi bajom nincs azzal ha pécére kijönnének de konkurens konzolokra nem! Több bevétel lenne és a sony jobban tudná támogatni a belső stúdióit a befolyó profitból. Több sony cím készülhetne.
60.
60.
godach
#58: Aki ráállt a vásárlásra, ott vannak a haverok, trófeák stb nem igazán warezol szerintem.
Talán jó indulattal mondhatom, hogy ilyen téren megtörtént az a morális változás ami sok téren még hátravan a magyarok án.
58.
58.
Ooorky
#57: Most megint felpörgött a warez, mivel "tim sweeney ugyis kifizette".
57.
57.
godach
#52: Ha a te gondolatmeneted követjük, ami nettó baromság akkor "Sokan vesznek azèrt ps-t mert fasza ex cìmek jelennek meg rà. De nem remegnek azèrt hogy elsőnapos vètel legyen hanem vàrnak vele 1-1,5èvet ès 20-30euros àron veszik meg" ezek helyett megveszik a PC-sek 60-90$-ért.
A PC-s legalitás pár éve kegyetlen beindul, ha már csak magamból indulok ki. Ha ez vásárlóbázis, akkor azt bezony ki fogják használni.
53.
53.
adamsfamily
Igazat megvallva a Godfall is úgy lett bejelentve,a Death stranding is,a QD játékok se exkluzívak már.
Lehet,hogy a Sony is szemet vetett a pc piacra.Azt is el tudom képzelni,hogy így akarják majd növelni az előfizető bázisukat.Elvégre már a now is elérhető pc-re.
52.
52.
Vis Major
Hàt nem tudom..... szerintem annak az esèlye hogy a sony az ex cìmeket pc-n is elèrhetővè teszi kb 0% esèlyt làtok.
Pèldàul, HA az ex cìmeik egy napon jelennènek meg pc-n ès ps-en.... hààt mondani se kell hogy sajàt magukat vèreztetnèk ki. Ki az a "hülye" aki nem vàltana pc-re? Pc, Xbox, Ps ex cìmek egy platformon.. minek akkor konzol?
Ha 1-1,5èvvel kèsőbb adjàk ki pc-n akkor is elveszìtik a jàtèkosbàzis egy nagyobb rèszèt. Sokan vesznek azèrt ps-t mert fasza ex cìmek jelennek meg rà. De nem remegnek azèrt hogy elsőnapos vètel legyen hanem vàrnak vele 1-1,5èvet ès 20-30euros àron veszik meg. Nos nekik is akkor minek a konzol?

Egy sűrűbb èvben mikor sok jàtèk jelenik meg konzolra az ember akàr 7-12jàtèkot is vehet. Èn szinte mindig megjelenèskor veszek jàtèkot. Ha szàmolok egy àtlagot, 10jàtèk /èv ès legyen 70euro egy jàtèk(69szokott lenni, de az ember nèha delux, gold edition-re beruhàz ez 89-99euro szokott lenni) akkor egy adott èvben 700euro azaz 210-230.000Ft-ot költöttem el, ès ha ehez hozzàteszem majd az ùj konzol àràt 400-500euro ami 130.000-160.000ft.... hààt kb 390.000ft-ot akkàr màr lehet èn is inkàbb pc-re fizetek ki ès nem maradok le semmiről.
A sony-nak pont ebből van pènz. A szofter eladàsokbòl. Megnèznèm azt a pc gamert vagy bàrkit aki pc-re vàlt, hogy pc-n a sony "store"-bòl vennè meg a multis cìmeket. Vagy a sony-t hogy olyat kìnàl pc-n ami mèg a "hülyènek" is jobban megèri. Csak az ex cìmeket pc-re portolni.... szerintem akkor le is hùzhatjàk a rolòt.

Plusz szembe megy azzal amit a sony ùj elnöke nyilatkozott pàr ève, miszerint; arra törekszünk hogy a következő generàciòban kevesebb de minősègibb ex cìmeket kèszìtsünk.
46.
46.
Ezt az eportot meg engedd el mert lassan a sakk is az lesz te meg majd nyerítesz,hogy Attilla a hun mehet a pic.ába! :)
45.
45.
#44: Nos,ha a Gt meg Driveclub nehéz volt akkor hanyagold még a horizont is szmulációs módban!A motorsportban meg csak szétk.rnád a középkategóriás tv-d .
44.
44.
Duken
#43: Wow! Nem tudtam! Köszi az infót, nem vagyok egy komoly autóversenyzős játékos ( legfeljebb kart mk, ctr -eket szeretem)nem tudtam ezt saját tapasztalatból csak az esport miatt gondoltam hogy annyira felkapták. No akkor lehet mégis teszek vele egy próbát ha árkádosabb!:) A szimeket nem szeretem nagyon, nekem a Driveclub is nehéz volt!:P A MK8 meg kedvenc játékom switchen! :)
43.
43.
#34: Egy Forza Horizon is közelebb áll a real hoz mint a Gt valaha(már ha valaki képes a settings menu kezelésére) A Forza Motorsporttól meg a Gt :)
Mint Mario az Assettotol kb.
38.
38.
Ps fanboy
#23: Hát igen ez igaz és nem csak a HZD, hanem még egy csomó más játéknál is kifizetődőbb az egér+billentyűs irányítás ilyen szempontból. De én már olyan rég nem játszom monitoron+PC-n, hogy ez az analógos esetenkénti ügyetlenkedés már fel sem tűnik egyrészt, másrészt pedig nekem kényelmesebb egy fotelban, néha ide oda fészkelődve, egy joyal a kézben, mint az egér+billentyűhöz alkalmazkodnom. De maximális megértelek ha neked inkább a PC-s irányítás felé húz a szíved.:) Egyébként nálam még ez az exkluzívosdi is fontos szempont ha választani kéne. Valahogy nem szívesen maradnék le egy új GoW-ról, vagy egy új ND játékról. De ha tegyük fel igazak lennének a hírek és valóban minden Sony játék azonnal megjelenne Pc-n is, na akkor már lehet, hogy elgondolkodnék azon, hogy akkor minek a Ps5. De amilyen lusta gamer vagyok szerintem akkor is megvenném azt az átkozott Ps-t. :)
37.
37.
Ooorky
#34: Gt maximum a pöcegödör felé tendál, akkora árkád szutyokra még életemben nem dobtam ki pénzt, mint a gt sport.
36.
36.
Duken
#35: Seit helyet switch...
35.
35.
Duken
#24: Szerintem én többet költök konzolokra kiegészítőkkel és szoftverekkel együtt mint amit te valaha is fogsz pécére. No offence. Ezzel csak azt akarom mondani hogy kis hazánkban a konzol gaming a luxus míg pc-je szinte mindenkinek van. Nincs is külön már ez. Onkább vannak a pc és konzol játékosok meg a csak pc játékosok. Az oldalon is a leg pc fanatikusabaknak is van otthon ps4 vagy seit h esetleg xbox vagy mindhárom. Vajon miért?.... megsúgom, a játékok miatt.
34.
34.
Duken
#32: Más a kettő. Egyik se full szimulátor de a Forza inkább az árkád míg a Gran Turismo a szim. vonulat fele tendál. Nekem jobban bejönne a könnyedebb élvezetesebb forza nem vagyok esportoló. GT-n meg tele vannak meg kompetitív versenyek stb. Valmi magyar srác is elég durván tolja benne.
29.
29.
Trottenbauer
#23: Nem vagyunk egyformák. Én csak akkor játszanék pc-n, ha fizetnének érte.Sosem értettem miért választana egy átlagjátékos konzol helyett számitógépet.
25.
25.
Volt egy hír, nem tudom igazolni, de mintha olyat olvastam volna, hogy a Sony is úgy akarja kezelni a PS exkluzivitást, mint a Micro a saját exkluzivitását. Annyi kitétellel, hogy a Sony nem minden egyes játékot akar úgy megjelentetni, hogy PS+PC, mint ahogy a Micro teszi. Viszont itt akkor is üzleti megfontolás alapján nem egyes játékokról és nem régi játékokról volt szó, hanem érkező címekről és kijelölt üzleti irányról. Erre alapozom a tippem, hogy a Horizon 2 jönni fog PC-re helyből. Akár egy Days Gone 2 is. Viszont nem pont egy Naughty Dog címről képzeltem el, hogy be akarják dobni gépre is.

Ha jön valami, jöjjön csak, így a jó játékért cserében én is tudom őket támogatni. De ha nem jönnek olyanok PC-re, amiket szeretnék, azért nem fogok PS-t venni külön, nekem tök felesleges.
23.
23.
kryszisz
#16: Ha nem így lenne, és minden Sony ex egyből jönne mondjuk PC-re is (persze ez teljességgel kizárt, de játsszunk el a gondolattal), akkor én speciel tuti PC-t vennék PS5 helyett, mert pl. egy HZD-t, ahol az ellenfelek gyengepontjai mondjuk 2 mm-en helyezkednek el a képernyőn, sokkal szívesebben játszanék egér+billentyűzettel, mint hogy kontrollerrel szerencsétlenkedjek. Mert bár meg lehet szokni persze, de nagyon nem mindegy, hogy a harc hevében rá tudsz e rántani fejre/bármilyen gyengepontra, vagy korrigálnod kell közben. De majd meglátjuk mi igaz ebből az egészből, még az is lehet, hogy cryteknek igaza van, és a profitmaximalizálás mellett az MS-el való kollaboráció is közrejátszik a dolgokban. Amíg a Sony nem ad ki legalább egy közleményt úgyis csak találgathatunk.
22.
22.
Duken
#13: Azé jó lenne na! Ha én hülye eladtam a ps3-at!...de sose mondtam hogy az rossz csak nem prioritás nálam, de attó még jó.:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...