Platformot váltanak a Blizzard esport-streamjei

  • Írta: szlav
  • 2020. január 25.
  • Biznisz
Link másolása
Eddig a Twitch adott otthont az Activision-Blizzard esport-eseményeinek, idén azonban a vállalat új megállapodást kötött, mégpedig a rivális YouTube-bal. Mostantól kizárólag itt nézhetjük majd az Overwatch League mérkőzéseit is.

A nézők mára megszokhatták, hogy az Overwatch, a Hearthstone vagy akár a Call of Duty legnagyobb esport-eseményeit Twitchen követhetik élőben, a közelmúltban azonban lejárt az Activision-Blizzard és az Amazon kétéves szerződése, a kiadó pedig úgy döntött, hogy az idei szezonban a nagy riválissal, a Google-lel paktál le.

A több évre szóló partneri kapcsolatról szóló sajtóközlemény nyilvánvalóvá teszi, hogy mostantól a YouTube felületén közvetítik majd a továbbra is komoly nézettséget vonzó Overwatch League harmadik szezonját, itt zajlanak majd a Hearthstone Esports mérkőzései, valamint itt debütál a frissen létrehozott Call of Duty League is. Utóbbi egyébként január 24-én kezdetét is vette, az Overwatch League 2020-as szezonja pedig február 8-án kap zöld lámpát.

A közleményben a három eseménysorozaton felül még több játékról is szó esik, habár ezeket nem nevezték meg. Ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy valószínűleg a YouTube-ra költözik majd a World of Warcraft Arena versenysorozata és a Mythic Dungeon International is, de valószínű, hogy a StarCraft II versenyei sem maradnak le. Végül pedig érdemes szót ejteni a napokban megjelenő Warcraft III: Reforgedról, hiszen az eredeti játék hosszú éveken át komoly kompetitív szcénával büszkélkedhetett - ki tudja, lehet, hogy az újrakevert változat hatására ismét felvirágzik majd ez a közösség is.

1.
1.
Darksiders84
Apex mégse lesz versenyen meg idén se amúgy?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...