A Sony a PlayStation 5 árával küzd

  • Írta: gorien
  • 2 napja
  • Hardver
A Bloomberg értesülései szerint a Sonynak meggyűlt a baja az új konzolgenerációjuk árával. A drága alkatrészekből gyártott eszközöket ugyanis nagy veszteség árán tudnák olcsóbban adni, a magas ár azonban vásárlókba kerülhet.

Hat éve már, hogy piacra dobták a PlayStation 4-et, a konzolok generációváltása pedig idén esedékes. A Microsoft még tavaly bemutatta az Xbox Series X-et, a Sony azonban még várat a hivatalos leleplezéssel – bár a PlayStation 5 weboldalát már elindította. A Bloomberg értesülései szerint ennek az egyik oka az lehet, hogy bajban vannak a konzol árának meghatározásával.

A japánok rendre február környékén állnak elő a konzoljaik árazásával, a PlayStation 5-ről azonban még semmit nem árultak el. Az újság forrásai szerint azért, mert azt várják, milyen árkategóriával áll elő a Microsoft, az új PlayStationök gyártása ugyanis túl sokba kerül. Két lehetősége van a Sonynak: vagy megtartják a magas árat, vagy veszteségesen adják a saját konzoljaikat, hogy versenyre keljenek az Xboxszal.

A cikk emlékeztet, hogy a PlayStation 4 annak idején 399 dolláros nyitóárral jelent meg, darabját nagyjából 381 dollár lehetett legyártani. Ezzel szemben egy PlayStation 5 gyártása 450 dollárba kerülhet, ami a fentiek alapján 470 dolláros árat valószínűsít – ez azonban potenciálisan elijesztheti a vásárlókat. A konzolokat egyébként hagyományosan nagyon szűk nyereséggel, de inkább veszteséggel adják el, a fő bevételi forrást a játékok jelent.

A magas költségeknek az egyik forrása a DRAM-ok és a NAND flashmemóriák beszerzése, ezekre ugyanis nagy igénye van az okostelefon-gyártóknak is. Ezzel együtt a Sony a konzolok hűtésére is nagy összegeket fordít.

A Bloomberg ezenkívül arról ír, ettől függetlenül a japánok egy új virtuális valóság-headsetet is terveznek a konzol elindulása után. A Sony nem reagált a lap értesüléseire.  

127.
Ps fanboy
#125: Szerintem sincs, de a Microsoft marketingesei ezekszerint nem így látják, mert titkolják a számadatokat.
126.
Ps fanboy
#124: Hülyeség, hogy az EA adott egy nagyjábóli képet a dolgok jelenlegi állásáról? Nekik nem érdekük, hogy hazudjanak vagy csúsztassanak, no meg máshonnan is hallottam már ugyanezeket a számokat. Szóval ezeket egyből kamunak kikiáltani, na az a felesleges. Máskülönben meg az illetékeseknek meglehet cáfolni, de addig kénytelen vagyok hinni ezeknek az amúgy nagyon is reálisnak tűnő számoknak.
125.
Kawada
#122: Hát ha 30-40 misit eladtak a one x-ből, akkor nincs okuk szégyenkezni. :)
124.
crytek
#122: Mindegyik kamu úgyhogy egyiksem jobb,de terjeszteni a kamut felesleges.

Majd ha a MS közöl hivatalos számokat azt lehet dobálni,hülyeséget felesleges.
123.
delphijos
#111: Van exkluzív játék amit én is sajnáltam volna kihagyni, de ez azért szánalmas. Épp elég játék jelent meg, hogy egy generáció alatt pl. a Last of is nélkül is jól lehetett szórakozni. Sőt. Akinek az összes normálisra volt / van ideje az már nem is egészséges....
122.
Ps fanboy
#121: Ok, akkor 30 és 40 milla közé tehető a One X esek száma. Most jobb?
121.
Kawada
#120: "szerintük is kb. 30 millióra tehető az eladott XOne száma a statisztikájuk szerint."

Ez mondjuk majdnem 2 éves hír...
120.
Ps fanboy
#113: Az Electronic Arts nak azért van egy pár elég közkedvelt játéka és látja, hogy mennyien játsszák a játékait konzolokon. Erről már több hír is született bizonyos oldalakon, hogy EA nem rest szellőztetni, akár Microsoft féltve örzött titkát is simán kiadják a One kapcsán, hogy mennyi is az annyi és szerintük is kb. 30 millióra tehető az eladott XOne száma a statisztikájuk szerint.
119.
MűszálasLőrinc
#113: Az alíg hihatő, hogy tobb switch (és lite) ment el mint a mostani box generációból.
Mindenki hazudik mintha kögyvből olvasná.
Jó marketing húzás lódítani (eltanulták a cefrés cégtől),amíg ha nem jön a bevételeket átnyálazni az adóhivatal.
A fenti pálinkás cég is azért teheti meg mert soha egy kurva peták adót nem fizetett.
118.
crytek
#116: Emberi genetika... kevés ember van aki el tudja viselni, hogy másnak totál mások a nézetei mint neki. Akárhol találkozhatsz ezzel a dologgal
116.
Nyarlako
Annyira szánalmas mikor felnött emberek márkafanatizmusból úgy fröcsögnek egymásra mint a diligyerekek az oviban.
115.
ADMlN
#112: Jaj, ez a kedvenc összehasonlításom... “a 60-ad akkora PS Now”. Mitől volt hatvanad akkora? Amikor az a hír kijött a PS Now évek óta kint volt, több játékkal, legalább kétszer annyi eszközön, kétszer drágábban. A Game Pass meg nem régiben jelent meg és csak az “alig fogyó” Xbox One-ra volt elérhető.
Ráadásul most, hogy a Sony belátta, hogy cloud szolgáltatások terén le vannak maradva mint a borravaló, még ebből a “hihetetlenül nyereséges” PS Now-ból is az MS-nek lesz bevétele.
114.
Kawada
#113: Mondjuk ilyen hülyeségek után nem csoda, ha leálltak a kommunikációval...

https://www.gamespot.com/articles/microsofts-original-xbox-one-goal-was-to-sell-200-/1100-6444028/
113.
adamsfamily
#102: Múltkor volt valahol egy hír,hogy Amerikában 30 millió xboxot adtak el és most először verte meg őket saját terepen a Sony a 35 millió eladott konzollal.
Kicsit azért nehezen tudom elhinni,hogy annyira nem fogyott volna,miközben az ismerőseim nagy részének például xbox van.
Azért is vicces,hogy a Nintendo múltkor milyen büszkén mondta,hogy leverte a Microsoft-ot,miután többnyire csak becsülni tudják,hogy mennyit adtak el a boxból.
112.
Kawada
#92: https://www.techradar.com/news/playstation-ceo-confirms-ps5-backwards-compatibility-ssd-and-4k120hz-output

Semmilyen hallgatás nincs, lassan a legutolsó titkárnő és vízhordó fiú is megerősítette, hogy lesz.

Pár dolog:
1. most PSN alatt mit értesz.. A Plus, a Nowt, a kettőt egyben?
2. kurvára kár összehasonlítani az online szolgáltatásait. A 60-ad akkora PS Now-al, konkrétan több bevételt termelt a Sony anno, mint a MS a game pass-el. A MS jelenleg kábé egyedüli fícsőre ami "system sellerként" felfogható, az az online rendszere, ideértve a live-ot, a game pass-t, a backward dolgot. Aki a legalapabb szinten ki akarja használni a One-t, az előfizet ezek közül valamelyikre. A Sonynál más a helyzet, ott azért elég sok mókus van, aki megveszi a konzolt, rá azt a 3-4-5-6 ex címet amit érdekel és sanyi. Az, hogy 38 millió PS plus előfizető van, szerintem pont az erős single player felhozatalt mutatja a Sonynál. A PS4 tulajok 1/3-át érdekli az, hogy COD-ozzon, miceraftozzon, fifázzon online. A MS-nál pedig ez esszenciális irány, hiszen még az exei is olyanok, hogy a multiplayer részek miatt, vagy a coop miatt vált nagyon közkedveltté hosszú távon is.
111.
Korio
#110: Ha a Last of Us csak a kispolskiban megy, kénytelen vagy megvenni.Hiába szaladgálsz ferrarival.
110.
delphijos
#92: “A PSN felhasználók ennek a felét teszik ki amit nem is csodálok mivel gyengus a szolgáltatás”

Ez meg egy unalmas ( és nem is igaz ) közhely. Mint a “boxra nincs játék” szöveg. A ps3 időkben sok gond volt, és a gén váltás után az elején egy-egy nagyobb akció idején volt hogy store-ral is probléma, de jó ideje nekem soha semmi gondom nincs a psn-el. Ezek az összehasonlítgatások uncsik. Ma már szerintem bármelyik konzolt is választja az ember, ugyanolyan jól szórakozhat. Majdnem olyan mint két ugyanolyan kategóriás autó.
109.
Ultimate
#108: Plusz azt vegyük bele hogy míg konzolon minden azt használja, addig pc-n elenyésző, nagyjából csak az ms exek.
108.
Ultimate
#106: És mégtöbben konzolon különben ki se jönne konzollal, ezzel az erővel....
107.
Ultimate
#106: "túlnyomó többsége Xboxon játszik, kisebb gamer része használja pc-n"
106.
tsulok
#104: Xboxon is MS accountal lépsz be.
Ha egy játéknál az achivementek vagy a mentések szinkronizalva vannak az a liveot használja. Meg nyilván az online játék is.

Szerintem sokan használják (pl én is). Különben ki sem adná PCre a játékait a MS.
105.
Ultimate
#102: *nem is mondtam hogy gold előfizu lenne. Csak hogy a live felhasználók túlnyomó többsége konzolról tolja.
104.
Ultimate
#102: De épp ezaz hogy konzolon kívülalig használják.
Ms acc nemegyelő a live-al...
103.
Ultimate
#101: Van erről valami kimutatásod a szokásos légből kapott sonyfanhájogos marhaságodon kívül? Oh...semmi...:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...