Uncharted-film - nincs rendező, de indul a forgatás

  • Írta: szlav
  • 2020. február 19.
  • Cooltúra
Így vagy úgy, de hamarosan kezdetét veszi a több mint egy évtizede húzott-halasztott Uncharted-film forgatása. Habár új rendezőről még továbbra sincs hír, Tom Holland elárulta, hogy néhány héten belül megkezdődnek a munkálatok.

Nincs még egy olyan hányattatott sorsú mozis videojáték-adaptáció, mint a Sony Uncharted-filmje, de a stúdió mégis foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy kipréselje Nathan Drake eredettörténetét. Jelenleg a hetedik rendezőt keresik a produkció élére, miután néhány hónapja Travis Knight is bedobta a törölközőt, de a jelenlegi állás szerint jövő márciusra datált film forgatása a jelek szerint mégis elindul az eddigi ütemterveknek megfelelően.

Legalábbis ezt állítja Tom Holland, aki a film főszereplőjeként valószínűleg tud egyet, s mást a háttérben zajló munkálatokról. Az IGN-nek adott interjújában a brit színész elárulta, hogy a forgatás négy hét múlva kezdetét veszi, az akciójelenetek mutatványaival foglalkozó csapat pedig már javában megkezdte az előmunkálatokat Berlinben. Természetesen nem csak a német fővárost láthatjuk majd a vásznon - Tom Holland szerint a film igazi világjáró kaland lesz, ő és a Sullyt alakító Mark Wahlberg egész nyáron utaznak majd a forgatás miatt.

Eddig is tudhattuk, hogy az adaptáció Nathan Drake fiatalkoráról, a kincsvadász eredettörténetéről szól majd, Holland azonban elárulta, hogy az új sztori teljesen új, egyedi irányból közelíti meg a témát, így nem a széria harmadik részében látható visszaemlékezéseket látjuk majd viszont. A fiatal színész egyik kedvenc játéka egyébként az Uncharted 4, amelyből különös inspirációt vesz a film, így saját elmondása szerint bármit megtett volna azért, hogy ő játszhassa Drake-et a feldolgozásban.

60.
Ps fanboy
#58: Deja vu érzésem van, ezt egyszer mondtad már. De mostmár tuti örökre bevésődött a fejembe, mert ez az igazság, én meg rohadt rosszul tudtam.
58.
Kawada
#54: Egy 2006-os BBC doku film adta az ötletet, ami a Cordyceps gombát mutatta be, és ami ugyan főleg rovarokat támad meg, de okoz "hasonló" testi elváltozásokat és a motorikus képességek felett lényegében átveszi a hatalmat. A játékban ennek egy "mutálódott" változata, alfaja (vagy mi a szép szakszó erre...) okozza a fesztivált.
57.
Nyarlako
#56: Rég leszarom ezeket a belterjes médiumokat és azt se hiszem el amit kérdeznek, az.
Meg a belőlük táplálkozó clickbait felháborodókat, az is már külön iparág.
56.
Duken
#41: https://www.rt.com/news/481220-games-journalism-clique-industry/

Durva! Kíváncsi vagyok mi a véleményed?
50.
Kawada
#49: Szóismétlés tenger... sorry... késő van...
49.
Kawada
#43: A kettő között ami hasonlóság, hogy a "zombis világ" gyakorlatilag díszlet és a fő szempont a karaktereken, illetve az emberi drámán van, illetve azon, hogy az emberség valójában milyen kibaszott embertelen még ilyen kiszolgáltatott helyzetben is, ahol az összefogás jelentősen tudná növelnia túlélési esélyeket. Legalábbis számomra ez az egyik fontos dolog. És ezt a részt (karakterek, azok dinamikája, maga az emberi dráma része) a 15 órás játékban szerintem hatványozottan fellelhetőbb mint a lassan megszámlálhatatlan évadú WD-ben, amit egyébként kurvára imádtam, de az első 3-4 évadban még úgy tűnt, lesz belőle valódi mély tartalom, aztán azonban sajnos átmegy önismétlésbe. A játék a maga sokkal limitáltabb "játékidejével" sokkal többet ad ezekből a tényezőkből, mint az a sorozat, aminek erre sokkal több ideje lett volna/volt. Számomra a Last of Us többet nyújt az Ember gyermeke v. a The Road c. filmekből/könyvekből, mint a WD-ből. Számomra összességében a WD egy be nem teljesült ígéret és egy kihagyott ziccer marad.
47.
Ps fanboy
#22: "És az egyik legjobb háborús sorozat dráma, ami valaha készült"

Csak annyira háborús sorozat a WD mint amennyire Sci-fi.
44.
Nyarlako
#42: Kövér László bajsza mellett mi nem az?
42.
Yanez
#41: Akkor neked nőies péniszed van? Na jó, itt fejezzük be!
41.
Nyarlako
#40: Annál azért nem. Meg nem is olyan férfias.
40.
Kawada
#39: De nagyobb-e mint Kövér László szittya bajsza? Na ugye...
39.
Nyarlako
#38: Én izmosabb vagyok, és a faszom nagyobb mint Áder János.
38.
SLi
nyarlako és ultimate miközben (digitális) nők külsejéről társalognak a gamekapocs hasábjain:
https://i.imgur.com/28uH1gH.jpg
34.
Nyarlako
#33: Nem az esetem de ott még egész aranyos volt.
Viszont itt amit eddig láttam mindig vagy olyan a feje mint Gollamnak mikor grimaszol, vagy mint egy jóllakott koprofágnak a trailerben a büdös csajjal.
És attól tartok itt majd dráma helyett melodráma lesz, de ne legyen igazam.
33.
SLi
#24: miért az első részben vonzott Ellie? hm...

viccen kívül, amúgy ha azt vesszük hogy ez egy társadalom összeomlása után játszódó történet akkor még így is irreálisan "szép", "csinos" az összes női karakter, ha összevetjük azzal hogy tisztálkodási lehetőségek korlátozottak, az étrendjük nem kiegyensúlyozott, nincsenek kozmetikai szerek, teljesen irreálsi amit látunk a játékban, elég megnézni a régi korokban hogy néztek ki a nők amikor ezek még nem álltak rendelkezésre
így is csalnak a fejlesztők mert a túlélés a fontos szempont, nem a külső,mégis a szemöldökük tökélesetes stb
32.
SLi
#29: közel 60 évesen hogy kellene kinéznie?
29.
A Pulyka
#26: Joel inkabb egy leharcolt csatalonak tunt az uccso trailerben. A latottak alapjan mar kerekesszekbol fogja osztani az ellent.
28.
manderel
#17: Mármint milyen hozzáállás?
Valószínűleg azért indítanak fiatal karakterrel, mert ha bejön és sikeres lesz, akkor itt van egy újabb évekig, vagy akár évtizedekig húzható franchise (lásd pl ahogy Arnie összeforrt a Terminatorral, vagy Stallone a Ramboval)
27.
Nyarlako
#26: https://thegeek.hu/wp-content/uploads/sites/2/2019/03/thegeek-gollum-the-hobbit-1.jpg

Csak miért így nez ki a feje a borítón is.
26.
Duken
#24: Joel-el semmi baj nincs, hozza az igazi apafigurát az utolsó trailer alapján. Ellie meg már nem kislány hanem felnőtt nő aki krva sok szarságon ment ketesztül. Hasonlít arra aki szinkronizálja Ashley Johnson a neve tàn és nekem marha szimpatikus az interjúk alapján.
24.
Nyarlako
#23: De ahogy kinéz az új Ellie taszít, Joel is olyan kiheréltnek tűnt.
23.
Duken
#20: Hát remélem hogy nem lesz igazad mert akkor nagyot fogok csalódni. Az nd illetve Niel Druckmann munkásságát elnézve nem tudom elhinni hogy egy szimpla, buta sjw propaganda lenne belőle. Szerintem ennél okosabbak ők és igényesebbek. A TLoU pont az apai szerepeket emeli ki és azt is árnyaltan. Szerintem itt is több szemszögből mutatják be a karaktereket a sztorit.
20.
Nyarlako
#19: Annyira azért nem is egyedi de jól mesél el egy már lényegében sokszor látott koncepciójú történetet.
Viszont a 2 esélyes hogy Angry lesbian simulator lesz és kiderül hogy a fehér férfiak mind gonoszak.
19.
Duken
#18: Pont erre gondoltam én is. Bár attól még lehetne jó. Viszont kalandfilmekből hiány van a piacon, ebből a szempontból nem hülyeség egy Uc film. Tuti bevenném társrendezőnek Niel Druckmann-t is akkor garantált lenne a siker! A TLoU-nak mélyebb, komplexebb karakterei és sztorija van mint sok filmnek.
17.
Neotechtr
#15: Hagyjuk már ezt, 10 éve is cikis volt ez a hozzáállás. Spoiler: ebből nem lesz film, ha meg igen, akkor akkorát fog bukni, mint az új terminator 3.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...