Két Star Wars-játék készül az EA felügyelete alatt

  • Írta: szlav
  • 2020. február 23.
  • Pletyka
Habár a legutóbb elkaszált Star Wars-játékról szóló híreknek nem tudunk örülni, ez közel sem jelenti azt, hogy a franchise takaréklángon ülne az Electronic Arts felügyelete alatt. A bennfentes pletykák szerint két ilyen cím áll most fejlesztés alatt.

Alig egy napja értekeztünk Jason Schreier legújabb bennfentes információiról, miszerint az Electronic Arts a rossz szokásához híven egy újabb Star Wars-projektet törölt. A Kotaku jól informált újságírója szerint a Viking fedőnév alatt futó játék a Star Wars: Battlefront nyílt világú mellékága lett volna, melyet először az EA Vancouver, később pedig a Criterion fejlesztett.

Habár lelkesen fogadtunk volna egy ilyen játékot, nem kell teljesen csüggednünk, hiszen Schreier szerint ezen felül két másik Star Wars-projekt is készül jelenleg az EA szárnyai alatt. Nem meglepően az első játék a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása lesz. Cal Kestis története nem csak a játékosok és a kritikusok véleménye szerint, de a kasszáknál számolt pénzügyi jelentések alapján is kiválóan teljesített, így csak idő kérdése, hogy hivatalosan is bejelentsék a második részt.

A másik fejlesztés ennél jóval titokzatosabb és Schreier szerint jóval rendhagyóbb is. Ezen a "kisebb, nem túl szokványos" projekten a Motive Studios dolgozik. A csapatot Jade Raymond alapította 2015-ben, később azonban elhagyta azt, így az sem meglepő, hogy a stúdió rezüméje egyelőre kimondottan üres, leszámítva persze a Star Wars: Battlefront II-t, amely fejlesztésénél a Motive a DICE és a Criterion keze alá dolgozott. Akárhogy is legyen, reménykedjünk benne, hogy a csapat valódi esélyt kap az EA-től, és nem sújt le rájuk is a kiadó kaszája!

22.
adamsfamily
#21: Az EA-nél szerintem vannak patkányabb kiadók is.Az EA legalább patchelteti a játékait és 1 év után annak ellenére fillérekért dobálja.Míg mondjuk ott az Ubifos,akik kiadják a szarukat tele bugokkal és hiába írsz nekik ticketet,2 év után is még csak azt szajkózzák,hogy húzd ki az xboxot fél percre a konnektorból.
De ott a 2k games,vagy az Activision.
Az EA-nél még látok rá némi esélyt,hogy belátják,hogy nem jó az irány.De a Bugisoft szerintem a szarait a múltkori "elhalasztjuk az összes szarunkat" akció után,gyanítom,hogy ugyanazt a szart adja ki.Eladja a játékait 4 kiadásban és már ott tart,hogy az ultimate kiadáshoz nem jár a season pass,hanem year 1 pass jár csak,a következő évben a kiegészítőt pedig egy fél játék áráért tudod megvenni.
21.
user101
Az elektronik artsz kinyalhatja! Belerúgnak minden létező módon a felhasználókba, minden baromságot lenyilatkoznak és hülyének nézik a saját célközönségüket akikből élnek, közben meg megy a gátlástalan money grabbing. Úgy akarnak pénzt nyomtatni, hogy közben nem adnak semmit, csak a lehúzás. Nézzenek mást fejőstehénnek! Kijönnek egy ilyen középszar átszkinnelt kamu sztárvórsz játékkal ( ami pár hónappal a megjelenés előtt lett az !!!) és minden birkát a kenyérre kennek... Gratulálok, nekik is, nektek is. Egy ku*va szavukat sem hiszem el, és dögöljenek éhen, tőlem egy fillért nem látnak. Öreg elefánt nem felejt, rugdossanak mást... Egy tetves könnyes sem hullatnék értük, ha eltűnnének a föld színéről!
20.
sanyikatarzan
#2: Két hetet? A BioWare 8 évig ült azon a szaros Anthemen, ki tudja mennyit loptak ki az EA zsebéből a szarházik.
18.
Kawada
#17: Szerintem én is azért vállaltam be ennyi házimunkát mert kevésbé fáraszt le ha rendet rakok, mosok, főzők és elmosogatok, mint egy óra a két trógerrel. :) Ez van... Máshogy vagyunk türelemmel bútorozva mint az asszonyok.

Egy ilyen baba pizsoma buli után szívem szerint én is felgyújtanám a házat. :)
17.
Neotechtr
#16: Faja. Amúgy a Siege nagyon jó és megbecsült játék hírében áll, ami mindent, tehát mindent úgy csinál, hogy az a játékosainak marha jó legyen. Főzni pedig én is imádok és hatalmas jediskedéseket szoktam random okozni a konyhában. Most a kínai konyha részre kattantam rá és totál priceless volt a lyány arca, amikor előszedtem bolt után a szatyromból az ilyen szójaszósz és hasonló basic cuccokat hozzá. Nagyon finom is lett már az első élelmiszer is, nem győztük zabálni. :) A Babyboom dolog pedig totál hardcore elfoglaltság, ott nincs mese. Pénteken vettem ki a részem hasonlóból, 3 pici gyönyörű szép tündéri lányka (a legkisebb 2 a legnagyobb 4 éves) és abszolút jobban bontják a házat, mint a kézigránát. :) 3 órát bírtam és lepattantam, az asszony meg ott volt vagy 7-et. Én meg véletlenül szénné játszottam a fejem ez idő alatt.
16.
Kawada
#15: Hozzám viszont eléggé közel áll a Battlefield, a 2. rész óta egyértelműen az általam legtöbbet játszott "online shooter" a Battlefield széria (ezt átvette a Siege, de közben szeretek továbbra is visszatérni hozzá közbe-közbe), és mivel alapvetően ezt a játékmenetet követi a Battlefront is és még a Star Wars is része az életemnek mióta az eszemet tudom, így nálam az 1-is és a 2 is alap vétel volt, igaz az 1 az viszonylag későn, vagy 10 dollárért volt kosárba téve DLC-stül, mindenestül.

Mint ilyen, azt hiszem kellő alapom van azt gondolni, hogy nem sok időt és energiát tölthettél el se a BF5-el, se a Battlefront 2-vel és semmi mást nem vélek felfedezni, mint egy egyszerű prekoncepciót, amit legfeljebb kommentfalakról és célirányos héter videókból szedtél össze. Szarabb a BF5 mint mondjuk a 3 vagy a 4? Igen. Igénytelen és szar? Kurvára nem. Battlefront 2 is elég sok szart kiküszöbölt az 1 után, a látvány parádés, a hangulat, a SW süt a képkockákról és a hangokból és egy nagyon szórakoztató lövölde, nekem speciel kimondottan az űrcsaták okoztak nagyon sok boldog órát multiban.

Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valakinek valami nem tetszik. De tapasztalat után alkosson véleményt és ne mások agymenéseit böfögje vissza mint valami agyatlan birka. Ha pedig ezek a műfajok nem is állnak hozzád közel, akkor meg megintcsak... Én se megyek Borderlands-eket fikázni, mert se a looter shooter nem igazi zsánerem, se a rajzfilmes grafika, se a világ... Úgyhogy ne haragudj, de ennél együgyűbb gondolkodás a világon nincs, mint mikor olyan témákba állsz bele konkrét véleményt alkotva, amiről fingod sincs (lásd a RDR2, vagy épp a Battlefieldek).

Amúgy köszi, napi 1-2 órámba bőven belefér, hogy játszak normális játékokkal, személy szerint van nagyon sok online cím amit szeretek, ezek közül 1-2-t játszom aktívabban (most épp Modern Warfare és R6:Siege, a BF5-el felbaszták az agyam, de az is annyiban a készítől hibája, hogy hallgatnak a rinyagegépekre, akik nem tudnak lőni, és kibasznak velem, akit viszont zavar, hogy 3-4 headshot kell egy lófaszjóskának), és általában a single player élményeket preferálom. Ezért is vagyok mocskos szemellenzős ps fanboj ugyebár.

Ha már belementünk az ilyen "bezze énsegíekazasszonynakbibibí" szerű sorok közötti személyeskedésbe, egy 4 és 1 éves fiam van. 5 éve vagyok házas. Amikor épp olyan időszak van az életemben, hogy napi 2-3 óra meló van, gyakorlatilag teljes egészsében intézem a főzést (egyébként nagyon szeretek főzni, szeretek újdonságokat főzni, mászkálni a piacokon és olyan dolgokra vadászni amikkel még épp nem volt dolgom vagy ugyanazokból az alapanyagokból teljesen más dolgokat kihozni), még vasalok is szó nélkül, kifejezetten gyűlölöm, hogy az asszony vett egy mosogató gépet, mert általában arra is lecsaptam, remek alkalom volt 1-1 politikai vagy egyéb podcastet bluetooth fülessel szépen meghallgatni, nekem relax program volt az is. Na de a lényeg, hogy az aránylag hereverős időszakomba se ugrik meg a napi átlag drasztikusabban, a játékidőmet gyakorlatilag az alvó időmből tudom leccsippenteni, illetve szerencsére az asszony érzi, hogy néha jót tesz "apának" ha elhúznak itthonról és hagyják, hogy egy-egy fél napot vagy napot a gép előtt basszak el. És szerencsére elég rendszeresen megy át bandázni barátnőkhöz, mert nyilván az a generáció vagyunk, hogy mindenhol babyboom van. :) Ezeket az alkalmakat viszont pofátlanul játékkal töltöm.
15.
Neotechtr
#13: Nem vagyok egy kompetitív alkat és a modern katonai lövöldéket külön nem kedvelem. Mármint a setting-et. A mesés - szörnyes - rakétás doom-quake féle multi simán pörög nálam is legalább egy-két órát, amikor jön egy új rész, tehát azért éves szinten átlagban 24.8 percet simán beleverek ilyen multi játékba. Régen Quake-eztünk sokat, nem volt vele skill problémám, ahogy a mai napig sincs, de leginkább UT 1-2000-3-ban tudtam sokszor első lenni.

Jó együgyű gondolkodásra utal egyébként, amit írtál. De most megtiszteltelek, hogy rendesen válaszolok. Gondolom csak én vettem észre, ahogy jönnek évről-évre ezek az igénytelen online lövöldék, egyre kevesebb tartalommal és pályával és kb két év múlva lesznek bennük a bug-ok kiírtva. De season pass az van, amivel már nem is új pályákat kapsz hozzájuk, hanem a régieket az előző részekből. Most nekem ez nem éri már meg a befektetett időmet, amúgy is mind ugyan olyan - és ugyan olyan érdektelen is.

Illetve azt is figyelembe vehetjük, hogy ahogy mondtad, sokat melózol, napi max 1-1 órákat tudsz játszni, amiért normális játékokat alapból nem tudsz tolni, hiszen egy év lenne, amire a végére érnél és unalmas lenne így. Nálam szerencsére más a helyzet, ha nagyon akarnék, akkor minimum 4 órát tudnék játszani minden nap. De azért inkább főzök, vagy segítek a takarításban, stb. és cserébe nem nyír ki az asszony :) De legalább, amikor beesik egy olyan játék, ami belemerülős és hosszú, akkor nyugodtan játszhatok vele Fatality nélkül is. Ja tényleg. A Mortal kompetitív, de az azért szokott menni.

Lehet, hogy ez nem Kawada-i egyszerűséggel lett megírva, de bízom benne, hogy csak fejlődik a kommunikációs és szellemi képességed tőle neked is.
14.
Bobby Kotick
13.
Kawada
#12: Sokszor megölnek az ilyen igénytelen szar online lövöldékben, hogy ilyen cryteki egyszerűséggel állsz a dolgokhoz, mi? :)
12.
Neotechtr
#9: Hát ja, ilyen full igénytelen cuccokkal nem nagyon. De a mefektet azért becsületből is lenyomtam (10 órás játék plusz 120 óra gagyi szar), illetve a fallen order meglehetősen tetszett.
11.
Neotechtr
#4: De ahhoz elég volt egyszer felkészíteni a motort, utána minden évben csak textúra kell még egy-egy apró változtatás.
10.
Kawada
#9: *magam részéről...
9.
Kawada
#3: Én a mag részéről nagyon is jól elvoltam/vagyok a BF5-el, a Battlefront 2-vel, a mass effect andromédával és a fallen orderrel is. Neked meg úgysem lehet megfelelni.
6.
TZola16
Nem szeretnének csinálni egy jó kis Rouge Squadront vagy X-Winget? Teljes kampánnyal, akár nyílt világgal, VR támogatással? Szerintem nem egyedül lennék vevő rá... Kiélhetnék a DLC mániájukat is, engem nem érdekelne, csak legyen már egy értelmes játék újra belőle.
5.
Goofey84
Nem értem miért nem csinálnak már végre egy jó kis star wars rpg-t. Adott hozzá egy fantasztikus világ. Amennyibeb egy átlagos-közepes szintet megütne, már hatalmas sikerre számíthatna
4.
delphijos
#2: Hát azért a FIFA alatt is az megy, mega többi sportjáték alatt is, és azok se FPS-ek...
3.
Neotechtr
#1: Neeem, jól csinálják az elektrink arcúak. Mi, játékosok is jelentősen jobban járunk, ha nem jön tőlük kb semmilyen játék.
2.
Neotechtr
Az EA azért érdekes ebből a szempontból, mert általában úgy állnak hozzá, hogy a játék kicsit sem érdekli őket. Mindenki kap egy kész engine-t (Frostbyte), meg két hetet, aztán csináljon év játékát, ugye. Mindegy, hogy autós, vagy mászkálós, vagy RPG, vagy anyám szimulátor 2021. Kár, hogy a Frostbyte nagyon-nagyon lesarkítva semmire sem jó alapból, ami nem kifejezett FPS. De még ami nem Battlefield, ahhoz is mindenképpen többet kell a motoron fejlesszteni, mint ami időt kapnak a kész játék elkészítéséhez.
1.
Kawada
SzemétgeciEAúgyislelöviőket1hónaponbelül kommentek 3...2...1...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...