Hideo Kojima kapja az idei BAFTA Fellowship-díjat

  • Írta: gorien
  • 2020. február 29.
  • Érdekesség
Will Wright, Nolan Bushnell, Shigeru Miyamoto, Gabe Newell – ehhez a névsorhoz csatlakozik Hideo Kojima is, mint a brit filmakadémia legrangosabb díjának tulajdonosa. Ő a tizedik, akit a videojáték-iparból tüntettek ki vele.

A Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) 1971 óta adja át a kiemelkedő mozgóképes teljesítményért járó Fellowship-díjat (avagy az akadémiai tagságot), ennek első elnyerője Alfred Hitchcock volt. Azóta rendezőkön kívül operatőrök, producerek és színészek is részesültek az elismerésben, sőt a videojáték-ipar jelentős személyiségei is.

2007-ben a The Sims-játékok atyja, Will Wright, kapta meg az elismerést, az utána következő években pedig kitüntették az Atari alapítóját, Nolan Bushnellt; Mario megalkotóját, Shigeru Miyamotót; Gabe Newellt; Peter Molyneux-t és a Rockstar Gamest is.

Ehhez az illusztris névsorhoz csatlakozik idén Hideo Kojima is, ezzel ő lesz a tizedik, aki videojátékos közegből veheti át az életműdíjat. Kojima a hír hallatán kifejezte, mennyire megtisztelőnek érzi az elismerést, és méltatta elődjei hozzájárulását a szórakoztatás világához – emellett a támogatóinak is köszönetet mondott.

A Metal Gear-széria és a Death Stranding atyja az április 2-án megrendezett BAFTA Games Awards díjátadóján veszi át a kitüntetést. A Games Awardson keresztül a brit filmakadémia 2003 óta díjazza a videojátékokat is – Kojimát ilyen díjakra hét alkalommal jelölték.

Ezek is érdekelhetnek

28.
Neotechtr
Meglepődtem magamon, hogy meglepődtem azon, hogy Kojima valami díjat kap a DS miatt. Vagyis nem miatt, hanem érte XD
27.
Yanez
Díjak? BAFTA meg a díját! Majd én a kényelmes kis kanapémról megmondom ki mit érdemel és ki kicsoda!
26.
MűszálasLőrinc
Peter Molyneux inkább megérdemli mint ez a nemtelen japó izé.
Popolous, fable, black and white anno nem copy paste játékok voltak.
Gabe newell meg a hl es a steam miatt.
Azért átalakította az fps műfajt és kb azóta is az van majmolva. És magát úgy a játékipart is.
Es kb. hányan is rinyálnak a hl3 miatt?

25.
Ultimate
#24: Peter Molyn rendesen vicc hogy egyáltalán szóba kerül, nemhogy kitüntetett...A zsírmalac szintén...
24.
user101
Hát egyébként én nem nevezném illusztris társaságnak ezt a bandát ( vagy legalábbis nem pozitív értelemben )... Inkább a gamer iparág legnagyobb kóklereinek és linkeinek társasága... Nézzük már meg mégis csak, hogy kik is szerepelnek rajta ?! :))) Már csak Romero és hiányzik... :) Ezek az emberek mind-mind igencsak megosztó személyek és bár volt mindegyiknek valami olyasmi a névtáblája mellett amire az ember felkapja a fejét... Utána soha többet nem rúgtak labdába, csak üres lufikat eregettek... :(((
23.
Nyarlako
#21: Én 1290 órát tettem Dark souls 3ba és imádom de soha nem mondanám hogy tökéletes meg Miyazaki az isten mert le tudom venni a rajongás rózsaszín lencséjű szemüvegét.
Vagy inkább fel se veszem.
22.
Ultimate
#21: Nem pukkadok,de már többet töltöttél mint 2 perc.:(
Nem, Kojima érdemtelen szopkodásával van bajom. De ahogy a kommenteket nézzük, eejjj nem csak én látom így semeztsem az mgs v-öt...Ezvan.
21.
LiquidSnake
#20: De most őszintén érdekelne, azzal, hogy itt ontod magadból a sok hülyeséget, és el is hiszed, hogy értesz hozzá, illetve a nickemet elemezgetve megint csak elhiszed, hogy bármi okosat ki tudsz hozni belőle, mi a célod? Azon a 2 percen kívül amit a válaszra fordítok, miért hiszed hogy a hülyeséged bizonygatása, vagy a stílusod vagy bármi veled kapcsolatos, vagy azzal amit gondolsz pl. a MGS szériáról engem érdekel? Ha nekem 200 óra után is ugyanolyan tökéletes az MGSV akkor mit csinálsz? Megpukkadsz? xD DS engem hol érdekel mikor nem is próbáltam? Neked Kojima-val van bajod és emiatt vergődsz, de elárulom a nagy titkot: Mindenki leszarja.
20.
Ultimate
#19: Nemigazán forgattál meg semmit. A szar attól hogy a legyek kétpofára kajálják még szar marad. Az MGS V pedig bizony ahhoz közelít, a gameplay mechanika az egyetlen ami kiemelkedő. Ettől még az MGS széria legalja, kurva messze a mesterműtől. Mesterműnek tudod azt szokták nevezni amibe nemigen lehet belekötni.
Mindenesetre a nicknevedből kiindulva azt hinné az ember hogy MGS fan vagy, ezek szerint baromi messze vagy tőle mert kvázi minden MGS fan oldalon az MGS V mumusként szerepel illetve sokan védik mondván a Konami tehet róla.... A Death Stranding rávilágít bőven hogy a Konami nem tehetett arról hogy az MGS V egy repetitív dögunalmas ismétlődő sandbox játék lett....
19.
LiquidSnake
#12: Ez igaz fordítva is, az hogy szar az is ugyanúgy egyéni vélemény, ergo akkor miért is kommentelgetünk? Nem védem én a játékot, nincs rá semmi szükség, megállja a helyét nélkülem is :D Akkor mi alapján döntjük el, hogy mikor jó egy játék? Metacritic se számít mert a lapok meg vannak véve stb. stb. Mindig van valami hülye érv egyes embereknek akik boldogtalanok az életükkel, hogy miért kössenek bele egy-egy játékba. Mint mondtam, semmit nem vesz el az érdeméből egyik játéknak sem az ilyen emberek véleménye, csak jó egy kicsit néha megforgatni a kést bennük xD
18.
Kisjack241
Az nem értem soha a kommentek között olvasgatva, hogy ha valakinek nem tetszik egy játék, az miért foglalkozik vele? Én nem szeretem a focit, ezért eletemben nem fifáztam még, de nem mondom rá hogy nem jó játék, csak azért mert engem nem érint. A következő kojima játékot ha nem tetszik, nem kell megvenni, és nincs gond. De lehet másnak bejön majd. A díjat pedig szerintem megérdemli, mert abszolút egyedi látásmódú játékokat készít, még ha nagyon megosztóakat is.
17.
SLi
#16: ekkora bődületes baromságot elég rég olvastam itt, pedig mégis csak a gk-ról van szó
erősen kezdődik a március...
16.
Nothing
#13: Amennyire tudom, egy ideje még csak nem is készít játékokat, csupán producer. Kb. annyit tesz, hogy benyögi az utolsó szót a brainstormingokon, aztán várja az utalást a nevének felhasználásáért a borítókon.
15.
TheFlash
#13: ja hogy az alkesz kojima eddig videojatekokat keszitett? azt hittem interaktiv "john woo like" atvezetoket
14.
Ultimate
#10: Az a szerencse hogy nem is adnak hozzá...
13.
Onion
Hideo Kojima a világ legtúlértékelt videojáték készítője. Nem érdemli meg nagy hype körülötte.
12.
kryszisz
#10: Azt azért tudod ugye, hogy a te állításod, miszerint az MGS5 egy mestermű, ugyanúgy egyéni vélemény, mint az, Ultimate szerint egy sz@r. Ergo ez egy elég rossz érv volt a játék védelmében.
11.
adamsfamily
#7: Elég erős túlzás,hogy mestermű volt.Az apró részletek jópofák voltak benne,de amikor 60. órája ugyanazt csinálod,az kurva unalmas.Voltak jó pillanatai,de a sztoriját negyed annyi idő alatt ki lehetett bontani.A legtöbb küldetés nagyjából olyan volt,mint az elnyújtott anime sorozatokban a filler epizódok.
Minőségre pedig hullámzó volt.Az MGS 5-öt látva nem csodálom,hogy a Konami kib*szta Kojimát,mert ahhoz képest amennyit ült rajta,egy félkész játékot adott ki a keze közül.
10.
LiquidSnake
#9: Az a szerencse hogy az egyéni vélemények nem vesznek el semmit a játék élvezetéből vagy érdemeiből.
9.
Ultimate
#7: Mesterműűű? Lol....
Játékmechanikailag jó volt. És itt marad is a pont,mert ki is fújt miben volt jó.
Ha nem MGS meg nem Kojima lett volna mellette 5-6 pontokat kapott volna a nagy mestermű.
8.
TheFlash
#3: ha nem MGS lenne hanem valami full mas mas "rendezotol" akkor emlitesre melto lehetne, de az mgs 1-2-3-4 utan egy kalap rakas szar, a psp-s metal gear solid portable ops szintjen van kb :D
7.
LiquidSnake
#6: Attól még ugyanúgy egy mestermű marad, mind játékmechanikailag mind történetileg, hang és zeneileg is.
6.
Ultimate
#3: Attól még fos marad ami az MGS széria legeslegalja...
4.
Aang
#1: Ha elfelejetené ezt az openworld marhaságot, akkor talán újra a régi formájában tündökölhetne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...