Hideo Kojima kapja az idei BAFTA Fellowship-díjat

  • Írta: gorien
  • 2020. február 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Will Wright, Nolan Bushnell, Shigeru Miyamoto, Gabe Newell – ehhez a névsorhoz csatlakozik Hideo Kojima is, mint a brit filmakadémia legrangosabb díjának tulajdonosa. Ő a tizedik, akit a videojáték-iparból tüntettek ki vele.

A Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) 1971 óta adja át a kiemelkedő mozgóképes teljesítményért járó Fellowship-díjat (avagy az akadémiai tagságot), ennek első elnyerője Alfred Hitchcock volt. Azóta rendezőkön kívül operatőrök, producerek és színészek is részesültek az elismerésben, sőt a videojáték-ipar jelentős személyiségei is.

2007-ben a The Sims-játékok atyja, Will Wright, kapta meg az elismerést, az utána következő években pedig kitüntették az Atari alapítóját, Nolan Bushnellt; Mario megalkotóját, Shigeru Miyamotót; Gabe Newellt; Peter Molyneux-t és a Rockstar Gamest is.

Ehhez az illusztris névsorhoz csatlakozik idén Hideo Kojima is, ezzel ő lesz a tizedik, aki videojátékos közegből veheti át az életműdíjat. Kojima a hír hallatán kifejezte, mennyire megtisztelőnek érzi az elismerést, és méltatta elődjei hozzájárulását a szórakoztatás világához – emellett a támogatóinak is köszönetet mondott.

A Metal Gear-széria és a Death Stranding atyja az április 2-án megrendezett BAFTA Games Awards díjátadóján veszi át a kitüntetést. A Games Awardson keresztül a brit filmakadémia 2003 óta díjazza a videojátékokat is – Kojimát ilyen díjakra hét alkalommal jelölték.

28.
28.
Meglepődtem magamon, hogy meglepődtem azon, hogy Kojima valami díjat kap a DS miatt. Vagyis nem miatt, hanem érte XD
27.
27.
Yanez
Díjak? BAFTA meg a díját! Majd én a kényelmes kis kanapémról megmondom ki mit érdemel és ki kicsoda!
24.
24.
user101
Hát egyébként én nem nevezném illusztris társaságnak ezt a bandát ( vagy legalábbis nem pozitív értelemben )... Inkább a gamer iparág legnagyobb kóklereinek és linkeinek társasága... Nézzük már meg mégis csak, hogy kik is szerepelnek rajta ?! :))) Már csak Romero és hiányzik... :) Ezek az emberek mind-mind igencsak megosztó személyek és bár volt mindegyiknek valami olyasmi a névtáblája mellett amire az ember felkapja a fejét... Utána soha többet nem rúgtak labdába, csak üres lufikat eregettek... :(((
18.
18.
Kisjack241
Az nem értem soha a kommentek között olvasgatva, hogy ha valakinek nem tetszik egy játék, az miért foglalkozik vele? Én nem szeretem a focit, ezért eletemben nem fifáztam még, de nem mondom rá hogy nem jó játék, csak azért mert engem nem érint. A következő kojima játékot ha nem tetszik, nem kell megvenni, és nincs gond. De lehet másnak bejön majd. A díjat pedig szerintem megérdemli, mert abszolút egyedi látásmódú játékokat készít, még ha nagyon megosztóakat is.
17.
17.
SLi
#16: ekkora bődületes baromságot elég rég olvastam itt, pedig mégis csak a gk-ról van szó
erősen kezdődik a március...
16.
16.
Nothing
#13: Amennyire tudom, egy ideje még csak nem is készít játékokat, csupán producer. Kb. annyit tesz, hogy benyögi az utolsó szót a brainstormingokon, aztán várja az utalást a nevének felhasználásáért a borítókon.
13.
13.
Onion
Hideo Kojima a világ legtúlértékelt videojáték készítője. Nem érdemli meg nagy hype körülötte.
2.
2.
zozo76hun
mennyi idot toltal a "death stranding"-be?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...