Engedély nélkül került játék a GeForce Now-ra

  • Írta: szlav
  • 2020. március 2.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, hogy sorra tűnnek el a játékok az NVIDIA felhőalapú platformjáról. Ezúttal a The Long Dark került le a támogatott címek listájáról, mégpedig a fejlesztők kérésére, ugyanis az NVIDIA a tudtuk nélkül használta a játékukat.

Remek szolgáltatás a GeForce Now - az NVIDIA felhőalapú platformjának köszönhetően hardvertől szinte teljesen függetlenül játszhatunk olyan játékokat, amelyeket korábban már megvásároltunk valamelyik online áruházban. Sajnos azonban ennek is megvan a maga árnyoldala, egyre több jel utal arra ugyanis, hogy a videokártyagyártó nem teljesen egyenesmódon használja a támogatott játékok egy részét. Korábban számos kiadó magyarázat nélkül levetette a játékait a platform kínálatából, most azonban így tett egy független fejlesztő is, aki nem rejtette véka alá a saját történetét.

Egész konkrétan a Hinterland Studio fagyos túlélőjátékáról, a The Long Darkról van szó - a független projekt tervezője, Raphael van Lierop elárulta, hogy az NVIDIA nem kért tőlük engedélyt ahhoz, hogy használhassák a játékukat a szolgáltatás keretei közt. Van Lierop szerint úgy helyes, ha minden fejlesztőnek joga van ahhoz, hogy milyen platformon jelenik meg az alkotásuk, ezzel az érvvel pedig valóban nehéz vitába szállni. Az persze más kérdés, hogy a GeForce Now felhasználói kizárólag akkor érhetik el a játékot, ha egyszer azt már megvásárolták, így nehéz megindokolni, hogy miféle haszna származhat egy fejlesztőnek abból, ha a vásárlás után is korlátokat állít a játékosok és a választott platformjuk közé.

10.
10.
user101
Itt az V. kerületben, a belváros közepén annyira jó az 500mbit/s vezetékes net, hogy folyamatosan mikrolaggol és 5-10 percenként van egy pár másodperces szakadás, néha meg rendesen belassul egy betárcsázos modem sebességére az egész. Havonta minimum egy leállás valamilyen szerelés, kábelszakadás, eszköz leállás, karbantartás miatt, akár órákra is. Nos az upc ( most már vodafone ) akkora fos, hogy arra nincs szó. ( Amióta voda, csak rosszabb minden... ) De legalább drága...

Nem, köszönöm nem kérek az online only rendszerekből. A Steam féle, legalább 3 naponta menj fel és játssz offline módszer nekem tökéletesen megfelel...
2.
2.
A kurva életbe. Ez a platform most egy 2020-ban nagyon is jól használható és megfizethető lehetőség lenne mindenkinek értelmesen PC-n játszani, akinek egy youtube lejátszásra jó laptopja, vagy szervere, akármilye van. Tök idegesítő, hogy mindenki azon van, hogy ezt ellehetetlenítse. Én vagyok a Shawn Michaels és ezt küldöm a sok pénzéhes segg vállalatnak:

https://www.youtube.com/watch?v=H2UDMCejxxY

1.
1.
GAMEROD
Ha ingyenes nonprofit lenne a szolgáltatás, akkor gondolom nem lenne bajuk a fejlesztőknek ezzel. Nem sokan díjazzák ha valaki elkezd fű alatt nyerészkedni a tulajdonukkal. Mondjuk lövésem sincs hogy honnan terem profit ebben a szolgáltatásban, mert egy jóval komplikáltabb, drágább, erőforrásigényesebb dolog mint a sima adatfelhők. Itt minden felhasználó mellé egy külön nagyteljesítményű hardver kell, nem tudnak úgy mint az adatfelhőnél többezrek pár darab hdd-n osztozkodni amire lementik a kis dolgaikat. A mostani éves belépési díj pedig jó ha 24 óra játék energiaszámláját fedezi. Vagy ki tudja, lehet hogy túl sok fölös bitcoin bányának akarnak valami értelmet is adni valahol kínában.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...