Engedély nélkül került játék a GeForce Now-ra

  • Írta: szlav
  • 2020. március 2.
  • Hír
Úgy tűnik, hogy sorra tűnnek el a játékok az NVIDIA felhőalapú platformjáról. Ezúttal a The Long Dark került le a támogatott címek listájáról, mégpedig a fejlesztők kérésére, ugyanis az NVIDIA a tudtuk nélkül használta a játékukat.

Remek szolgáltatás a GeForce Now - az NVIDIA felhőalapú platformjának köszönhetően hardvertől szinte teljesen függetlenül játszhatunk olyan játékokat, amelyeket korábban már megvásároltunk valamelyik online áruházban. Sajnos azonban ennek is megvan a maga árnyoldala, egyre több jel utal arra ugyanis, hogy a videokártyagyártó nem teljesen egyenesmódon használja a támogatott játékok egy részét. Korábban számos kiadó magyarázat nélkül levetette a játékait a platform kínálatából, most azonban így tett egy független fejlesztő is, aki nem rejtette véka alá a saját történetét.

Egész konkrétan a Hinterland Studio fagyos túlélőjátékáról, a The Long Darkról van szó - a független projekt tervezője, Raphael van Lierop elárulta, hogy az NVIDIA nem kért tőlük engedélyt ahhoz, hogy használhassák a játékukat a szolgáltatás keretei közt. Van Lierop szerint úgy helyes, ha minden fejlesztőnek joga van ahhoz, hogy milyen platformon jelenik meg az alkotásuk, ezzel az érvvel pedig valóban nehéz vitába szállni. Az persze más kérdés, hogy a GeForce Now felhasználói kizárólag akkor érhetik el a játékot, ha egyszer azt már megvásárolták, így nehéz megindokolni, hogy miféle haszna származhat egy fejlesztőnek abból, ha a vásárlás után is korlátokat állít a játékosok és a választott platformjuk közé.

Ezek is érdekelhetnek

11.
Ultimate
#10: Opcionális. Itt nem kényszerítenek semmire mint a stadiánál. A steamen és egyéb platformon megvett játékodat tolhatod bármin. Utázáskor tabletre vágva, vagy ismerősnél tévére kirakva frankó negokdás. Erre van kitalálva.
10.
user101
Itt az V. kerületben, a belváros közepén annyira jó az 500mbit/s vezetékes net, hogy folyamatosan mikrolaggol és 5-10 percenként van egy pár másodperces szakadás, néha meg rendesen belassul egy betárcsázos modem sebességére az egész. Havonta minimum egy leállás valamilyen szerelés, kábelszakadás, eszköz leállás, karbantartás miatt, akár órákra is. Nos az upc ( most már vodafone ) akkora fos, hogy arra nincs szó. ( Amióta voda, csak rosszabb minden... ) De legalább drága...

Nem, köszönöm nem kérek az online only rendszerekből. A Steam féle, legalább 3 naponta menj fel és játssz offline módszer nekem tökéletesen megfelel...
9.
Korio
#8: Csak mobil nettel, és a hozzá kapott kis hordozható routerrel próbáltam.Csont nélkül ment, igaz 2-3 órát játszottam csak.
8.
Nyarlako
#7: Azért az achi meg felhö mentés nem egyenértékü azzal hogy tudsz-e egyáltalán játszani vagy ha vacakol a neted esetleg a szerver vagy ha többen éltek egy háztartásban és valaki le vagy feltölt az is odakúr neki.
7.
Korio
#3: Távoli servertől függesz a játékok 99%-ban.Persze indíthatod offline /már amelyiket/ , de se achi, se felhő mentés stb... .Jó nagy butaságot írtál.
6.
Neotechtr
#4: Pontosan ez van. Van egy asztalim és van egy laptopom. Asztalio jó, laptop nem. Ha az asztalimat viszem magammal egy szatyor kábellel, akkor játszhatok akárhol, akármikor a megvett játékaimmal. Ha már le volt töltve a gépemre, akkor csak név és jelszó a Steam-be és megy. Akár a laptopomon is, csak az a baj, hogy az szar. De ha véletlenül így mégis tudnám, használni a kifizetett cuccomat, akkor arról már nem tudtak? Meg nem járulnak hozzá? Ha elviszem az asztali gépemet az nvidiához és ugyan arra a netkábelre dugom rá, akkor megy mindenem. De ha ez a mellettem lévő gépen megy, ahhoz azt mondja a játék fejlesztő, vagy kiadó, hogy nincs jogom...?

Ez valami értelmetlenül középkori sötét paraszt egy gyakorlat, ami ellen törvény kéne. Nettó rosszindulat definíció szerint és nem érdekelnek az apró betűs részek. Pénz volt, akkor most játék is legyen.
5.
Neotechtr
#3: Azt én sem szeretném. Bár az út végén lehet, hogy az lenne. És az igazad van, hatalmas, vállalhatatlan bullshit. Viszont most, a mostani helyzetben akár az aktuális asztalidon is tudnál játszani Cyberpunk 2077 RTX atom verziót az egereddel, vagy a saját PS4 kontrollereddel - igaz, hogy csak akkor, amikor van neted. Ha nincs net, vagy jogi trükkök lépnek fel, akkor maradnak a jó kis "fizikailag letöltött" ?!? rendes játékaink, amikben van offline mód. Na de viszont a mai napon ez egy nagyon jó plusz lehetőség. Egy alkalmatlan irodai laptopon Wolcen-eztem szénné a fejem online módban. Abban a játékban is számít a kattintási hely és sebesség és még szerverről stream közben másik szerveren, onnan online játszva is sima háborítatlan játékélményem volt fullHD 60-ban vele. Meg ami jó, ha már van az embernek ez a "mellékes" lehetősége, hogy oda nem kell letölteni és installálni a játékot. Eszedbe jut most valami 120 gigás játék, amivel negyed órát ellennél, akkor a laptopodon is 3 percen belül indíthatod és ott vannak hozzá a mentéseid.
4.
Ultimate
Engedély nélkül az anyjuk picsáját.
Semmi köze ahhoz a kiadóknak mikor milyen hardveren játszod a játékot amit megvettél.
Itt bérled az nvidiától a hardvert. Ennyi történik. De a pénzéhes kiadók ebből is pénzt akarnak holott semmi közük hozzá, és semmiféle negatív hatás neméri őket,sőt...Azok is megvehetik a játékaikat akiknek épp nincs hw hozzá.
Az összes ilyen nyerészkedni vágyó nulla szar cég mehet a francba....
3.
Nyarlako
#2: Dugják fel maguknak én nem akarok egy távoli szervertol függeni minden másodpercben.
2.
Neotechtr
A kurva életbe. Ez a platform most egy 2020-ban nagyon is jól használható és megfizethető lehetőség lenne mindenkinek értelmesen PC-n játszani, akinek egy youtube lejátszásra jó laptopja, vagy szervere, akármilye van. Tök idegesítő, hogy mindenki azon van, hogy ezt ellehetetlenítse. Én vagyok a Shawn Michaels és ezt küldöm a sok pénzéhes segg vállalatnak:

https://www.youtube.com/watch?v=H2UDMCejxxY

1.
GAMEROD
Ha ingyenes nonprofit lenne a szolgáltatás, akkor gondolom nem lenne bajuk a fejlesztőknek ezzel. Nem sokan díjazzák ha valaki elkezd fű alatt nyerészkedni a tulajdonukkal. Mondjuk lövésem sincs hogy honnan terem profit ebben a szolgáltatásban, mert egy jóval komplikáltabb, drágább, erőforrásigényesebb dolog mint a sima adatfelhők. Itt minden felhasználó mellé egy külön nagyteljesítményű hardver kell, nem tudnak úgy mint az adatfelhőnél többezrek pár darab hdd-n osztozkodni amire lementik a kis dolgaikat. A mostani éves belépési díj pedig jó ha 24 óra játék energiaszámláját fedezi. Vagy ki tudja, lehet hogy túl sok fölös bitcoin bányának akarnak valami értelmet is adni valahol kínában.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...