Az Epic Games kiáll a GeForce Now mellett

  • Írta: szlav
  • 2020. március 8.
  • Hír
Miután számos kiadó és fejlesztő eltávolította a játékait a GeForce Now kínálatából, Tim Sweeney az Epic Games nevében felszólalt a felhasználó- és fejlesztőbarát streamingszolgáltatás mellett.

Annak ellenére, hogy a felhasználók elégedetten beszélnek a GeForce Now minőségéről és üzleti modelljéről, mégis döcögős startot vett az NVIDIA streamingszolgáltatása. Ez annak tudható be, hogy egy hónapon belül számos fejlesztő és kiadó, köztük az Activision, a Bethesda és a 2K is kivette a játékait a könyvtárból, így jelentősen megcsappan azon címek listája, melyeket szinte bármely készüléken élvezhetünk, ha egyszer már megvásároltuk azokat.

Sokan rosszallva nézték a kiadók döntését, köztük Tim Sweeney, az Epic Games elnök-vezérigazgatója is, aki teljes lelkesedéssel a szolgáltatás pártjára állt. Sweeney Twitteren fejtette ki a gondolatait:

"Az Epic teljes szívvel támogatja az NVIDIA GeForce Now szolgáltatását, nem csupán a Fortnite-tal, de az összes olyan Epic Games Store-címmel (beleértve az exkluzívokat is), amelyek úgy döntenek, hogy szeretnének bekerülni a GeForce Now könyvtárába. Dolgozunk rajta, hogy idővel megkönnyítsük az integrációt. -- A GeForce Now a legbarátságosabb választás a jelenlegi streamingszolgáltatók közül mind a fejlesztők, mind pedig a kiadók szemszögéből, hiszen semmit nem vesz el a játékok bevételéből. Támogatniuk kéne a rendszert azoknak a vállalatoknak, akik szeretnék előremozdítani és a jövőben mindenki számára jobbá tenni a játékipart." - írta Sweeney, aki a későbbiekben felszólalt a Google és az Apple mobilos üzleti modelljei ellen is.

33.
Kawada
#32: És engem már hülyéztek le azért, mert mindent oda veszek meg, ahol annak helye van... "Me'minek annyi lóncser, otta sztím!"
32.
Neotechtr
#31: Nyugi, ugyan ez van EA játéknál is. Epic-en vettem a Fallen Ordert, aztán olyan szépen Origin-en fut, mint annak a rendje. Ott is hozzá Origin telepítés, szopás az egésszel. Mondom jól van, nem baj, legalább Originen is tuti biztos ott lett, akkor meg az epic szar nem kell hozzá. Aztán ez régen még bejött Steam+Origines játéknál, de itt Origin-en is az van odaírva, hogy Epic Games Store és persze indítsad onnan. (-.-)

Meg imádom azt is, amikor rálövök egy ikonra, aztán nem egy szép launcher indul el, hanem rögtön kettő. Legyen az, hogy mindegyik frissít is, kész is a játékélmény. Halál komolyan, ez volt az oka annak, hogy nem vettem meg a Division 2-t valami 4 eruróért Epic-en, mert nem hiányzott még a Uplay is a boldogságomhoz. De amúgy Steam-en is ugyan ez van ezekkel a kiadókkal.
31.
#29: 28,
Igazatok van, most néztem a játékaikat, egyikkel sem játszottam.Nem gondoltam volna, hogy ekkora idióták.
30.
Neotechtr
#29: Amennyire én emlékszem, 2012 - ben jelent meg a uplay és az óta minden ubi játék kéri, mindegy melyik kliensben veszel ubi játékot.
29.
hajbel
#28: Nekem szerintem csak a FC3 van meg steamen ubi játékok közül, de az már 2013-ban is kérte és indította a uplayt a játék előtt.
28.
#27: Játszom már egy pár évtizede, de soha nem volt még fenn nekem uplay.Egyik sem kérte.Vagy lehet nem játszottam még a játékaikkal.Telefon az mindig elindítja tudom, de PC-n még most láttam először.
27.
hajbel
#26: Ez nagyon úgy tűnik, hogy a uplay hülyesége. Sajnos bármilyen launchert telepítesz, kell hozzá a uplay.
26.
Nem is olyan rég, ingyenes volt az AC syndicate az Epicen.Nem jön be a sorozat, de gondoltam ezt kipróbálom.
Ilyet még nem láttam.Telepítés előtt, az epic syncronisálni akar az Uplayel... .Duzzogva , de belementem.Nagy nehezen letölti és felpakolja a játékot, +az uplayt.Eddig ok, a gond csak az, hogy nem indul el, bármit csinálok is.Utánanéztem a netem, baromi sok embernek ez a baj.
Megoldás?Elindítod az uplayt, az patcheli a játékot és abban az esetben futni fog. :D :D.
Egyenlőre keresem a szavakat milyen jelzőkkel illessem mindkét céget, launchert vagy mik ezek.... .

25.
frankdelgado
#13: Most, h elolvastam ezt a cikket, tudom, hogy nem te tehetsz róla, h ennyi hülye van körülötted.

https://bouvet.cafeblog.hu/2020/03/06/ime-a-korosztaly-amely-mindent-tudni-vel-mindent-akar-semmit-nem-tesz-ellenben-hangos/
24.
Neotechtr
Egy-egy kommentet olvasva azért ideírom, hogy én sem azt a fajta cloud gaminget támogatom nagy erőkkel, amikor az embernek nincsen már konzolja, vagy gépe és csak ilyen lehetőség létezik. Az még szerintem arrébb van, de most viszont sokaknak lehet jó a dolog a meglévő gépe mellé, vagy a konzolja mellé a régi laposra a Star Citizen-hez.

Az Epic-nek jelenleg jó a hozáállása a dologhoz. Egyébként a Steam-nek is, nyilván, csak ők nem nyilatkozgatnak most. Minden esetre legalább van róla szó és nagyobb nyilvánosságot kap a dolog.
23.
Kawada
#20: Jaj és értem, hogy nem erről szólt a kommented, csak megjegyeztem. Amúgy nincs mitől fossanak, messze az Nvidia elgondolása legkultúráltabb mindenki számára, kivéve persze a Bobby Kotick féléknek, aki még a saját abortált gyerekéből is képes lenne pénzt csinálni valahogy...
22.
Neotechtr
#7: Heheh, látom neked is megvannak az olyan napjaid, amikor elfogy a wc papír és túl sok chili megy a kajába egyszerre. :)
21.
Kawada
#20: *tudtad... de az elszólás is igaz...
20.
Kawada
#19: Az Nvidia már akkor partnerségben dolgozott az Nvidiával az Xbox-al és az Unreal engine-el kapcsolatban amikor te még azt se tudtam, hogy Steam lesz...
19.
kanguru
Jo fej az Epic fonok. Be van szarva, hogy a fontos Nvidia partner ellenlabasa az AMD a Google-vel pacsizik es csinalnak egy konkurrens platformot, nem eleg neki a steam/gog ellen menni...
Kb mikorra evek mulva felfuttatna addigra elterjed az 5G es ha mindneki cloud gamingel nyomja steamrol, stadiarol, xcloudrol akkor o lehuzhatja a rolot hiaba ad ingyen jatekokat statisztika noveleskeppen.
16.
Cooper911
#1: Akkorisak*rvaannyukat! :D
15.
Yanez
#13: Nekem azonnal átjött a szarkazmus, de a 7-ik kommented még ennek tudatában is meredek.
14.
Nando
#13: Crytek, te vagy az? Miért nem lehet tőled megszabadulni? Nem véletlenül dobtak ki. :(
13.
Heldengeist
Mennyi IQ kell ahhoz, hogy valaki felfogja a nyilvánvaló szarkazmust? Úgy látszik több, mint amennyi itt egyeseknek van.
12.
Kawada
#10: Konzumidióta nem jó kifejezés... "mert te ugyebár pont hogy nem az vagy" kivéve ha a steamről van szó.
11.
Ooorky
#7: "Epic Store viszont semmi értelmeset nem adott ennek a civilizációnak."

Felélesztette a warezolást PC-n.

Sweeny úgyis kifizette :-P
10.
Kawada
Inkább még 1 Hitler, mert a kis kényelmes, konzumidióta seggednek nem csak 1 steamet kell használnia, és mert fizetnek, hogy legyen exluzív tartalmuk, ami egyébként minden más területén a szolgáltatóiparnak és a szórakoztatóiparnak bevett dolog... GG...
9.
SLi
#7: " Inkább még egy Hitler, mint az Epic Store. "
igazi 200 iq gamer brain meglátás, gondolom nagy quartering rajongó vagy
amikor annyira áldozat komplexusos vagy hogy ha le kell tölteni egy másik programot hogy hozzáférj a gyerekjátékokhoz akkor az szó szerint rosszabb mint hitler. brilliáns
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...