GeForce Now - a 2K Games is távozik

  • Írta: sirdani
  • 2020. március 7.
  • Hír
Link másolása
Alig pár hete vett csak rajtot az NVIDIA felhőalapú streamingszolgáltatása, de a dolgok máris kezdenek egyre problémássá válni, a kínálat ugyanis napról napra szűkül, az Activision és a Bethesda után a 2K Games is visszavonta címeit.

Megközelítőleg egy hónapja indult hódító útjára a GeForce Now, ám azóta először az Activision, majd kisvártatva a Bethesda is bejelentette, hogy kilépnek az egyezségből, és játékaik nem lesznek elérhetőek a szolgáltatás keretein belül.

Úgy néz ki, hogy a helyzet csak tovább fokozódik, ugyanis a mai napon a 2K Games is bejelentette távozását az NVIDIA platformjáról. A döntés értelmében olyan játékok szerepelnek a távozó címek közt, mint a Borderlands-széria, az XCOM-franchise, a Civilization-játékok, és persze a BioShock-trilógia.

Az NVIDIA hivatalos közleménye szerint mindent megtesznek, hogy a jövőben újra elérhetőek legyenek majd a 2K Games alkotásai, szóval még nem érdemes teljes egészében leírni a platform rejtette lehetőségeket. Főleg, hogy a Cyberpunk 2077 ott lesz majd a kínálatban, és akár az RTX-es effekteket maxra csavarva is fejest ugorhatunk a streamelt akcióba.

35.
35.
#34: Pontosan azt hiszik, amit mondasz. A filmiparban is váltak be hasonló lépések, amikor a Disney leszedette a tartalmait Netflix-ről és utána saját szolgáltatást kínált. Az összes Netflix felhasználónak csak elenyésző töredéke mondta le a Netflix-et és ment át Disney-re, de lettek ott is új előfizetők (legyen a gyereknek valami a TV-ben), illetve nagy része a Netflix-eseknek ott kötött ki, hogy legalább fizeti mind a kettőt.
34.
34.
Grabowsky30+
AZ elmúlt 10évben elindult a játékipar a legalitásba, kevésbé hasít a warez, miért akarják ezt ismét elbaszni ezek a kampós orrú barmok? Azt hiszik, hogy a végtelenségig lehet a játékosokról lehúzni a bőrt?
31.
31.
#30: Ezért mondtam korábban, hogy engem nem is érdekelnek az apró betüs részek, ilyenek nem voltak megadva akkor sem, amikor befizettem nekik a pénzt a számlámról. Ez az egész, online folyamatosan változó ELUA és örökös Accept direkt arra van kitalálva, hogy senki se olvassa el és ne értse. Nincs odaírva konyhanyelven a leglényegesebb rád vonatkozó három mondat sem az EULA elejére, sem a trailer végére. Tudják, hogy senki sem olvassa, de ettől még nem vehetik el a jogát semmihez, mert akkor nekem is lehetne egy nuke gomb Paypal-on, amivel két évvel ezelőtti utalásokat tudok visszahívni apró betüs részek miatt.

Hogy tetszene ez a kiadóknak? Gonosz vagyok? Miért, ők nem ezt csinálják most a játékokkal?
30.
30.
hedzsooo
#27: Persze ez mindig is így volt, hogy a legnagyobb hülyeségből is tudtak az okosabbak raklapnyi pénzt csinálni, csak elég hülye kell hozzá aki megvegye az adott terméket, szolgáltatást.. :D Ld. pl. mikor annó mindenféle kuruzslók járták a vidéket a lovaskocsijukkal, aztán onnan a szekereikről adogaták a csoda főzeteiket, ami mindenre jó volt, mindent meggyógyított, hajat visszanövesztette (na persze), stb. ... :)))

Manapság már ennyire direktbe persze ritkán sikerül félrevezetni a jónépet, így inkább pl. jókora jogi maszlag mögé rejtve próbálkoznak... Mert ugye ki az a hülye aki végigolvasná az összes apróbetűs részt, meg még töltené az időt a helyes, pontos értelmezésével is... Sajnos az ilyen próbálkozások teljesen jól beváltak manapság, egészen mostanáig.. Ehh, napokig lehetne erről írni de úgy van ahogyan te is írtad, nagyon elcseszett egy írányt vett ez az egész videójáták ipar, illetve az egész szórakoztató ipar is már.. Tisztelet annak a néhány kivételnek persze.
28.
28.
hedzsooo
#24: Hát ja, pl. ld. Disney filmek, mondjuk nem nagy kár értük, beleértve az új SW filmeket is... Akik meg 1-2 jó sorozatért hajlandóak azért is külön előfizetni, az kb. annyira tud érdekelni, mint mikor 1-2 tényleg nagyon faxa konzol-exluzív játékért vesz 1 új konzolt, miközben PC-re meg rakatnyi exluzív van, meg manapság már ingyenes játékok tömkelege, nagy részük pedig azoknak is nagyon jó... Szóval nekem 8 ki mire, mennyit, + hol és mikor de engem szerencsére valahogy ezek a zseniális exluzivitások nem igazán tudtak még megfogni egyszer sem
27.
27.
#23: Így van és én arról beszélek, hogy ez egy aktuális első lépcső. Ami most történik az ennek az egész streaming dolognak a nulladik lépcsője. Ne feledjük, hogy a Micro és a Sony együtt dolgozik a stream technológiáján és az év végén indul a móka az új konzolokkal. Hogy ez a szolgáltatás először PC-n indult el, nem jelenti azt, hogy a konzolnál nem számít a jövőben az, ami most történik.

Vagyunk mi, gamerek, meg vannak a megavállalatok. A Stadia külön hardvert igényel, havi díja van, nem működik rajta semmi (pont úgy, mint az Epic-en) és külön vedd meg rá a játékot, tekintet nélkül arra, hogy az már megvan-e neked. Meg van ez a Geforce Now. A jövőt befolyásolni fogja PC-n, telefonon és konzolon is az, amire most csakis a péntztárcánkkal szavazhatunk.

Ha nyomatja valaki a nagyvállalati maszlag jogi szöveg sajátos értelmezését, attól még ugyan úgy letolnak később bármi szart a torkunkon és most fog eldőlni, hogy mi lesz az. És nem mindegy, hogy egész életedben sütit, vagy bikafost kell enned. Lenne az a jövő, ahol rendes jogi környezetben a PS3-ra digitálisan megvásárolt játékodat PS6-on is játszhatod még stream formában, mert kifizetted, meg lenne az, ahol fizess külön szolgáltatást és külön vedd meg mégegyszer ugyan azt a játékot. * Visszavonásig. *

Erről lehet most dönteni valódi pénzzel és tudatos vásárlással. Ha a Stadia nem él meg, el fogják kaszálni és bukta az egész fizetős könyvtár. Ha a Now, ami mindenkinek jobb lenne elbukik, akkor utána ugyan úgy ott van az accountodon a játék és játszhatsz vele saját erőből a master race PC-den. A konzolos megfelelőjével meg a saját PRO X konzolodon, de akkor is, ha a játékot youtube video stream-ben vetted még meg élő adásban közvetítve.

Az az állaspontom, hogy nekünk gamereknek platformfüggetlenül össze kell fognunk most azonnal a saját érdekeinkért és gamer gyermekeink megható és epikus jövöjéért! Mindegy, hogy egy résztvevő PS, Xbox, Nintendo, PC, telefon, vagy Tesla autó képernyőjén játszik, fontos lehet neki hamarosan, hogy egy adott megvásárolt internetes termék ebben a mobil világban bárhol és bármikor rendelkezésre álljon mindig, ha ki lett fizetve a használati joga.

Aki nem támogatja a Geforce Now jelenlegi eszmeiségét, az a saját jogait adja át önként multivállalatoknak és csinál magából pucsítós áldozatot.
24.
24.
Heldengeist
#23: De amúgy fogadni mernék, hogy megint az lesz, hogy néhány hónap múlva nagy vidáman bejelentik, hogy a saját store-jukban indítanak egy ilyen szolgáltatást, amivel ha náluk fizetsz elő, akkor streamelheted a játékaikat. És megint ott tartunk, hogy előfizethetsz 4-5 szolgáltatásra, ha minden játékodat játszani akarod.

Ez volt a film és sorozat streaming esetében is. Volt 2-3 szolgáltató, aki egymással versenyezve megteremtettek egy piacot, aztán a stúdiók megvonták tőlük (az újakhoz pedig meg sem adták) a stream jogokat, elindították a saját stream szolgáltatásukat, amibe exkluzív tartalommal zsarolták bele a nézőt. A barom meg tapsikoll hogy ez jó, me' verseny van (nincs).
23.
23.
hedzsooo
Igazából ezzel csak nyerhettek volna a játék kiadók, hiszen akiknek nem telik erősebb vasakra, lehet így is megvették volna Steamre, Epicre a játékaikat, hiszen most az NVidia által begó pénzért lehetett volna bárkinek nyomatni ezeket a játékokat is max. grafikán, Full HD-ben, 60 FPS-el...

De hát így van ez, egyből azok a kiadók kapálóznak ellene, akik egyből azt nézik hogy mennyi pénzt tudna a későbbiekben ezáltal az NVidia bezsebelni úgy, hogy ők egy centet sem látnak belőle...

Ld. a szöges ellentétjét, CD Projekt RED: ők nem leveszik a játékaikat, hanem éppen ellenkezőleg. Ők előre bejelentették hogy az NVidia GeForce NOW-ban is játszható lesz majd a következő játékuk, a Cyberpunk 2077... Mert náluk nem csak a profit számít, hanem az is hogy minnél többen játszák, ismerjék és szeressék a játékaikat...

Ez az amit az olyanok mint az elqurvult Bethesda, Activision+Blizzard, meg pl. EA+BioWare nem fog sohasem megérteni (illetve elutasítja, nem veszi számításba mint lehetséges üzleti stratégiát), illetve a jelek szerint a közeljövőben még biztosan nem.
20.
20.
#19: Nem lehet Steamre két helyen egyszerre belépni és főleg nem ugyan azzal a játékkal játszani. Amióta bejött a Steam Family Sharing, az óta ennek lett egy formája házon belül, és be lehet lépni ugyan arra az accountra ketten is, de akkor is csak különböző játékkal lehet játszani. Valamint csak egy gyors patch a Steam-hez és már nem is lép be acc-ra, ami fut már egyszer az nvidiánál.

Okés, az offline mód nagyon jó gondolat, mert biztos, hogy ami offline módban elindul, az mellett még mehet a stream egy másik helyen egyforma acc és játékkal. De csak a te saját gépeden a saját accoddal játszhatsz offline, ha volt már online a kliens valaha a gépeden és ott a játék is rajta feltelepítve. Mert ugye az nem megy, hogy egy szűz offline gépre teszel egy Steam-et és ott akarsz valamit elindítani az acc-odról.

Szóval max ennyit tudsz vele visszaélni, de neked amúgy jogod van saját célra a másolásvédett játékodból is biztonsági másolatot készíteni, valamint ebben az értelmezésben a saját konzolos lemezedet sem adhatod kölcsön a tesódnak, mert az is már visszaélés lenne.
19.
19.
GAMEROD
Az is lehet probléma hogy egy szoftver csak egy géphez tartozhat. Kíváncsi lennék arra, hogy miközben streameltetem magamnak egy eszközre a játékot, közben el tudnám -e indítani a rendes feltelepített verziót a főgépen, ha mást nem offline módban. Esélyt látok rá hogy igen. Úgyhogy ez is egy bökkenő, mert visszaélések lehetnek belőle.
18.
18.
Extol
#7: A játékaidat sosem birtokoltad (az a copyright), az allicensz meg úgy engedi meg a szoftver használatát ahogy a kiadó jónak gondolja.

Ez igaz. Nem a játékot birtoklod, hanem a jogot a használatához. Ha a játékhoz modot készítesz, a szerző te leszel, de a szellemi termék a játék kiadójáé. Persze érezheted magadénak és vállonveregetheted magad ha jól dolgoztál. Valóban megérdemled.
17.
17.
#16: Nagy rajongója vagyok én is a GOG-nak.Mióta kijött a 2.0 steamet igazából még nem indítottam.Minek ha itt van minden játékom.És kapaszkodjatok meg, GOG-nál van achi hang.Tudom butaság, de a steam 15-20 év alatt nem tudta megoldani... .
Szurkoltam az Nvidia now-nak, mert tényleg működött.A stadia pedig nem érdekel ezek után.Úgy néz ki egy nagyon szépen becsomagolt monopol helyzetet szeretnének kialakítani.Csak a fogyasztók nem biztos, hogy vevők lesznek rá.
15.
15.
#5: "Én valódi gamernek vallom magam."

Ne haragudj, nem szoktam az oldalon személyeskedni, de te nem gamer vagy, csak egy egyszerű nagyképű gyerek.

"Egy igazi gamernek van master race PC-je vagy konzolja."

Konzolt összehasonlítani egy fullos PC-vel... .Igazi hozzáértő "gamer" vagy.

"Számunkra ismeretlen fogalom lagg."

Na, ezen megdöbbentem.Szóval azt mondod, ha jó a PC-d nincs lagg.Ok! ... .Menj vissza az iskolába picit tanulni.
13.
13.
Banderas
Mert a biznisz ott lesz hogy a stadiara , ténylegesen újra meg kell venni az adott játékot . Nincs steam könyvtár amiből jatszol .
12.
12.
Banderas
Mert a biznisz ott lesz hogy a stadiara , ténylegesen újra meg kell venni az adott játékot . Nincs steam könyvtár amiből jatszol .
11.
11.
Banderas
Egyre valószínűbbnek tartom, a Google keze van a dologban. Szerintem fű alatt exkluzívitást vásároltak a stadianak. Mint ahogy az epic is tette mostanában . Persze nem ugyan az a kettő .
10.
10.
godach
#5: Az a baj, hogy ez egy lázadó komment nulla tapasztalattal vagy egocentrikussal.
A Now 6 évig volt bétában és a Stadiaval szemben, olcsón azt adja amire egy kezdő streaming szolgáltatásnak kell. (legalábbis az ismerettségi körömben mindenki dicsérte, ellenben a Stadiaval).
Ha meg fullos PC-d nincs, mint ahogyan sok kölyöknek akkor többel köti be mint azzal az apró mikrolaggal ami a Now-nál van.
Persze most az átlag felhasználókról beszéltem és nem az olyan kiemelkedő teljesítményű, ritka alfahím tagokról mint te vagy :)
9.
9.
#7: A hozzáállásod harmonizál a neveddel. Persze, nekem is meg kell nyomnom az Accept-et minden játék telepítése közben, de egyelőre én vagyok a gamer, akinek a game készül és ezt a terméket a kiadóknak kell előállítani és nekem eladni tudni. Különben nem kap egy büdös fillért sem. Nem fordítva, nem a gamernek kell pitizni. Ez a dolog már erős fogyasztóvédelmi téma is lehetne, hiszen hogyhogy nem, pont a gaming ipar az, ahol erős túlkapások vannak a fogyasztók ellen.

Amíg nem fejlődik fel az emberiség és a politika arra a szintre, hogy az internetes javakat is úgy tiszteljék, mint a fizikait, addig nem tudom védeni a két napja, tejes áron, hivatalos helyen megvásárolt játszási jogomat a Bioshock-ommal, mert a 2K kivonul onnan? Na álljon meg a menet, ez ellen egy törvény kéne. Ja, hogy ez ellen van is törvény. Csak éppen nincsen belefogalmazva a játékstreamelés külön, és ezért ki lehet forgatni.

Addig viszont nincs más választása a tudatos vásárlónak, minthogy a pénztárcájával szavazni egy olyan platformon, ahol nincs használt kereskedelem, meg CD meg ilyen dolgok. A Geforce Now a jelenlegi formában egy nulladik, vagy legelső lépés a stream gaming lépcsőjén, nem szabad belenyugodni és hagyni, hogy már az elején hülyének nézzenek minket a cégek. Márpedig a pénz nálunk van és nekik van rá szükségük. Megkapták a pénzt a játékukért, nem áll jogukban beleszólni az életembe, hogy hogyan játszok vele.
8.
8.
GAMEROD
Szerintem meg a google nem akar konkurenciát a stadiának oszt ennyi. Pénz beszél, kutya ugat.
7.
7.
mestermagyar
#2: Az hogy te játékokat birtokolsz, és azon futtatod amin akarod, csak egy sokat propagált tévképzet a több eladás érdekében.


A játékaidat sosem birtokoltad (az a copyright), az allicensz meg úgy engedi meg a szoftver használatát ahogy a kiadó jónak gondolja. A Steamet is ott használhatod ahol a Valve jónak tartja, így legálisan ott játszhatod a játékokat ahol a Valve és a devcég is beleegyezett a dologba. Minden copyrightos játék birtokosának megvan a mindenkori hatalma hogy taknyosra szopasson ugyanúgy.


Amire te gondolsz, arra jött létre tulajdonképpen a szabad szoftver. Ha szeretnéd támogatni, akkor referálni tudlak a 0ad, Wesnoth, Veloren, minetest és társai felé. Remélem ez megoldja a dilemmádat.
6.
6.
adamsfamily
#3: Teljesen egyetértek veled.
5.
5.
strike19
Én nem bánom ,hogy stream gaming megy a levesbe.
Én valódi gamernek vallom magam.
Egy igazi gamernek van master race PC-je vagy konzolja.
Számunkra ismeretlen fogalom lagg.
3.
3.
godach
#2: +1 egyébként látszik: Bethesda, 2K, Activision....
A legnagyobb lehúzós, szarházi banda vergődik pont. Nem is veszek tőlük egy darabig semmit sem.
2.
2.
godach
Én igazából egy valamit nem értek. Ha a hardvergyártók rinyálnának, még meg is érteném. De itt az nVidia részben a saját kezébe harap, hisz minek vegyek VGA-t ha egy alap gépen is futtathatom maxon a játékokat.
Azt, meg hogy a kiadók ezt hogy tehetik meg végképp nem értem, sőt felháborít mert a játék árát kifizettem, innentől közük nincs ahhoz, hogy én egy i3, 4gb ram vagy i5 8gbram stb vagy épp a Now-on tolom.
Majd ha a játék mellé biztosítanak nekem egy konfigot amin megfelelően futtathatom, akkor beledumálhatnak de addig szerintem közük nincs ahhoz, hogy én min futtatom a MEGVÁSÁROLT játékot.
Nem utolsó sorban nem értem ezt a bugyuta hozzáállást sem, hisz ha valakinek nem fut a gépén akkor nem veszi meg a játékot. Ha meg egy Now-al tudja futtatni, meg kell vennie ergó az eladásokat csak növeli.
De lehet én vagyok a hülye.
1.
1.
Örülök, hogy mindent megtesznek a játékok miatt, de azért elgondolkodtató. Ha valakinek nem ez az egyetlen lehetősége van videojátékra, akkor kezd kérdéses lenni, hogy megérje-e azt a havi 6 dollárt, vagy mennyit. Én évente max 3-5 hét közötti időtartamban használnám komolyabban - ha éppen akkor játszani akarok. De hiába van egy nagy Steam könyvtáram, hogy mindig találjak valamit, ha szépen lassan eltűnik róla sok minden.

Ezzel max azt lehet elérni, hogy nem fizetek havidíjat és nem használom majd a szolgáltatást. Viszont ne higgye azt egyik külön kiadó sem, hogy egy esetlegesen náluk induló hasonló szolgáltatásra egy fillért is fogok fizetni. Főleg nem hozzá még külön venni rá a játékokat. Nagy faking nájn.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...