Csak úgy dönti a rekordokat a Steam

  • Írta: gorien
  • 2020. március 23.
  • Hír
Link másolása
Miközben a koronavírus-járvány egyre több ágazatot fenyeget veszteségekkel, a videojáték-ipar épp tündököl, hiszen a játék egy biztonságos formája az otthoni szórakozásnak és a kapcsolattartásnak. A Steam számai kimagaslóak.

A koronavírus-járvány miatt egyre többen szorulnak otthonaikba, a streamingszolgáltatók mellett ez a videojáték-ipar képviselőinek is hatalmas fellendülést jelent. Közülük is kiemelkedik a Steam, amely hétről hétre újabb rekordokat dönt a felhasználószámot illetően. Nyolc napja érintőlegesen már mi is írtunk erről, amikor a Counter-Strike: Global Offensive átlépte a milliós álomhatárt, és mi sem jelzi jobban a növekedést, hogy az akkori rekordhoz újabb kétmillió egy időben online lévő felhasználó csatlakozott. 

A jelenlegi csúcs tehát meghaladja világszerte a 22 millió felhasználót. Ráadásul ebből egymilliót gyakorlatilag egyetlen nap alatt szedett össze a platform. A Steam rekordját nagyon sokáig a 18,5 millió játékos jelentette – ez akkor következett be, amikor a PlayerUnknown's Battlegrounds is népszerűsége csúcsán volt 2018 januárjában.

Ez először idén februárban dőlt meg, amikor a kínai újév idején bezárkózott Kína, az európai otthonmaradókkal pedig újabb rekordot állítottak. Könnyen lehet, hogy a mai helyzetjelentés is elavult lesz néhány napon belül, és a Steam számai csak tovább nőnek.

11.
11.
kanguru
#10: Ne vard, hogy logikusan gondolkozzanak az emberek, erzelmi alapon dontenek es minden kedves nekik ami regi/eloszor volt.
pl. siman koltenek 10szer annyit egy tabletre+jatekaira mert nintendo van rairva
10.
10.
#9: Nem tudom... .A steamet is GOG-on keresztül használom. Gondolom én is ott lehetek a statisztikában.10+ éve rimánkodnak a steam felhasználok egy szaros achi hangért.Ne haragudj, de semmibe nézem őket, ha így állnak a felhasználókhoz.
9.
9.
crytek
Hát igen ez nem az epic szarja. Ezt használják is az emberek
8.
8.
hedzsooo
#6: Az unokaöcsém már "komolyabb", ő gamer laptopon nyomul! :D Amúgy tényleg jól játszik, nem olyan ravaszul, taktikusan mint én de akció közben jól tolja, építeni tud mint állat, meg lövései is eléggé pontosak általában, mikor nem veszti el a türelmét, figyelmét! :)
6.
6.
Ooorky
#5: Most az összes 10 éves azt tolja apu tablet-jén :D
5.
5.
hedzsooo
Szerintem az epicnel is tobben vannak most in-game 1 pottyet..

Unokaocskossel csapattunk a Fortnie-tot, hat nem kellett varni 1x sem hogy meg legyen a 100 jatekos a szigetre, + 1 mp-t sem! :-)
4.
4.
hedzsooo
#3: ennyi, nem nehez leolvasni
3.
3.
gorien
#1: Az alsó görbén láthatod a játékban lévők számát, ez a csúcson olyan 6,5-7 millió körül mozgott.
1.
1.
kanguru
gondolom ez azoknak a szama akinek fut a steam kliens, van olyan statisztika mennyi az aktualisan jatszo emberek szama?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...