Jöhet még több Resident Evil-remake?

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 6.
  • Pletyka
Link másolása
Vagy most már egy rendes számozott folytatást szeretnétek? - kérdezi a Capcom, egy kifejezetten az ázsiai piacra fókuszáló kérdőívben. Lehet, hogy az újrázott Resident Evil 3 vegyes fogadtatása miatt elbizonytalanodott a japán cég?

Amilyen fenomenálisan sikerült a Resident Evil 2 újradolgozott verziója, a játékosok egy része szerint a folytatásnak már nem sikerült maradéktalanul megugrani ezt a magasra tett lécet. Alig jelent meg a Resident Evil 3 remake-je, a Capcom máris a rajongókat kérdezi, milyen folytatást szeretnének a képernyőiken látni.

Mostanában amúgy is egyre nagyobb a zúgolódás egy esetleges Resident Evil 8 háza táján, de úgy látszik, a kiadó, ha van igény rá, nyitott a további újrakeverésekre. Érdekes kérdés, hogy akkor vajon melyik részhez nyúlnának, hiszen most, hogy a kultikus második és harmadik rész is már a kezeink között van, indokolt lenne a negyedik epizód, de azt már elhozta nekünk a Capcom a jelenlegi konzolgenerációra is. A Resident Evil 5-6 pedig a bárgyú, ámde szerethető co-op módjai ellenére sem tudhat akkora sikereket magának, mint az elődei, és szintén kaptak már PS4-es és Xbox One-os portokat.

Így tehát a Revelations epizódok mellett talán a Code: Veronica a legesélyesebb befutó, hiszen az a rész is nem rég lett kereken 20 esztendős, valamint talán ott lenne a legmarkánsabb a grafikai evolúció az új motorral megtámogatva.

Ti mit gondoltok? Szívesen nosztalgiáznátok tovább a régi részekkel új köntösben, vagy most már tényleg jöhetne egy teljes értékű Residen Evil-folytatás?

27.
27.
Shame
#15: És írottan lehet nem fért rá egy lemezre mert az írott dvd asszem fele akkora kapacitású volt mint a nyomott dvd.
26.
26.
Shame
#15: Igen 2 lemezes volt nekem ps2-őn. Mondjuk lehet azért mert chip-es ps2-őm volt és a pecsá-ban a bolha piacon vettem rá a gamékat akkoriban asszem még csak betárcsázós netem volt start net ami nappal drága volt este 8 után olcsóbb volt reggel 6-ig meg piszok lassú. Így olcsóbb meg egyszerűbb volt megvenni. Minden hétvégén kinnt lógtunk böngésztük a nyomtatott több oldalas listákat aminek jól csengő neve volt megvettük. Régi szép idők. Retro
25.
25.
Shame
#15: Igen 2 lemezes volt nekem ps2-őn. Mondjuk lehet azért mert chip-es ps2-őm volt és a pecsá-ban a bolha piacon vettem rá a gamékat akkoriban asszem még csak betárcsázós netem volt start net ami nappal drága volt este 8 után olcsóbb volt reggel 6-ig meg piszok lassú. Így olcsóbb meg egyszerűbb volt megvenni. Minden hétvégén kinnt lógtunk böngésztük a nyomtatott több oldalas listákat aminek jól csengő neve volt megvettük. Régi szép idők. Retro
24.
24.
demonic
Az eredeti (Biohazard néven befutott) Resident Evil széria mind Shinji Mikami nevéhez fűződött aki a 2000-es évek elején sajnos otthagyta a capcomot de pár év után ismét egy sikeres játékkal az Evil Withinnel állt elő. (ami valódi élményt ad újra)
Sajnos a régi szériát ahogy elkezdték remake-elni és mindenből TPS-t kreálni, onnantól feelingjét vesztette az egész és akciójátékba futott át.

Az új résszel az FPS nézettel (mert erre igenis szükség van ha horror játékról akarunk beszélni) őszintén megörültem, hogy kapcsoltak, de kijött a RE2 és RE3 remake ami újfent arra enged következtetni, hogy kormányos nélkül maradt a hajó, és azt amit az emberek szerettek egy immár 20-on éves játékban gyökeresen kitépték az eredeti részekből. Egy RE2 és egy RE5 között ma, azt sem tudnánk megmondani, hogy azonos játék címről van szó.
Egy 15-20 órás RE3 végigjátszásból 4 órás western csináltak valljuk be. Nincs min csodálkozni, hogy nem erre vágynak az emberek. Ha valami jó azt nem átdolgozni, csak HD remaster kell neki, hogy újra lehessen élni.

Ideje lenne valami régi feelinges zombis apokalipszissel előállni, akár mint egy RE3, egy városi pokoltúrának részese lennék FPS nézetben. Persze a Mikami féle fejtörőkkel, amik a játék image-ét adták a hadszíntér közepén. Ettől volt RE!!
18.
18.
Marcus88
#16: Jó is volt a kis Dreamcast én azon toltam még régen lány koromban a Code Veronicát!.
16.
16.
Azt vágjátok, hogy a Code Veronica először Dreamcast ex volt és eredetileg az készült a valódi harmadik résznek, míg a Resi 3 csak egy RE:Nemesis néven futó spinoff lett volna? Csak kellett egy cím platformgeneráció lezárásnak és utána nevezték át a játékot resi 3-nak és került bele Jill. Aztán a Dreamcast alól kihúzta a Sony a szőnyeget rendesen és végül PS2 exnek készülhetett el a Resident Evil Code Veronica X, ami egy kicsit hosszabb játék és abban van a true ending.
15.
15.
adamsfamily
#14: Neked 2 lemezes volt a Code Veronica?
A nagybátyámnak volt egy promociós másolata és az csak 1 lemezes volt.
14.
14.
Shame
Ja ja Code Veronica bazi jó volt. Azt hittem vége fél nap után erre kiírja rakd be a második cd-t. Na onnan még keményebb volt. Meg volt ps2-őn a resident evil dead aim az nem fix kamerás volt az nekem még bejött egy hajón kellett rohangálni. Viszont Dino Crisis 1-2-3 remake az bejönne meg egy Urban Reign bár az nem ez a kategória de klasszikus.
12.
12.
azureknight0715
Code veronica az fasza lenne, de egy dino crisisnek jobban örülnèl :D
11.
11.
godach
Outbreak 1-2 nyugodtan jöhetne. Nem kellene erőltetniük a multit, hisz cooperatív módra épül az egész.
Egyedül is lehetne és multiban is. Raccoon City, sok közelharc, különféle statok, minden megvan benne hogy a single játékos se hőbörögjön és a multisok sem.
Jól lakna a kecske is, megmaradna a káposzta is.
10.
10.
Talán még egy Code Veronica remake megállna a lábán, de hogy resi 5-ösítették a 3-at és kidobták a klasszikus resi játékmechanikát belőle az nálam nem egy túl jó pont.
9.
9.
suresz
Resident Evil survivor ps1-gyel-re jött ki, resident evil dead aim ps2 -re jött ki, outbreak 1 és 2 is felújítható, ahogy a Code Veronica és a resi 4 is. Én személy szerint a 8. résznek örülnék legközelebb.
8.
8.
GAMEROD
A Code Veronica és az Outbreak 1-2 érdemelne felújított változatot. Több olyan rész már nem nagyon van amiből érdemes remake-t kiadni. Legjobb lett volna ha REsistance helyett kapásból a szintén inkább online Outbreak 1 jött volna ki, és a CV remake mellé pedig az Outbreak 2.
7.
7.
RebornSoul
#1: Én gyakorlatilag az összes RE játékot végigvittem, ami érdemleges. Szerintem a Resident Evil 7 a széria csúcspontja, én így például pont egy belső nézetes 8. részt néznék meg a legszívesebben. De természetesen örömmel fogadnék egy külső nézetes címet is, egészen addig, amik a fúkuszban a felfedezés, a puzzle-ök, a Metroidvania elemek és a horror marad. :)
6.
6.
RebornSoul
#5: De ha tényleg nagyon drasztikus remake-eket akarnak, felőlem jöhet a Zero és a Code Veronica remake-je, sőt, a negyedik részé is. De akkor az eredeti formájában, mint amilyen az alfa verziója volt. Főszerepben a horror és feltételezhetően a felfedezés, a kamera pedig rögzített.
5.
5.
RebornSoul
A Resident Evil 3 Remake játékmechanikai oldalról megközelítve számos ponton lényegesen, érezhetően jobb és kiforrottabb, mint a Resident Evil 2 Remake. Fel lehet hozni persze ellene érdeme negatívumokat, mint például a szériához képest a megszokottnál rövidebb játékidő (12+ helyett 8), vagy hogy szinte nincsenek is puzzle-ök benne. De sokkal átgondoltabb, színvonal terén konzisztensebb alkotás. Én nagyon jól szórakoztam vele.

Remake-et készíteni pedig már egy részből se lenne igazán értelme. A Code Veronica-t 1-2 éve toltam ki először - mérhetetlenül középszerű és felejthető, egy sima 6 pontos alkotás. Esetleg az első részt lehetne újrarázni (ismét) az új kameranézettel és jobban beleillesztve az új kontinuitásba, meg hát erről már korábban nyilatkoztak, hogy szívesen remake-elnék ebben a formában.
4.
4.
Dante946
Személy szerint a Code: Veronica amit szívesen látnék abban a formában amit a a második és harmadik résszel csináltak.
De szívesen megnézném mit hoznának ki az első illetve a Zero részből is.
3.
3.
Matt94
Nekem nagyon tetszett a 2-es és 3-as remake is és szerintem simán jöhetne valami hasonló. Az fps formában nekem is kevésbé tetszik úgyhogy maradhatnának a tps-nél. Viszont ez a multi amit a hármashoz csináltak ezt én úgy érzem, hogy ez nagyon félresiklott 1 matchre sem tud lekötni, vagy másfajta multi kéne vagy akkor inkább koncentráljanak a single-re.
1.
1.
Marcus88
Nálam kb ez a sorrend:
1.Új helyszín,új történet,valamelyik régi karakter,TPS nézet.
2.Új helyszín,új történet,új karakter,TPS nézet.
3.Code: Veronica remake,TPS nézet.
4.Resident Evil 8 FPS nézet.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...