The Last of Us: Part II - digitálisan se érkezik előbb

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 9.
  • Pletyka
Link másolása
Öt lehetséges indokot szedett össze egy cikken belül a VG247, hogy miért felesleges abban reménykednünk, hogy a Sony legalább a PS Store-on keresztül elérhetővé teszi a játékot május végén.

Sajnos a Marvel's Iron Man VR mellett a The Last of Us: Part II sem tudja tartani az eredetileg betervezett megjelenését, a Sony logisztikai problémákra hivatkozott a döntésnél. A VG247 cikkében Chris Dring öt lehetséges érvet hozott fel amellett, hogy miért nem fogja a japán cég legalább digitális formában elérhetővé tenni Ellie és Joel várva-várt kalandját.

A játék témája - Ez talán az egyik leginkább magától értetődő dolog. A COVID-19 járvány által okozott zűrzavar miatt - ami épp zajlik a világ minden pontján - nem túl szerencsés egy olyan játékot a piacra dobni, aminek a története szerint egy gombaspóra megfertőzte, és kipusztította az USA jelentős részét. Persze személy szerint azt is eltudom képzelni, hogy valakit pont ez hangolna rá a játékra, de ez már egy másik kérdés.

Dobozos eladások - Digitális forradalom ide vagy oda, 2019-ben a tripla A-s játékok nagy részét továbbra is 50 százalék arányban fizikai lemezeken értékesítették, így a Sony nem számolhatna a maximális bevétellel, ha az online értékesítést választaná az egyetlen járható megoldásként.

Előrendelések - De ha még az előbbi mellett is döntene, gyakorlatilag kivitelezhetetlen lenne, hogy a fizikai kópiák előrendelését digitálisra "konvertálja", és azt mindenki a világon megfelelően élvezni tudja a megjelenés napján.

Internet sebesség/hozzáférés - Hiszen nem mindenki van a bolygón olyan szerencsés helyzetben (mint mondjuk a Magyarországon élők), hogy megfelelő internet-lefedettséggel rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy pont a kialakult járványhelyzet miatt, nemrég korlátozni kellett a PSN letöltéseinek a sebességét.

Bolti eladók - Valamint a Sony szeretne jó viszonyt ápolni a boltokkal is, hiszen hardvert ők tudnak javarészt értékesíteni, és nekik egy ilyen exkluzív digitális kiadás hatalmas érvágás lenne.

Ha belegondolunk, nem is annyira ördögtől valóak ezek spekulációk, de sajnos így vagy úgy, marad a várakozás a meg nem jelölt megjelenési dátumig. Amin sajnos egy demóval sem fogunk tudni enyhíteni, hiszen a játék rendezője, Neil Druckmann mondta, hogy rengeteg munka lenne kivágni egy szeletet a nagy egészből erre a célra. A pár hónapja - kifejezetten a sajtó számára - kiadott verzió pedig szintén nem járható út, hiszen az a build már bőven elavult az elmondása szerint.

63.
63.
Neo1989
2020. 06. 19.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/94497141_10163394037895246_1435730704318070784_o.png?_nc_cat=1&_nc_sid=dd9801&_nc_ohc=QWMjQ46qKB8AX9oc10D&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=4971a0af42aaf56555ee1a5a8278836c&oe=5ECC6C81

AZ ND rakta ki az FB-jükre.
54.
54.
Guba32
Tegnap a te hülyeségednek vélt mondanivalód úgy lett megmagyarázva,hogy ez a gamer rinya réteg és a magyar mentalitás metszete.Erre kérdeztem rá,hogy miért kell magyar mentalitásozni a te véleményed kapcsán is?Ennyi...Viszont kívánom!
52.
52.
#51: +1 ez nekem sem ment :). Sokáig nem is szerettem volna beleszólni, aztán, van az a bor mennyiség, kialvatlanság stb..... . :).Hogy egy buta kommenttől , hogy jutott idáig... x-akták.Bár az embereknek kell sok mostanában, hogy kitörjenek.
Próbáljuk meg ha lehet féken tartani , mert ha mindenki elkezdi...... .
Cikkhez is hozzászóljak, teljesen érthető. Öngyilkosság lett volna most kihozni.
51.
51.
kryszisz
Olvasom itt a kommenteket, és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy jutottatok Flash infantilis hozzászólásától a nemzetiség kérdésköréig. De ezért szeretem ezt az oldalt:D
38.
38.
#35: Te kaptál egy golyót a fejedbe? Vietnámban?
32.
32.
Guba32
#29: Mindig akik "jót akarnak"azok gyűlölködnek.Mint fosbúkon akik a legjobban csalják az asszonyt írnak a hűségről,a családról,a legnagyobb moslékok a szeretetről,pattognak a Coelho idézetek,a bűnöző építkezési vállalkozók szidják a munkásaik,stb..,
31.
31.
manderel
#26: Itt is kint van sok házon a magyar zászló, és senkit sem zavar. Semmilyen jelzőket nem kapnak, ne menjünk ilyen szélsőséges irányokba szerintem.
Sőt, a szomszédunknál 2 zászló is van, Magyar és EU-s. Rájuk sem szólt senki egy szót sem.
26.
26.
#15: Ahogy a helyzet kinéz, nekem is vissza kell majd adni a vállalkozóim.Attól még azt nem vetítem ki másra (legalábbis próbálom), nem kezdek el hülyeségeket összehordani.Én sem kapok az államtól lószart sem.Nem is várnám el.Így ha kedvem tartja szidhatom őket :). Mások vagyunk igaz.Amcsiban a házakon lévő zászló nem zavarja az embereket, itthon kapnád a náci , mélymagyar jelzőket. Ez sem zavar. De! Ha valaki buta, és még hangoztatja is.... eleinte viccesnek találom , aztán zavar.Ahogy a magyarozás is. Páran sokszor elfeledkeznek magukról.Kiváncsi lennék ha zsidó, gondolkodásmódot hoznék fel mi lenne.Vagy épp zsidókat , cigányokat általánosítanék, ahogy a magyarokat szokták itt páran.
Ahogy mondtad különbözőek vagyunk, de butaság ellen ..... .
25.
25.
Guba32
Mindenkinek akiben tombol a düh a játék hiánya miatt,ajánlom hogy nézzenek szét remek akciók vannak most a spring sale keretében,illetve biztos vagyok benne,hogy mindenki backlogjában lapul még kiváló játék.
24.
24.
Guba32
Hogy a hányingert egybe hoztad pl.egy olyan számmal,ami sok embernek jelent valamit,és sokan járnak Dunaszerdahelyre meccsre valamiért.Valami oknál fogva.Az,hogy a politika ezt felhasználja és visszaél vele,az nem a szám vagy az alapgondolat hibája.Én igy gondolom.
17.
17.
Guba32
#15: Én nem foglak elítélni,mert nincs egyetemes igazság.Bár én szégyelhetem magam,mert szittya vagy mi a lószar létemre jól érzem magam itthon a családom társaságában.Ha álszenten panaszkodnék az jobb lenne.
15.
15.
georgie.70
Valahol mindenkinek van igazsága ebben a kérdésben. Teljesen jogos ha valaki, arra hivatkozva hogy emberek a munkájukat veszítik el, küldi el a másikat a rinyájával együtt, hiszen egy játék megjelenés időpontjának eltolása, hol van egy súlycsoportban,a munkahely elvesztésével,vagy akár az utcára kerülés veszélyével szembeállítva. Viszont a helyzet az hogy ez a probléma napi szinten jelen van ennyi erővel, semmilyen időpont nem lenne igazán megfelelő . Magamról annyit hogy iskolákban dolgozom fényképészként, és a komplett tavaszi nyári megélhetésem ment a levesbe a vírus miatt hiszen bezárt iskolákban nem tudok osztályokat fényképezni és tablókat csinálni,higgyétek el bőven azok között vagyok akik rendesen megszívták és én nem fogok az államtól semmilyen támogatást kapni se mástól, és bérelt lakásban lakom, és még sorolhatnám a gondjaimat, de mindezek ellenére vagy épp mindezek okán mégis nagyon is számítottam arra hogy ez a játék megjelenik és el tudja vonni a gondolataimat a szarról ami körülvesz. Az is lehet hogy bekapom ezt a szart és szépen elhagyom ezt a fos világot, szóval bármi lehet. Emlékszem mikor az Ébredő Erő elkészült és egy rákos srác utolsó kívánsága az volt, hogy mivel hatalmas Star Wars fan ezért hagy nézhesse meg az utolsó napjaiban soron kívül a filmet, JJ meg a Disney belementek.Na most különbözőek vagyunk baromi különböző életekkel személyiségekkel, ezért kicsit toleránsabbaknak kéne lennünk egymással,és itt mindkét oldalra gondolok! Nem egymást lehülyézni amiért másképp látja ezt a helyzetet.. Én bármekkora anyagi szarba is kerültem, és akár az életem is veszélyben lehet mint egyébként bármelyikünké, akkor is igen is k..vára dühít hogy elhalasztották a megjelenést mert baromi jó kapaszkodó lett volna, és nem 20000ft-on fog múlni hogy ki..asznak a lakásomból, szóval én így látom így érzem, aztán nyugodtan lehet lehülyézni......
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...