The Last of Us: Part II - digitálisan se érkezik előbb

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 9.
  • Pletyka
Öt lehetséges indokot szedett össze egy cikken belül a VG247, hogy miért felesleges abban reménykednünk, hogy a Sony legalább a PS Store-on keresztül elérhetővé teszi a játékot május végén.

Sajnos a Marvel's Iron Man VR mellett a The Last of Us: Part II sem tudja tartani az eredetileg betervezett megjelenését, a Sony logisztikai problémákra hivatkozott a döntésnél. A VG247 cikkében Chris Dring öt lehetséges érvet hozott fel amellett, hogy miért nem fogja a japán cég legalább digitális formában elérhetővé tenni Ellie és Joel várva-várt kalandját.

A játék témája - Ez talán az egyik leginkább magától értetődő dolog. A COVID-19 járvány által okozott zűrzavar miatt - ami épp zajlik a világ minden pontján - nem túl szerencsés egy olyan játékot a piacra dobni, aminek a története szerint egy gombaspóra megfertőzte, és kipusztította az USA jelentős részét. Persze személy szerint azt is eltudom képzelni, hogy valakit pont ez hangolna rá a játékra, de ez már egy másik kérdés.

Dobozos eladások - Digitális forradalom ide vagy oda, 2019-ben a tripla A-s játékok nagy részét továbbra is 50 százalék arányban fizikai lemezeken értékesítették, így a Sony nem számolhatna a maximális bevétellel, ha az online értékesítést választaná az egyetlen járható megoldásként.

Előrendelések - De ha még az előbbi mellett is döntene, gyakorlatilag kivitelezhetetlen lenne, hogy a fizikai kópiák előrendelését digitálisra "konvertálja", és azt mindenki a világon megfelelően élvezni tudja a megjelenés napján.

Internet sebesség/hozzáférés - Hiszen nem mindenki van a bolygón olyan szerencsés helyzetben (mint mondjuk a Magyarországon élők), hogy megfelelő internet-lefedettséggel rendelkezik, arról nem is beszélve, hogy pont a kialakult járványhelyzet miatt, nemrég korlátozni kellett a PSN letöltéseinek a sebességét.

Bolti eladók - Valamint a Sony szeretne jó viszonyt ápolni a boltokkal is, hiszen hardvert ők tudnak javarészt értékesíteni, és nekik egy ilyen exkluzív digitális kiadás hatalmas érvágás lenne.

Ha belegondolunk, nem is annyira ördögtől valóak ezek spekulációk, de sajnos így vagy úgy, marad a várakozás a meg nem jelölt megjelenési dátumig. Amin sajnos egy demóval sem fogunk tudni enyhíteni, hiszen a játék rendezője, Neil Druckmann mondta, hogy rengeteg munka lenne kivágni egy szeletet a nagy egészből erre a célra. A pár hónapja - kifejezetten a sajtó számára - kiadott verzió pedig szintén nem járható út, hiszen az a build már bőven elavult az elmondása szerint.

65.
Kawada
#64: A Ghost of Tsushima pedig Júli 17. Úgyhogy 2 kirándulása lesz a családnak egy hónapon belül. Yey...
64.
Kawada
#63: De jó is lenne. Legyen 100% és már veszem is a repjegyeket az asszonynak és a pujáknak.
63.
Neo1989
2020. 06. 19.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/94497141_10163394037895246_1435730704318070784_o.png?_nc_cat=1&_nc_sid=dd9801&_nc_ohc=QWMjQ46qKB8AX9oc10D&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=4971a0af42aaf56555ee1a5a8278836c&oe=5ECC6C81

AZ ND rakta ki az FB-jükre.
62.
Korio
#61: Pár kommentel lejjebb írtam miért szóltam hozzá.
Nem kötekedés volt, ha annak érezted , bocs.Csak azért mert pár hónapot csúszik a játék , nem dől össze a világ.
61.
Ultimate
#60: Pont leszarom mi idegesít pláne hogy továbbra sem mondtam semmi olyat amire írtad hogy "óvatosan a jelzőkkel".
Ha leszarod ezt a játékot mégis mi a búvalrakott mélabús kékkupakos kókadt lófarkat keresel itt a cikke alatt a kötekedésen kívül?
60.
Korio
#58: Kb pont leszarom ezt a játékot. A stílusod amiért reagáltam. Tőlem, ha soha nem jelenik meg sem érdekel.A vergődésed idegesít.
59.
Ultimate
#56: Most pc és ps de főleg pc. Még el vagyok látva bőven csak ha ilyen tempóban haladok a nagy itthon maradásban május júniusra kivégzek mindent. Annyit azért nekem is számít a jelenlegi helyzet hogy nem költekezek főleg hogy sikeresen a helyzet európai kirobbanása elött február közepe vége felé sikerült tv-t is vennem és a meló is offon van legalább 1-2 hónapig ha nem tovább, szóval én sem vagyok anyagilag eleresztve, nadrágszíj behúzva de ha valamire egy huszast nem sajnálok így se, az ez lett volna.
58.
Ultimate
#57: És? Akkor megvehetnéd később, ennyi. Senki sem kérdőjelezte meg kinek számít kinek nem. Értelmezd amit leírtam, nem volt semmilyen jelző. Nyilván van akinek számít van akinek nem. Értelemszerűen akinek ennyire számít annak nem az a legnagyobb gondja baja hogy megjelenik-e a játék vagy sem, ennyi.
57.
Korio
#55: Nálam per pill, igen számít az 1 euró is.... .1-2 hónapra volt spórolt... .Szóval óvatosan a jelzőkkel.
56.
Guba32
#55: Nem tudom milyen gép(ek)en játszol,de most a Spring Sale-ben mindenhol jó akciók vannak,60-ból most több remek játékot is tudsz venni.
55.
Ultimate
#54: Jaa..Az ég egy adta világon semmi köze ennek a magyar mentalitáshoz amúgy. Vagy ha igen akkor tele a net magyarral a külföldi fórumok többségén...:D Sehol nem fogadták ezt a hírt jól, de még a megértők is kevesebben vannak. Lényegtelen.
Sokunk örült volna ha legalább a legjobban várt motyi ad egy kis kikapcsolódást és feledteti a jelenlegi helyzetet pláne hogy otthon kell maradni. Ez van. Nem ezen a 60 eurón bukik egy háztartás ha pedig igen akkor teljesen mindegy hogy májusban vagy mondjuk decemberben jön mert nem ez lesz az ember legnagyobb gondja.
54.
Guba32
Tegnap a te hülyeségednek vélt mondanivalód úgy lett megmagyarázva,hogy ez a gamer rinya réteg és a magyar mentalitás metszete.Erre kérdeztem rá,hogy miért kell magyar mentalitásozni a te véleményed kapcsán is?Ennyi...Viszont kívánom!
53.
Ultimate
#49: He? Meg se szólaltam a témába amiről ti itt fecsegtek egy ideje és le is fosom.:)
52.
Korio
#51: +1 ez nekem sem ment :). Sokáig nem is szerettem volna beleszólni, aztán, van az a bor mennyiség, kialvatlanság stb..... . :).Hogy egy buta kommenttől , hogy jutott idáig... x-akták.Bár az embereknek kell sok mostanában, hogy kitörjenek.
Próbáljuk meg ha lehet féken tartani , mert ha mindenki elkezdi...... .
Cikkhez is hozzászóljak, teljesen érthető. Öngyilkosság lett volna most kihozni.
51.
kryszisz
Olvasom itt a kommenteket, és egyszerűen nem tudok rájönni, hogy jutottatok Flash infantilis hozzászólásától a nemzetiség kérdésköréig. De ezért szeretem ezt az oldalt:D
50.
Korio
#48: Egymással úgy hiszem tudunk normálisan beszélgetni.Legalábbis bármilyen téma jött eddig , nem volt gond.De néha azért .... .A magyar mentalitásra ugyanúgy vannak érzékeny emberek , mint ha nyugatozol, cigányozol , zsidózol.Eddig nem szóltak az emberek, mostanában igen.Azt veszem észre, nagyon gyorsan megy át a játék hír, politizálásba, vagy akár személyes nézeteinek bizonygatásába.Nem kéne.Sokszor pont azok okozzák a vitát akik lehet nem szeretnék, csak természetesnek érzik.
Próbáljunk már, mindenkire tekintettel lenni.Mondom én aki.... . :D
49.
Guba32
#48: Okés,én mindent elhiszek neked,miért ne tenném?Neked ultimate hülyeségeidről is a magyar mentalitás jut eszedbe, TheFlash kiábrándulása a világból,is olyan mint akik másként gondolkodnak mondjuk a Nélküled kapcsán.Nem foglak lehülyézni,ha neked jobb,tedd.Nem zavar.Hiába véded a cimbit,egy kultura értékes részének kiválasztása nem épp elfogadásról vall.Elhiszem,majd ha ultimate es a többiek hülyeségére a feleséged hozod fel rendszeresen,akkor megkérdezem,hogy miért nem fogadod el a feleséged?;)
48.
Kawada
#47: "Lol, mit játszod az agyad, ez magyarország, itt mindenki utál mindenkit, nyugaton is áttaposnak egymáson az emberek"

Erre reagáltam... Tényleg. kérlek szépen hagyjál engem békén, mert nincs mit csináljak, teljesen hülye vagy. Goebbelsezel itt másra, miközben te magad vagy a Goebbelsi propaganda termék! Aki kérdőre meri vonni a nagy német egységet, a német nemzet felsőbbrendűségét, az a rendszer ellensége és zsidóbérenc hazaáruló. És projektálod mindenkire rá, hogy ő gyűlölködik. Bazdmeg... El tudod-e hinni, hogy imádom a feleségem annak ellenére, hogy néha úgy fel tudja baszni az agyam, hogy megőrülök és néha tudok róla panaszkodni egy baráti beszélgetés közben?
47.
Guba32
#46: Van olyan közeg ahol így gondolják,van ahol teljesen másképp.Te másképp tapasztalod,oké rendben.De add meg az esélyt,hogy elfogadd,hogy te nem tapasztaltál még mindent.Van aki meg itt a német übermenscheket magasztalja,na most mit kezdesz vele.Ha tegyük fel TheFlash emberi oldalait elemeznéd a komment alapján,és nem turbómagyaroznál egyből magyarázatként,talán könnyebb lenne.De ahogy érzed,ha neked ez kell,ez is csak a te döntésed.Hidd el haver,ha nem ez jutna eszedbe arról a kommentről is,eszem ágában sem lenne írni.
46.
Kawada
#24: Kérlek fogjál még neki annyiszor, amennyiszer szükséges, hogy megértsd amit írtam. És arra figyelj, amit írva van, ne arra, amit gondolsz rólam és amit bele akarsz mindenképp látni...
45.
Guba32
#43: Milyen észérvvel lehet megcáfolni,hogy valaki a rock zenét szereti valaki meg Beethovent,elfogadom és ennyi.Tegyük fel utálom a rockzenét,nem megyek minden nap mondogatni egy társaságba ahol vannak esetleg rockerek,hogy én utálom a rock zenét,ez az elfogadás.
44.
Guba32
#42: Oké,de attól még,hogy ezt te így gondolod,és tolerálod(el sem tudom képzelni mi lenne ha nem tolerálnád) ,fogadd el,hogy valaki másként látja.Valakinek az alma az értékes a kertjében,valakinek meg a körte,van akinek meg minden,és van akinek meg egyik se.
43.
Nyarlako
#37: Mivel nem vagyok szélsöséges elfogadok más nézeteket. Attól még lehet róluk negatív véleményem aminek hangot is adhatok.
Lehet cáfolni észérvekkel miért nem igaz valam amit írtam azon kívül is hogy azonnal megy a megbélyegzés.
42.
Nyarlako
#40: Attól hogy utálok valamit még tolerálhatom.
Viszont azt meg úgy gondolom az általan felvázolt mentalitás az igazi rákos daganat a nemzet testén.
Ehhez rájön még az hogy bár a szovjetek kivonultak a szovjet viselkedést azt megtanulta a proli meg a politikus is és mai napig ápolja.
41.
Guba32
#36: Engem nem zavar,hogy te utálod a Himnuszt,utáld ha ettől neked jobb,elfogadom.De próbáld meg,gyakorold,hogy elfogadod,hogy valakinek tetszik.Lehet hosszú folyamat lesz,de hidd el megéri:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...