Úgy néz ki, megvalósul a Resident Evil 4 remake-je

  • Írta: gorien
  • 2020. április 13.
  • Pletyka
Link másolása
A Resident Evil 8-ról már felröppentek a pletykák, de mivel a Capcom háza táján tombol a remake-láz, sokan tippelgetik azt, hogy a széria negyedik része is felújítást kap. A VGC forrásai szerint helyesek a találgatások.

A hírek szerint a Capcom mostanság vadul monitorozza a rajongóit, hogy megtudja, mire van inkább igényük: a Resident Evil-széria folytatására vagy egy korábbi darab remake-jére, ennek pedig az lehet az oka, hogy a munkálatok már javában zajlanak. A hónapban már hallottunk pletykákat egy formabontónak ígérkező nyolcadik részről, és most a VGC újabb értesülései a Resident Evil 4 remake-jéről szólnak.

A Video Games Chronicle a forrásaira hivatkozva azt írja, a Resident Evil 4-remake-et már 2018 óta készítik elő, és 2022-ben jelenhet meg. Ezt támasztja alá, hogy az általuk is megerősített, nyolcadik részt érintő pletykák pedig 2021-re teszik azt a játékot, tehát az elkövetkező két évben sem maradunk Resident Evil nélkül.

A remake fejlesztéséért az oszakai M-Two felel, amit a Platinum Games veteránja, Tatsuya Minami alapított; a csapat a Resident Evil 3 remake-be is besegített, ez így lehetett afféle gyakorlás a nagy projekt előtt. Az eredeti Resident Evil 4 rendezője, Shinji Mikami, áldását adta a vállalkozásra, de ő maga nem vesz részt benne, ugyanis lefoglalja a GhostWire: Tokyo.

A Resident Evil 4 2005-ben jelent meg, és forradalmasította a szériát, már csak azzal is, hogy a főhős válla fölé helyezte a korábban fixált kamerát. Számos újítása aztán visszaköszönt a Resident Evil 2 és 3 remake-jeiben is, és mivel egy HD-kiadást is kapott, így látványban sincs úgy elmaradva, mint elődei. Esetében ezért a remake szükségessége legalábbis egy kicsit kérdéses.

27.
27.
patka21991
#25: Amit kihagytam...
Resi 0 és Resi 1 jöhetne remakeben, mert még csak remaster volt belőlük, amik nagyon jól sikerültek.
25.
25.
patka21991
Jöhetne a Dino Crisis is.

Resi3-mat a 2 után nagyon vártam, de a rövidsége elijesztett. Számomra nem ér 20 ezret így. Ha tényleg olyan rövid, ahogy mondják, inkább dlc-ben kellett volna kiadni, vagy hozzá toldani több sztorit. Árban sokallom. A sokat szidott Activision sem szállt el a cod mw 2 árazásával (sőt, egyik remake ára sem volt sok, asszem 12 ezerről indultak).
RE3 multija a beta alapján nekem nem jött át. Az se kellett volna bele... Más kellene ide, pl coop, csak azis máshogy megvalósítva, mint az 5-6-ban.
Resi 5-6 sztem jó volt, bár a 6ot a Leon, Helena küldetése vitte el a hátán számomra.
22.
22.
#21: Már csak azért sem érdemes idegesítő baromságnak nevezni a stílusteremtő túlélő horror elemeket, mert most az új 3 is tele van minden jóval, mint pl, hogy hiányzik belőle a játék és helyenként konkrétan re6 szintű zombie shooter az egész.

Nincs baj a resi 4-5-6-7-tel, csak nem Resident Evil kéne, hogy legyen a címük.
21.
21.
crytek
#17: A leszarozotott 4-5-6 több milliós példányban kelt el mind. Szerintem a capcomnak ez bőven elég.

Számomra a Resi széria a 4-5-6-7-et jelenti mert ezzel tudok játszani nincs bennük idegesítő baromság mint a korábbiakban
20.
20.
manderel
#17: Én bírom a régi Resi stílust, de hentelős lineáris TPS lövöldéből tényleg olyan sok van? A Max Payne 3 és a Spec Ops The Line óta eggyel sem találkoztam, ami hasonló minőséget ütne meg. Mindkettő közel 8 éves cím.
19.
19.
Aww kircsi. Majd csinálnak a jó kis 16 órás játékból egy 4 órásat, a többi fakin' rész amúgy sem kell bele.
18.
18.
Yanez
Jó lesz ez. Nem tudja valaki, RE7 remake még nem készül? Úgy tudom a 8 is úgy fog kijönni. R8make.
17.
17.
GAMEROD
#1: Pont emiatt hasalt el vagy ezer rész, mert ezeket kivették belőle. Mert amúgy marha nehéz kitalálni a "nehezebb" epizódokban hogy gyújtóval meg kell gyújtani a kandallót stb... Elárulom hogy jelenpillanatban pont a túlélő műfaj a legnépszerűbb, ehhez képest a Capcom-nál mintha valami más dimenzióban élnének és csodálkoznak ha egy-egy cím nem hozza az elvárásokat. Aki simán hentelni akar, van neki ezer egyéb cím.
16.
16.
GAMEROD
Ha ki is adják, akkor azért lesz, mert nem kell vele sokat dolgozni. Alapjában erre épül az összes többi rész is. Nem olyan rész a 4, ami ordít egy remake-ért. Többet érne a Code Veronica, vagy az Outbreak azok úgyse jelentek meg soha PC-re is semmilyen formában. A Dead Aim se, de az alapból gyenge.
15.
15.
JinjeR
A 4. részt is imádom de azért egy Code Veronica X -nek jobban örülnék!
Szerencsére ez még nem hivatalos
14.
14.
godach
Azért vegyük figyelembe az új belépőket is.
Pl én most még nem támogatnám a fiam, hogy egy re3 remakeval játsszon és valszeg a 4 is kimaradt még neki, de ha az 5 remake jönne 4 év múlva, akkor 12 évesen már nem biztos hogy esélyesen meg tudnám (tiltani) neki.

Ezzel arra akarok célozni, hogy minden remake és remaster kiadásnál ezt hisszük, hogy minket akarnak kielégíteni, holott ez nem más mint a fiatalabb korosztály bevonása +az idősebbeknek egy újra eladás.
12.
12.
Norbiii
Imádtam! Kétszer, háromszor átvittem. Kultuszjáték volt számomra akkoriban.
11.
11.
Ps fanboy
#10: akarom mondani *menjek*
10.
10.
Ps fanboy
Amúgy a Remake-ek védelmében. Bármennyire is Remake-ekről beszélhetünk, azért ezek legalább annyira új játékok is egyben. Nekem pl. a R2make is egy új játék volt, akármennyire is volt ismerős, főleg a R3make. És ha mondjuk a 4 kapcsán belecsempésznének pár logikai részt, nem csak logikai feladványok formájában, hanem mondjuk a helyszínek szerteágazásával és azok kiismerésének szükségességével, hogy merre is menyjek, hogy kikerüljem a dögöket, de eljusak a célomig félékre gondolok, meg hogy legyen benne felfedezni való, amit alkalmanként egy egy nehezebb dög nehezít, mint pl. Nemesis a háromban. Azért ezek nem rosz dolgok, és állati jól árnyalják a játékélményt, és ezek sajna hiányoztak a 4-ből. Márcsak ezért is érdemes lenne újragyúrni és egy teljesen más játékélményt kapnánk. Szerintem!
4.
4.
Ps fanboy
Na ez az a rész, ami talán a leghosszabb, legvelőssebb Resi rész. És ha tippelnem kellett volna azt mondtam volna, hogy ezt soha nem Remakeelné a Capcom. Egyrészt nem is olyan régi, a HD verzió sincs nagyon alulmaradva a mai szinthez, plusz nagyon kockázatos lehet pont ebbe belenyúlni, főleg, hogy a többség szerint úgy tökéletes ahogy van. Szóval vannak kételyeim a hír igaz voltával kapcsolatban. Mondjuk személyszerint nem bánnám, egyrészt szerintem kurvára nem tökéletes a 4, a horror csak nyomokban van meg benne, logikai fejtörők még annyi sincs benne mint a R3make ben..., a falu az elelyén meg úgy az egész díszletek főleg a régi részekhez képest enyhén szegényesek. Úgyhogy lehetne ezzel mit kezdeni, kicsit tömörebbre, kidolgozottabbra, valódi logikai fejtörőkkel tarkítva újraalkotni. Ja, és talán ez a legnépszerűbb rész mind közül, ha ebből lenne egy Remake azt biztos mindenki megvenné bármilyen is lett, és a Capcom nagyon szereti a pénzt, úgyhogy innen nézve akár igaz is lehet. Én mondjuk örülnék neki.
3.
3.
thegamers
Ez hanyadik kiadása is lesz az RE 4-nek? :D
1.
1.
crytek
Királyság. Végre nem agytorna stratégia hanem egy játszható game jön! Várom ezerrel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...