Kontrollertámogatást kap a World of Warcraft

  • Írta: szlav
  • 2020. április 16.
  • Hír
Link másolása
Nem, a Blizzard nagy múltú MMORPG-je nem költözik hirtelen konzolokra, PC-n azonban hamarosan akár kontrollerrel is irányíthatjuk majd a karaktereinket. Az ötlet nem elképzelhetetlen, hiszen számos más MMO is sikerrel járt már így.

Nem csak látványtechnikai fronton újít majd a Shadowlands. A World of Warcraft legújabb kiegészítőjének alfatesztje már javában zajlik, a résztvevők pedig egyre több érdekességet találnak a játék fájljai közt is. Az adatok közt történő legutóbbi ásatások során egyértelmű gamepad támogatásra utaló jelek ütötték fel a fejüket, a Blizzard azonban nem erősítette meg hivatalosan az újdonság hírét - egészen mostanáig.

A játék egyik közösségi menedzsere, Kaivax egy hivatalos fórumposztban kifejtette, hogy a csapat igyekszik minél könnyebben elérhetővé tenni a játékot, így az új expanzióban bevezetik a kontrollertámogatást, flexibilisebbé tesznek számos gombkiosztást és újabb opciókkal bővítik a kamerakezelést is. További jó hír, hogy az MMO még az Xbox Adaptive Controllerét is támogatja majd, melynek segítségével a testi fogyatékkal élők is könnyebben irányíthatják a játékot.

Érdemes megemlíteni, hogy nem teljesen új keletű dolog a kontrollerek támogatása a World of Warcraft világában. A Blizzard már a Legion során bevezette a dinamikus kameraállások opcióját, amely segítségével később a közösség olyan kiegészítő addonokat hozott létre, mint például a ConsolePort - némi ügyeskedéssel ugyan, de így már korábban is működésre bírhattuk a játékot a konzolos irányítóinkon. Nyilvánvaló természetesen, hogy a hivatalos megoldás ennél sokkal egyszerűbb és használhatóbb lesz.

8.
8.
Extol
Valószínűleg nem a kontroller hiányzik a legjobban a WoW-ba, hanem minden más
7.
7.
DragonBleacPiece
fejlődésre meg küldizni szerintem teljesen jó lesz, mondjuk raid..hááát..én 11 éve healelek progress klánban, de nem tudnék egér + bill nélkül raidelni, de tuti lesz akinek menni fog, végülis a dark soulst is végigvitték futópadon
6.
6.
#4: Na mobdjuk az tetszene nekem is, kontrollerrel ujra nekikezdenek!
4.
4.
Grabowsky30+
Inkább a Diablo3-ba rakták volna be a kontrolleres irányítást pc-n is azt adnám!
3.
3.
Grabowsky30+
#2: Azért mindent nem lehet bemakrózni! Ok még küldizgetni csak csak, de pvp meg raidelést ahol azért kell használni szinte mindent azt nem tudom, hogyan lehet felrakni 14 gombra, ja a healelésről ne is beszéljünk! Aztán lehet, hogy a következő kiegre annyira lebutítják az egészet, hogy minden karakter 3 gombos lesz és akkor ok! :D
2.
2.
#1: Makró, hapsikám. Milyen MMO-s vagy te?
1.
1.
Straga25
addonal 3 bar-om van tele abilitykkel és használható itemekkel. Arcane mage 3 gombos rotajat leszámitva mire jó a kontroller?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...