PS4-játékok, amik profitálhatnak a PS5 hardveréből

  • Írta: Baloo
  • 2020. április 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A száz legkedveltebb PlayStation 4-játékot szinte már biztos, hogy a megjelenéskor vinni fogja az új konzol, de mi a helyzet a generáció többi, nem elhanyagolható részével? Erről és hasonló kérdésekről elmélkedett a Digital Foundry csapata.

Mark Cerny vezető mérnök nemrég megerősítette, hogy a PlayStation 5 megjelenésekor a száz legnépszerűbb PS4-es játékot (legalábbis a nagy részüket) az új hardver gond nélkül fogja majd tudni futtatni. Azonban ennél részletsebben nem tért ki a témára, így még több kérdés merült fel a visszafelé-kompatibilitással, többek között a Digital Foundry munkatársaiban is.

A fenti videóban John Linneman és Richard Leadbetter arról filozofálnak, hogy melyik PlayStation 4-es játék profitálhat a legjobban az új, jóval erősebb hardverből. Az ő elméletük szerint minden anyag dinamikus felbontással jöhet (csak ezúttal felfelé, tehát 1080p-ről 4K-ra skálázódnak majd a játékok), és framerate lock nélkül, így azok a címek is elérhetnék az áhított 60 fps-t, amik még a PS4 Prón is küszködnek vele.

Az mondjuk a videóban is elhangzik, hogy egyes játékok esetén - konkrétan a Bloodborne-ra hivatkoznak - nem elég csak "átkapcsolni egy gombot", hanem a fejlesztők beavatkozására is szükség lesz, hiszen azoknál pontosan azért van a 30 képkocka/másodperc zárolás, mert ahhoz igazították például a fizikai motort, így könnyen játszhatatlanok lennének egyes szakaszok a megváltozott képfrissítés miatt.

A PS1-es, PS2-es és PS3-as címek támogatásáról sajnos továbbra sincs új hírmorzsa, így kénytelenek vagyunk a PS Now felemás megoldására hagyatkoznunk. De addig is marad a kérdés, ti melyik PS4-es játékot vennétek elő egy nagyobb felbontású, stabil 60 fps-es újrajátszás kedvéért? 

59.
59.
Guba32
#56: Kinek mi,én meg Boxon is ezt az analóg kar pozíciót szoktam meg,nekem meg ez a jó!:)
53.
53.
crytek
Remélem a Uncharted Nathan Drake kollekció fog belőle ha már ingyen adták legalább legyen majd mivel tolni a ps5-öt a mellé adott játékokon kívül :)
49.
49.
Guba32
#48: A hardvert én se,de a joy-con és a Switch tax miatt szorult már ökölbe a kezem,pedig igazán nyugodt fazon vagyok...
44.
44.
Obi Wan Kenobi
#37: Perszepersze, meg lehet beszélni, csak ebben a helyzetben kioktatni valakit elég érdekes..
40.
40.
Obi Wan Kenobi
#37: Emlékeztetnélek a red ring of death-re.
38.
38.
Yanez
#37: Mindketten bizonyítottak már ezen a téren. A Nintendo viszont szinte soha nem adott okot panaszra, ha nem nézzük a nyers erőt. No de egyszer hibázni nem bűn. Remélem a következő gen simán fut majd!
37.
37.
frankdelgado
#35: Én lexarom ezeket az áltudományos okfejtéseket, csak annak fogok hinni , amikor a már megjelent gépeknek lesz hivatalos tesztje. Attol függetlenül megbeszélhetjük, ha vannak aggályaink, így laikusként is. A Sonymár bebizonyította, h tud kókány munkát csinálni, az xbox úgy tűnik nagyon rendben lesz.
36.
36.
frankdelgado
#34: Húha..most nagyon megnyugodtam, mert ha te azt mondod akkor az úgy van a kutya mindenségit. Még jó hogy alaposan meg is magyaráztad. Kb. mintha a blikket olvasnám...
35.
35.
Obi Wan Kenobi
#31: Nem tudom ők mennyire értenek hozzá, de mindig is ahhoz tartottam magam, hogy amihez nem értek nem pofázok bele. Viszont valahogy kétlem, hogy pont itt, a GameKapocs oldalon gyűlne össze a mérnök informatikus kamara az esedékes éves gyűlésre.
34.
34.
Gerhman
#33: Honnan informálódsz a blikkről?
Hihetetlen a tudatlanság, mindkét konzollal kapcsolatban. Ps fannok: a teraflop nem számít süket dumával
Xbox fannok: a ps5 egy összehányt szar lesz

Annyira könnyű manipulálni benneteket. A teraflop és nyers erő igen is számít. Aki meg azt hiszi hogy a sony a versengés miatt gányolt össze valamit és nem évek óta készülnek ahogyan az ms is az vagy nagyon naív vagy troll. Mindkét gép fasza lesz! Ami engem jobban érdekel hogy milyen játékok jönnek rá. Egy fable-el kiegyeznék xboxon, psen meg egy hzd2-vel első körben!
31.
31.
Gerhman
#30: Azért kíváncsi lennék ha van ezen az oldalon a kommentelők között aki valóban ért is hozzá? Nemcsak a pécékhez hanem konzolokhoz is hiszen hiába ugyanabból áll a kettő, máshogy vannak összerakva, máshogy működnek.
30.
30.
Obi Wan Kenobi
Összegyűltek a mérnök informatikusok egy magasröptű beszélgetésre.
16.
16.
DragonBleacPiece
14.
14.
Marcus88
#11: A hiba az ön készülékében van akkor.
A Witcher és Originsben nekem ilyen gondok nem voltak.
12.
12.
KopyAti
#8: Jah! Úgy fogja hasítani a 4K blu-ray a DL-es DVD-ket, mint a huzat!
11.
11.
DragonBleacPiece
nem érdekel a 60 fps, csak szeretném a játékaim akadásmentesen játszani. ha elmegyek egy nagyobb városba a játékban, vagy több az npc ,akkor ne kezdjen el szaggatni. witcher 3-ban novigradban tudjak kóricálni, monster hunter worldben van egy boss ami idéz sok kis minibosst, és mindig szétolvad tőle a ps4em, akkor őőő final fantasy 15-ben, bloodborneban, dark souls 3-ban ne legyen rossz frame pacing, assassins creed originsben tudjak a településeken belül is harcolni akadás nélkül + a víz alatt se akadjon, nier automatában ne legyen microstutter ha gyorsan futok, sekiróban ashina castle tetejéről leugorva ne legyen kb -10 fpsem, hát ennyi jut eszembe aminek örülnék most épp :D
8.
8.
Kisjack241
Remélem ps2 játékok is futtathatóak lesznek lemezről!
3.
3.
Darksiders84
#2: Illene hogy legyen új cím vagy akár folytatás pl HZD 2 aztán tavasszal új God of War . Amúgy van már beigérve valami régóta fejlesztett Sekiro féleség de a pontos címe most nem ugrik be.
2.
2.
Yanez
Nincs olyan, amit direkt emiatt elővennék. Max amit még nem játszottam ki PS4-en. Inkább arra leszek kivi, hogy lesz-e valami odapörkölős cím a gép indulásakor!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...