Játékokat cserélt a THQ Nordic és a Koch Media

  • Írta: gorien
  • 2020. május 6.
  • Biznisz
Link másolása
Szokatlan manővert mutatott be a THQ Nordic és a Koch Media: fogtak egy maroknyi, általuk birtokolt játékfranchise-t és kicserélték egymás között. Új gazdára talált így például a Red Faction és a Risen is.

Amikor licencek adásvételéről beszélünk, általában arra gondolunk, hogy van a jogtulaj, akinek megfelelő mennyiségű pénzt kínál a vásárló, amiért cserébe előbbi átadja a jogokat az utóbbinak. A THQ Nordic és a Koch Media (mindketten az Embracer Group tagjaként) csavart egyet a formulán: játékfranchise-t cseréltek játékfranchise-ért.

Ennek értelmében a THQ Nordic megvált a Red Factiontől és a Painkillertől, cserébe pedig megkapta a Risen, a Sacred, a Rush for Berlin, a Second Sight és a Singles: Flirt Up Your Life jogait – ezek a cserék a teljes franchise-okra vonatkoznak.

Azt még nem tudni, a két kiadó mihez kezd az újonnan szerzett címekkel, hogy folytatás, portolás vagy remaster lebeg a szemük előtt, egyelőre rejtély. De a Red Faction így egy lépéssel közelebb került az eredeti alkotóhoz, a Volitionhöz, amely a Koch ernyője alá tartozik, míg a Risent fejlesztő Piranha Bytes csapatát még tavaly vásárolta fel a THQ Nordic.

8.
8.
crytek
Kapható újra steamen
7.
7.
crytek
#5: Ennek ellenére termeli a pénzt nem véletlen nem hagyják elveszni.. Őket csak ez érdekli.
6.
6.
Ooorky
#4: Ha középszerű német RPG kell akkor Two Worlds 1-2, esetleg Drakensang.

Utóbbihoz már nagyon elvetemült RPG fanatikusnak kell lenni, a szabálykönyv elolvasása nélkül kb. esélytelen és még akkor is rá kell állni fejben, hogy ez egy számítógépen játszott asztali rpg, lassan és körülményesen lehet haladni, mindig tudni kell mire gondolhatott a mesélő, különben elakadsz és/vagy meghalsz.
5.
5.
user101
A Risenekkel az a baj, hogy az első után a második egy kínkeserves "mi ez a szar"-on kívül semmi érzelmet nem fog kiváltani... A harmadik meg még annál is rosszabb... Hát, sok szerencsét hozzá ! :(
4.
4.
kryszisz
#2: Ohh, nem is tudtam ezt, köszi az infót:O Mondjuk jogos, hogy egy Piranha játékot nem feltétlenül a sztorija miatt játszik az ember:D (Bár az ELEX-ben szerintem tök jó lett.) Sajnos én amúgy sem a 2. sem a 3. részről nem hallottam túl sok jót, de az elsőt imádom, plusz valami oknál fogva én nagyon jól el tudok szórakozni a középszerű játékokkal, úgyhogy azért végigtolnám a maradék részeket:D
3.
3.
crytek
THQ Nordic mekkora császár lenne ha elkezdeni azt az Alone in the Dark szériával amit a Capcom a Resikkel.. remakelni mai grafikával
2.
2.
#1: Risen 2 és 3 ég és föld. Vannak folytatólagossággal kapcsolatban tett utalások, de a 3-ban teljesen másik karakter vagy, mást csinálsz, más a lényeg és így nem kell igazából egy betűt sem ismerned az előző részből. Persze, a hasonlók soskaknak hozzáadnak az élményhez, de nem kell félni, a Risen nem egy olyan jó játék, hogy ez számítson. Egyébként a 2 szerintem sokkal jobb a 3-nál.
1.
1.
kryszisz
Risen 2 steamen van meg, de nincs gépem, PS-en viszont egyelőre csak a 3 van, abba meg így ugye felesleges belekezdeni. Úgyhogy én adnám, ha mindhárom részből jönne egy remastered PS-re, és akkor letudhatnám a trilógiát. Igaz ugyan, hogy a Piranha játékok konzolos portjai borzalmasak (az ELEX legalábbis az volt), de imádom minden játékukat, úgyhogy efelett szemet tudnék hunyni:) Painkiller pedig máig a kedvenc hentelős FPS-em, úgyhogy azzal igazán kezdhetnének valamit, és ezalatt nem fizetős modokat értek. Ja, és remélem, hogy a Piranha Bytes az ELEX 2 után nekiáll végre egy új Gothic-nak, ideje vóna már.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...