Őrületes nyitányt produkált a Ghost of Tsushima

  • Írta: szlav
  • 2020. július 24.
  • Biznisz
Nem kell félteni a Jin Sakai-t, remekül elboldogul ő a kasszáknál is. A Ghost of Tsushima három nap alatt több mint 2,4 milliós példányszámban talált gazdára, ezzel pedig a PS4 legjobban teljesítő új, belsős IP-je lett.

Nyugaton és keleten is jól indított a Ghost of Tsushima, ma pedig a Sony végre nyilvánosságra hozta azt is, hogyan teljesített a szamurájos játék a nemzetközi piacon. A Sucker Punch nyílt világú akciójátéka mindössze három nap alatt 2,4 millió lemezt és digitális példányt mozgatott meg.

Ezzel a Ghost of Tsushima komoly rekordot döntött: ő lett a PlayStation 4 leggyorsabban fogyó új, eredeti first-party címe. Nem sikerült tehát legyűrni az olyan nagyágyúkat, mint a God of War vagy a The Last of Us: Part II - Kratos kalandja 3,1 milliós példányszámban fogyott három nap alatt, Ellie bosszútörténete pedig négymillió kópiát mozgatott a nyitóhétvégéje során, ezek azonban jól bejáratott, már meglévő rajongótáborral rendelkező címek.

66.
Kawada
#65: Most most tudatos is kicsitca dolog. :) meg akarom venni amúgy, de pont ez a játék lesz elszenvedője annak, hogy ellenállok a kísértésnek... :)
65.
kamgecam
#50: Küldöm szeretettel! ;)

https://youtu.be/zNCKqTsJLlY

Hátha elveszíted az erőt és elgyengülsz. Néha akkor vagyunk erősek amikor gyengék vagyunk, szóval ne szégyelld. :)
64.
kamgecam
#63: Pont a harcrendszernek, de másnak is, semmi köze az Ac-hez. Legfeljebb annyiban hogy a Ghost is nyitott világ.
Sokkal inkább Nioh csak a GoT-ban, bár könnyebb, precízebbek pontosabbak és jobban animáltak a harci mozdulatok, alapállások. Beszarás miket meg lehet benne csinálni! Itt egy összeállítás, pure fight. Hardcore réteg már így nyomja: :)
https://youtu.be/zNCKqTsJLlY
63.
Robilluma
#60: Nem tudom ki mit emelt ki de az art design, a Kurosawa mód, a totál animált környezet a remek fényviszonyokkal, a párbeszédek, a fő- és mellékküldik, az atmoszféra, a szamuráj és japán stílus, a voice acting, ég és föld az ACtól és a középszertől. (Bár én az Originst imádtam) A harcrendszerre általánosítva rá lehet fogni h hasonló, de ilyen párbajok v hasonló vmik sehol nincsenek egy ACben sem (máshol se nagyon, de azért mondhatjuk h sima 'bossfight'. Viszont elég egyedi az elgondolásuk azt meg kell hagyni)
62.
Robilluma
#35: Igen. Nagyon jók a történetek. Én a Witcherben találkoztam hasonlóan jól megírt sztorikkal, de ez a japán köntös teljesen más tészta.
Most mentem át a harmadik térképre. Nagyon ütős volt a váltás, minden szempontból. Sztori is tetszik és a harcrendszer is kapott még egy kis tuningot ;)
Juna története is nagyon jó volt, főleg amikor a három tesóhoz mennek és azon gondolkoznak mitévők legyenek velük. Wow.
61.
kamgecam
#51: Jó játékot hozzá! :)
60.
Ultim@te
#57: Nem fikázom. Szimplán nem értékelem túl mint itt jópáran olyan elemejet kiemelve amik totál középszer ACszinten mozognak.
59.
Ultim@te
#56: Most unlockolom épp a második térképrészt a sztoriban...
Ahogy írtam. A fő sztori vonal és a harcrendszer ami egy mezei ACfölé emeli meg az odaadás ahogy a szamuráj világot és hangulatát felépítették. Pont. Ezeket leszámítva semmiben sem több mint egy n+1 Assassins creed....De mindez pont elég ahoz hogy jóval nagyobb élmény legyen.
58.
Ooorky
"biztos nem csalódik aki megveszi."

Ezt így kijelenteni nem lehet, manapság sokan mindent szir-szart megvesznek amit hirdetnek, aztán pár óra után megy a delete, mert nem jön be neki stílus...

De az tény, hogy a kategóriájában jó játék, bár nem az a világmegváltó cucc aminek kangecam minden egyes ps exkluzívot előad úgy, hogy tolja 5-10 órát...
57.
Darksiders84
Mit ingerlitek az igazságérzetes kettészedi mondandójával az érthetetlen nehéz felfogású eseteket kedveli többszöri ismétlésként hangsúlyozva a lényeget mindegy hogy játszik vele vagy sem mert más is leírhatja a meglátását csak vannak akik ügyet csinálnak belőle muszáj érzetből jelentősen dícsérve vagy ellenkezőleg fikázva ugyebár hogy semmi se jó ma már ebbe a világba nem hogy élvezné aki megteheti biztos nem csalódik aki megveszi.
56.
KopyAti
#55: Játszottál vele, kipróbáltad?
55.
Ultim@te
#53: Nekem aztán nem fáj csak nevetséges hogy olyan dolgokat emelnek ki pusztán mert sony ex amiben semmivelsem több mint az n+1 Assassins Creed aminél meg persze gyalázás megy általában...
54.
Ooorky
#53: Mert tudjuk, hogy kamuzik.
53.
KopyAti
#45: Te milyen egy megkeseredett ember lehetsz! Há' miért fáj az neked, ha embereknek nagyon tetszik, és eme érzéseiket le is írják?
52.
Neotechtr
#50: Hát akkor egyszerűen vedd meg. Én is már megjelenés előtt eldöntöttem, hogy megvenném, ha lenne PC-re és meg is vettem volna a vélemények ellenére is a grafika miatt. Szerintem marha szép ez a játék én simán ránéznék.
51.
ShadowViking_HUN
Én ma tervezek rá beruházni. A látottak és olvasottak alapján nekem való "kis" játék lesz ez :D
50.
Kawada
#45: Mondjuk (és látatlanban továbbra is) ha valami lelke van a játéknak, akkor nálam már pont elérték azt amit a legtöbb AC játék nálam nem igen tudott. Plussz ennek a geci japán sztájlnak tényleg tud magával ragadó hangulata lenni, ami szerintem "avatatlanokat" is könnyebben be tud rántani mint mondjuk egy reneszánsz itália. De most tényleg csak "hangosan" gondolkodok. Továbbra sem veszítettem el az erőt, hogy ne vegyem meg. :)
48.
kamgecam
#46: Gondolom közel vagy a végkifejlethez. Kíváncsi leszek hogy ha vége a fő sztorinak utána még lehet-e kalandozni és a ki nem játszott melléküldiket megcsinálni! Mondjuk egy ng+ nem ártana.
47.
ZsozeApa
#43: Adom,nagyon addiktiv a cuccantos bástya,én is élvezem!
46.
Darksiders84
#43: Én is sokat csináltam azért van meg szinte mindenem a fejlesztésekből viszont ami furcsa most hogy nem enged vissza középre és a legelejére se jelenleg pedig a második helyszínről vissza lehetett menni az elsőre.
45.
Ultim@te
#44: Az a szép hogy olyanért megy a rajongás és luglfifújás amiben pont semmivel sem jobb mint bármelyik AC....A mellékküldetések és szereplőik...
Plusz hirtelen a legtöbb ps fan hirtelen szamurájfilm rajongó lett, de ha tippelnem kell jóeséllyel 1-2 film amit láttak azokból sem emlékeznek már a főbb karakterek neveire sem....
Nem rossz játéksőt a hibái ellenére amik azért jócskán vannak kiemelkedik a középszerből de eza lufifújás amit tolnak hozzá sok....
44.
Ooorky
#43: Téged ismerve már rég abbahagytad és rámentél a következő csillogó takonyra XD
43.
kamgecam
#42: Sztoriban még nagyon az elején vagyok! Lefoglalnak a mellékküldetések. Mindent megcsinálok ami felbukkan a térképen így elég lassan haladok. Egyedül a Zelda BotW és a Witcher 3 volt arra képes egy ow játéknál hogy ne csak a sztorin fussak végig.
42.
Darksiders84
Én már fönt vagyok a havas hegyekben és kezdek aggódni hogy lassan vége lesz mondjuk mostmár kíváncsi is vagyok mit kutyulnak meg és hogy lesz lezárva szellem/szamuráj/mongol kimenetel...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...