Kasszát robbantott az Animal Crossing

  • Írta: szlav
  • 2020. augusztus 6.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is erősen zárta az idei első üzleti negyedévét. A Switch hardveres eladásai továbbra is jól teljesítenek, igazán nagyot azonban szoftveres téren szakítottak, hála az új Animal Crossingnak.

A többi nagyvállalathoz hasonlóan a Nintendo is összesítette a június végén zárt pénzügyi negyedévét, a közzétett számok alapján pedig a japánoknak sincs okuk a szégyenkezésre. A koronavírus és a vele járó fokozott otthonlét kimondottan jót tett a játékipari eladásoknak, kifejezetten jól fogytak a hardverek és a szoftverek is.

Június 30-cal bezárólag a Nintendo Switch több mint 61,44 millió példányban talált gazdára világszerte. Ebből 5,67 milliót csupán az elmúlt három hónapban adtak el - a hagyományos modell és a Switch Lite fele-fele arányban volt keresett. A Nintendo becslései szerint 2021 márciusáig 19 millió konzol kelhet el.

Óriásit futottak a Nintendo first-party címei is, kiváltképp az Animal Crossing: New Horizons. Az idén márciusban piacra dobott játék mára a konzol teljes életciklusának második legnagyobb best-sellere lett, csupán négymillió darabbal lemaradva a több mint három évvel ezelőtt megjelent Mario Kart 8 Deluxe mögött, és beelőzve a 20 milliót éppen csak alulról karistoló Super Smash Bros. Ultimate-et. Tom Nook összesen 22,4 millió szigetlakót szolgált ki, nyilvánvaló tehát, hogy ezzel a New Horizons a messze a széria legnépszerűbb epizódja lett.

Óriásit futott a Pokémon Sword & Shield párosa is a maga 18,22 milliós eladásával - 20 éve nem robbantott így kasszát egyik Pokémon-játék sem. Végezetül pedig a Nintendo megosztott néhány kisebb adatot is, így például megtudhattuk, hogy a Ring Fit Adventure mára 3,9 milliós példányszámban segített az otthoni edzésben, a Xenoblade Chronicles: Definitive Edition pedig egy hónap alatt 1,32 milliós példányszámban kelt el.

1.
1.
Ooorky
Egskluzsív miatt péest vesnek a zsemberek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...