További PC-s portokon gondolkozik a Sega

  • Írta: gorien
  • 2020. augusztus 11.
  • Hír
Link másolása
Befektetői kérdésre válaszolva jelezte a Sega, hogy nem zárkózik el a korábbi játékainak portolásától, különösen a Persona 4 Golden PC-s változatának sikere után. Az elkövetkező játékokkal is többféle platformra terveznek.

Az eredetileg PS Vitára kiadott Persona 4 Golden idén, nyolc évvel később talált el PC-re, és remek nyitányt produkált: egy hónap alatt félmillióan vásárolták meg. A Sega Sammy nemrég hozta nyilvánosságra a legutóbbi pénzügyi negyedévének értékelését, és az ezt követő befektetői kérdezz-feleleken a port sikere is szóba került. Ezt a Persona Central szemlézte.

A konkrét kérdés arra vonatkozott, hogy ha már a Persona 4 Golden ilyen jól futott a Steamen, akkor a Sega tervez-e más, mostanság kiadott címet is a Steamre vinni. A Sega válasza szerint a játék iránti érdeklődés még az ő elvárásukat is felülmúlta, ezért aktívan keresni fogják a lehetőséget a korábbi játékaik portolására. A terveik között szerepel az is, hogy a most készülő alkotásokat már a kezdettől PC-re is fejlesszék, a többplatformos megjelenést szem előtt tartva.

A Persona 4 Golden előtt a Catherine Classic is megjelent PC-re, míg a Catherine: Full Body Nintendo Switchen tette tiszteletét. A Shin Megami Tensei III: Nocturne - HD Remaster is kapni fog mind switches, mind PS4-es változatot. De például a Yakuza: Like a Dragon portjaira sem kell már sokat várni a nyugati piacon. Ezeket tekinthetjük jó előjelnek a Sega terveit illetően.

12.
12.
#10: Personáknál teljesen megoszló véleményeket találtam. Van több ember is, akinek adok a szavára, és valaki szerint az 5 Royal a jó játék, valaki azt mondja, hogy annál jobb a 4 Golden és ugye itt van a 3 is. A Sega most mondta, hogy agyal dolgokon, rájuk dobhatsz egy e-mailt, amiben kéred tőlük a 3-at. Ezt elolvassák, és utána akkor megcsinálják.
11.
11.
Ganzer
#8: Bízzunk benne hogy eszébe jut a Segának a P3 is. :)
10.
10.
Ganzer
#8: Vágom én hogy miről beszélsz, mai napig ps2 emun tolok egy rakás japán horrort, meg megvan még oledes ps vitára a P3, P4G. Ettől az egésztől függetlenül még nem bánnék egy rendes pc portot, megérdemelné, számomra a kedvenc rész a P3.
8.
8.
#7: Egyébként, ha kijönne egy PC verzió belőle, ahogy a 4-ből is jött 20€-ért, akkor ha játszanám, simán megvenném eredetiben a PC verziót és nem az emulátorral tolnám.

De mivel nincs PC-re, ha valakinek az a vágya, hogy a Persona 3-at nyomja (és nincs PS2-je sem otthon), akkor csak a PC és az emulátor jöhet szóba. Mai gépeken egy PS2 emu már úgy szalad, mint a szél. Rendesen, akár 4K-ba is felskálázhatod, az NTSC verzió meg úgyis 60 fps. Ugyan olyan ingame grafikát kapsz, mint a Persona 4 PC verzióban és egy lehetőséget, hogy játssz a címmel anélkül, hogy egy remake készülne belőle.
7.
7.
Ganzer
#5: Az pl karakter rajzokon nem segít sajnos.
3.
3.
Animejetix
#2: Valkyria Chronicles, Total War széria, Alien Isolation plus alien játékok jogai stb.
2.
2.
crytek
Van ezeknek értelmes játékuk is? (Yakuzán kivül..)
1.
1.
Ganzer
Persona 3-at kérnék még pc-re némileg feljavított grafikával.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...