A Microsoft az Epicet pártolja az Apple-lel szemben

  • Írta: fojesz
  • 2020. augusztus 24.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft kiállt az Epic Games mellett, és egy hivatalos dokumentumban biztosította a támogatásáról a csapatot az Apple ellen irányuló távoltartási kérelemmel kapcsolatban.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, hamarosan szintet léphet az Epic Games és az Apple háborúja, miután az almás cég arra készül, hogy megvonja az előbbi fejlesztői hozzáférését a platformjaihoz. Ezzel már az Unreal Engine-en keresztül ütnék a csapatot a cupertinóiak, egy ilyen húzással ugyanis az Epic nem tudná többé támogatni a motorját az iOS-en és a macOS-en.

Hogy ezt megakadályozza, az Epic távoltartást kért a bíróságtól az Apple-lel szemben, a minap pedig a Microsoft hivatalos úton biztosította a támogatásáról a fejlesztőcéget ezzel kapcsolatban. A linkelt dokumentumban a redmondiak az Unreal Engine jelentőségét részletezik, illetve megjegyzik, sok más játékfejlesztővel együtt maguk is érintettek az ügyben, hiszen a Forza Street címet viselő játékuk ezzel a motorral készült. 

Mint írják, ha az Apple megvonja az Epic Games fejlesztői hozzáférését, megszűnne az Unreal Engine támogatása az iOS-t és macOS-t használó eszközökön, ami a már éles projektek esetében lehetetlenné tenné a bugok és a különféle biztonsági hibák kijavítását, az új fejlesztéseknél pedig motorváltással vagy a munkálatok újrakezdésével járna - már ha az extra költségek miatt a készítők nem döntenek a játékuk törlése mellett.

Gőzerővel zajlik tehát a kampány az Apple-lel szemben, és nem csak a bíróságon, hanem a Fortnite világában is: a múltkori paródiavideót követően az Epic Free Fortnite Cup néven indított bajnokságot, hogy az ügyét reklámozza. 

Érdekesség, hogy bár a múltkor a Google is leszedte a Fortnite-ot az alkalmazásboltjából, az Epic leginkább az Apple ellen kampányol, aminek valószínűleg az az oka, hogy az androidos eszközökre a Play Store nélkül is telepíthető a játék.

33.
33.
Ugyan már, néha olyan védhetetlen az Epic, akkor meg hogyan lehet itt igazságot tenni...? Milliárdos megavállalatok harca? Az Epic-nek kevesebb milliója van, akkor győzzön az. Ezért is hívtam fel Phil-t egyik nap. Mondtam neki, hogy itt kommenteltem az oldalon, hogy az Epic mellé kéne állniuk, aztán nem akarok beégni és tegyen már valamit, mert fizetem a nem akciós havidíjat. Aztán most küldtek az Epic-nek egy cetlit egy telefonszámmal. Találkozok ezek után úgyis ezzel a Tim-mel, majd megmondom neki, hogy férjen bele a bugyijába és indítson egy szolgáltatást rinyálás helyett.
31.
31.
xSHx
#29: És mivel jobb az a többségi amerikai befolyás mint a kínai? Usa nak azért jobb, mert így csak az övüké az adatod (ami érték), de neked miért jobb?
Ez egyszerűen csak szűklátókürűség.

Amúgy itt nem kell keresni sem bűnöst sem vétkest. Az Epic bepróbálkozik hisz most érzi úgy, hogy megteheti. Az Apple meg védekezik amivel tud. Mint Forma1 ben mikor kanyarba előzi 3. a 2. -at. Abban a szituban sincs rossz meg jó. Verseny van.
30.
30.
kamgecam
Szóval a harmadik világháború előjátéka megkezdődött...;)
29.
29.
user101
Az applenak mennyi is a kínai befolyása ? és az epiknek ? hát bizony, ez biztonsági rés a pajzson... Fel kell égetni az epiket és kész ! :))))))
28.
28.
delphijos
#21: Egyébként van ilyen is. Egy csomó zenész is exkluzív szerződést köt bizonyos streaming szolgáltatóval. Még üzletek is csinálnak olyat hogy valamit kurrens cuccot egy darabig csak náluk lehet megvenni. És nem csak saját márkás termékről van szó. Aztán van “fordítva” is, hogy egy márka fizet az üzlethálózatnak hogy az ő termékét is forgalmazza. Egyébként komolyan, mi az az égbekiáltó nagy különbség aközött hogy mondjuk az MS megvesz egy fejlesztőcéget, ad pénzt, hagyja hogy csináljanak valamit, és exkluzivként árulja, mintha egy független fejlesztőknek fizet valaki hogy - ráadásul ideiglenesen - exkluzivként árulja. Az egyik miért “normális” a másik meg “aljas lefizetés” ?
24.
24.
adamsfamily
Azért én emlékszem,hogy a 3.-4. iPhone generációnál milyen jó volt az Apple-nek az Epic Games,hogy mutogathatták wwdc-n az Infinity Blade-et,ami azért akkoriban eléggé megdobta az iphone eladásokat.
Microsoft részéről viszont ez csak bosszú,amiért nem engedik az xcloudot,ami azért nevetséges,mert Androidra meg ott van és a Google leszarja,pedig lényegében ki is nyírja a Stadiat.
23.
23.
Gaboo77
#21: De a per szempontjából nem releváns. Steam exkluzív is van, akkor. Azért senki sem lázad. Most divat utalni az Epic-et, tudom. Engem hidegen hagy, hogy mit hol árulnak. Senki sem kötelez, hogy vegyem meg a játékát. Bele sem hal senki, ha nem vesz meg valamit. Egyik sem különb a másiknál.
21.
21.
godach
#20: Ők nagy százalékban maguknak gyártják, maguknak finanszírozzák.
Amit te akarsz hasonlatnak, az olyan mintha most mozivetítés előtt Nolan filmjét lefizetné a Netflix és csak ott lehetne megnézni egy évig. Rosszabb esetben olyankor, amikor már a mozijegyet is megvetted. Mert erre is volt precedens.
19.
19.
krisztian66666
#4: Én nyomtam, de őszintén nem volt egy túl nagy szám.... az első egy óra elment azzal hogy teli volt a szerver (ezért is meghosszabbították 1 órával a Cup-ot) De. Tele. Volt.Csalóval. Nem egyszer láttam hogy a Ban Hammer lesújtott játék közben, (és csak 7 menetet játszottam hogy összegyűljön 35 pont a biztos skin-ért) De az egyik szalmánál, szó szerint egy erődöt építettek a semmi közepén, oda menve 4 játékos volt fegyver nélkül és jól elszórakoztak ott.....
16.
16.
Gaboo77
#15: Most platformról beszélünk, ne keverjük a dolgokat.
11.
11.
Gaboo77
Nem akarok állást foglalni semelyik mellett sem, de azt azért érdemes tisztán látni, hogy míg az összes platformon van alternatív értékesítési lehetőség, pl. Windows alatt Steam, Bethesda Store, Epic Store, Android estén, ha nem akarod használni a Play Store-t, akkor használsz saját Launchert, az Apple esetén ez tilos. Ergo míg a többi estén megkerülhető a 30%, az alma belekényszerít, ha IOS-en szerepelni szeretnél.
9.
9.
#7: Azt én sem értem!Viszont ez az alma már igen messze esett a fájától az állandóan túlárazott egyre gagyibb szarjukkal.
4.
4.
hedzsooo
Ki nyomta még a bajnokságot tegnap? Szerintem szuper volt! :)
2.
2.
hedzsooo
Hajrá Epic! Ja, ezt írtam már korábban is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...