Így fest a Radeon első RX 6000-es videokártyája

  • Írta: szlav
  • 2020. szeptember 15.
  • Hardver
Link másolása
A Radeon RX 6000-es GPU-szériáját teljes pompájában csak október 28-án leplezik le, de az AMD már most megmutatta, hogy külsőleg hogyan is fest az első triplapropelleres Big Navi.

Az NVIDIA RTX 3000-es szériájára rákontrázva az AMD is hamarosan beveti a legújabb nagyágyúit. A hardvergyártó október 28-án tartja az RDNA 2 architektúrát bemutató eseményét, de ezt jócskán megelőzve már most lerántották a leplet arról, hogy dizájn szempontjából miként fest majd az egyik új, RX 6000-es sorozatú videokártya.

Önmagában a hivatalosan közzétett kép persze nem sokat árul el azon felül, hogy láthatóan nem egy aprócska lapkát kaphatunk majd a pénzünkért. Ennél jóval beszédesebb az a 3D-s modell, amit a tervezők bizarr módon a Fortnite-ban (hol máshol?) tettek közkinccsé - a következő rendszámmal ti is megtekinthetitek a levegőben lebegő videokártyát a Fortnite Creative Island szekciójában: (8651-9841-1639)


A csatlakozókat szemügyre véve láthatjuk, hogy a kártya a hagyományos 2x8 pines megoldással csatlakoztatható a tápegységhez, így az új 12 pines konnektor egyelőre tényleg csak az NVIDIA RTX 30-as Founders Edition modellek sajátja marad. Ezen felül az új Radeon-kártyán helyet kapott egyetlen HDMI- és USB-C-kimenet, valamint két DisplayPort-csatlakozó is.
1.
1.
Extol
Azt hittem szét is lehet bontani virtuálisan valami fegyverrel. Nem különösebben rendhagyó a dizájn, nekem is volt 3 rotoros kártyám, hangos is volt mint a porszívó
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...