Elemzők szerint tarolni fog a Switch karácsonykor

  • Írta: fojesz
  • 2020. október 14.
  • Biznisz
Link másolása
Generációváltás ide vagy oda, az amerikai játékpiacot monitorozó NPD Group elemzői úgy vélik, így is a Nintendo Switch lehet a legkeresettebb konzol az ünnepi szezonban. Ennek persze prózai oka van.

A NPD Group jelentése szerint a Nintendo Switch tarolhat karácsonykor az Egyesült Államokban, hiába érkeznek meg novemberben a várva-várt next-gen konzolok. Habár az elemzőcégnek nincs kétsége afelől, hogy az új gépek remekül fogynak majd, a készlethiány végső soron a Nintendónak fog kedvezni.

Ez nem légből kapott megállapítás, a legtöbb konzolpremierre igaz, hogy az újoncokból lényegében annyit adnak el a cégek, amennyit le tudnak gyártani belőlük, ezt a szűk keresztmetszetet vetítik előre az elmúlt hetek hírei is: a PlayStation 5 esetében már eleve kapacitásproblémákból szóltak a pletykák, és az előrendelések körüli felfordulásról is hallhattunk mind, függetlenül attól, hogy a Sonyról vagy a Microsoftról van szó.

A koronavírus-járvány is hoz magával néhány érdekes változást a korábbi évekhez képest, így például nagyon valószínű, hogy az emberek kevesebbet ajándékoznak majd élményt, és inkább a tárgyi meglepetéseket fogják keresni a szeretteiknek. Ebből a játékipar természetesen csak profitálhat, az NPD például rekordbevételekre számít a különféle játékoskiegészítők szegmensében.

Már a korábbi hónapokban is láthattuk, hogy a pandémia milyen hatással volt a játékipar forgalmára, az NPD pedig úgy véli, hogy ez a karácsonyi lendülettel kombinálva az év végéig kitart majd: novemberre és decemberre 13,4 milliárd dolláros forgalommal számol a cég, ami 24 százalékos növekedés lenne éves szinten, míg a teljes évet 50 milliárd dollárral zárhatja az amerikai piac, ami rekord lenne az NPD-mérések történetében.

Ennek hátránya is akad azért: az NPD szerint valószínűleg minden korábbinál kevesebb hardveres leárazásra számíthatunk majd, elvégre az átmeneti év dacára még a PlayStation 4 és az Xbox One is remekül fogyott az elmúlt időszakban.

Habár az elemzés az amerikai piacról szól, az általános megállapítások globálisan is érvényesek lehetnek.

5.
5.
Ooorky
Én beszoptam, leejtettem és szarrátört az egyik joy con, van másik, de abban meg szar kínai analóg van, mivel a gyári másfél év után elkezdett driftelni.
Úgyhogy gondolkozok egy hori joycon vásárlásán, de még nincs semmi tapasztalatom a gyártóval.
4.
4.
Turley
Ja joycon drift nevetséges, én docked pro controllerrel tolom handheld meg hori split pad, mindkettő lassan 1 éve megvan és nincs jele driftnek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...