Halo Infinite - külön érkezhet a kampány és a multi

  • Írta: Baloo
  • 2020. október 19.
  • Hír
Link másolása
A nyár közepén még biztosra vehettük, hogy egyszerre érkezik a Halo Infinite egy- és többjátékos módja, most azonban a Microsoft videojátékos divíziójának a feje is utalgatott rá, hogy ennek végül az ellenkezője valósulhat meg.

Még július végén írtunk róla, hogy a pletykákkal ellentétben egyben fog megjelenni a Halo Infinite kampánya és többjátékos szegmense, nemrég azonban Phil Spencer Kotakunak adott interjújából az derült ki, hogy mégis másképp dönthet majd a fejlesztőcsapat.

Amikor az újságíró feltette az idevágó kérdést Spencernek, ő a döntés meghozatalát Bonnie Rossra, a Halo-franchise jelenlegi fejesére bízta, illetve hozzátette, hogy a cél mindenképpen az, hogy a játékosok egy hamisítatlan Halo-élményt kapjanak. Végül Spencer azzal zárta a mondandóját, hogy abszolút el tudja képzelni, hogy végül két részletben adják ki a játékot, de erről még sokat kell tárgyalniuk.

A fenti gondolatmenet egyáltalán nem az ördögtől való, hiszen azóta már megtudtuk, hogy a Halo Infinite mutliplayere ingyenes lesz - így könnyen elképzelhető, hogy azt a projektet csapat már egy teljesen külön játékként kezeli.

112.
112.
Aanash
#78: Jó rendben èn fogalmaztam akkor rosszul.
Bocsánat.
109.
109.
ABorealis27
#107: "Ez már inkább szőrszál hasogatás."

Sőt, fűszál hasogatás!
102.
102.
delphijos
Miért nem engedtek már el ezt aki ekkora baromságot le tud írni mint “érvet” a jobb grafika mellett hogy “A fűszálak is vastagabbak utóbbiban mint Ellie hüvelykujja!” azzal minek vitázni ?

Nem furcsa hogy Farkas meg Genya egyszerre “Gollamoztak” ? És mit ad Isten PONT ők ketten viselkednek úgy mint valami Xbox sereg. Ja, és mellette ők fanboyoznak a leghangosabban.
89.
89.
Marcus88
#88: SW Jedi Fallen Order vagy COD,BF meg sem említeném,jó ha 5,de ezek nem is erre vannak kihegyezve.
88.
88.
Marcus88
#85: Egy UC4 kb 16-17 cinemával együtt TLOU első része 16,de még az is max egyenlő egy multiplattal!
Egy Resi,Wolfenstein NC,Tomb R,Metro Exod semmivel nem több ezektől.

A QD játékival egyet értek,azok direkt ilyenek.
87.
87.
Yanez
#86: Adom. Én hagyom a fenébe, ez már inkább trolling.
86.
86.
delphijos
El kell ezt a vitát engedni. Már inkább provokál nem vitázik. Aki Marcus kommentjére képes ilyet válaszolni, azzal nem nagyon lehet vitázni. És nem is érdemes. Szerintem.
80.
80.
Marcus88
#68: Ez van mikor valaki nem tudja mit beszél és egyik kommentje üti a másikat!
És konkrét érveket nem tud felhozni.

Amúgy engem is érdekelne,hogy mi az az igazán jó gameplay vagy miből áll egy jó gameplay amiben egy TLOU2 vagy UC4 közepes vagy átlag szint.
79.
79.
Yanez
#77: Szinte alig létezik olyan játék, amelyikben nincs repetitív játékmenet. Most hirtelen a Nier ugrott be, ott azért nagyon változatos. Számomra a Spiderman nem volt több az Arkham játékoknál, de kevesebb sem. Mindkettőt egyformán szeretem. A repetitív elemek a játékmenetben pedig leginkább akkor válnak kevésbé zavaróvá, ha nagyon élvezzük az adott alkotást, ha! úgymond elkap a gépszíj! Ha egy game hangulata nem tud megfogni, ott minden hibát képesek vagyunk meglátni, pedig az esetek többségében nem is hibákról van szó.

A régi GoW részek is sokkal monotonabb játékok voltak, de egy hack'n slashnél ez nem hiba, és mivel az ember nagyon élvezte, zavaró sem volt. Egy Doom is milyen repetitív, de szintén nem róhatjuk fel hibának. Pont ahogyan egy RDR-ben a lovaglást, vagy egy lövöldözős játékban a lövöldözést. Ha egy játék nem jön be, azon semmi sem segít. :)
78.
78.
delphijos
#75: Oké, csak írtad hogy az Xbox jobban csábít. Bevallom tényleg nem értem ha PC-n játszol akkor jelenleg mi a csábító a box-ban.
77.
77.
adamsfamily
#64: Mondjuk a Spider-man szerintem elég megosztó a listában.Elég sok mindenben fapados az a játék,pedig koppra kijátszottam az összes dlc-vel.De a legtöbb mellékküldetés például szerintem ilyen ctrl+c ctrl+v.Kergesd a galambot,kergesd a teherautót/autót és nagyjából ugyanazt a 3 animációt nézed végig,vagy ott vannak a bázisok.A mesterséges intelligencia,meg a faék kategória.A kedvencem az amikor a Taskmaster verekedős kihívásánál azért buktam el az aranyat,mert meg kellett keresni az utolsó ellenfelet aki éppenséggel beakadt a falba.De annál a lassítós web-zipnél se mindig odamegy a Pókember ahova kell.
Szerintem bármelyik Arkham változatosabb volt,mint a Pókember.
A Ratchet and Clank szerintem sose volt nagy eresztés.Még a hasonló Sony exkluzívok között se.
Sztoriban jók a Sony játékai,de sokszor annyira a sztorira helyezik a hangsúlyt,hogy a gameplay egy monoton repetitív fos lesz.
Imádtam a régi God of war-okat,még az Ascension-t is pedig az nem hozta azt a színvonalat,viszont ezt az újat kínszenvedés volt végigvinni.A sztori jó volt,csak az a sok bazi unalmas mászkálás,meg a draugr tömegek ne lettek volna.
75.
75.
Aanash
#51: Dehogyis.
Kipróbáltam pl a Bloodbourne-t, Killzone-t, a Detroit: Become Human-t, de azt már pc-n.
Követtem mindegyik exkluzívot, de egyre jobban azt èreztem hogy nekem ennyi volt a Sony, vège rèszemről.
Imádtam anno az Uncharted játèkokat ès amikor megjelent a negyedik rèsze azt vettem èszre, hogy egyáltalán nem hoz lázba.

Nincs xboxom, nem is írtam hogy jobb lenne, csak annyit, hogy mivel a ps exkluzívok abszolút nem jöttek be, számomra feleslegessè vált a konzol, ezèrt eladtam.
Van pc, azon jól elvagyok.
Továbbá írtam hogy nincs bajom egyik exkluzívval sem, csak elmúlt az a korszak amikor azt èlveztem hogy èn vagyok a virtuális rambo.
72.
72.
manderel
#64: Ha már TPS-ek, számomra a Max Payne széria, és a Spec Ops The Line az etalon.
Én a Max Payne 3-at is bírtam, és belegondolni is durva, hogy már 8 éves elmúlt. Tavaly játszottam vele utoljára, és egyáltalán nem tűnt elmaradottnak (Persze nem a legújabb TLoU-hoz képest). Nagyon örülnék, ha Rockstar következő nagy projektje egy folytatás lenne, noha tudom hogy a rajongók egy része már a hárommal sem volt kibékülve.

Na mindegy, ezt nem az UC vagy a TLoU-val szemben mondom, csak eszembe jutottak, mint hasonlóan kiemelkedő multiplatform TPS-ek.
51.
51.
delphijos
#38: Mondjuk ezt se értem. Azért adtad el nehogy játsz véletlenül valamelyikkel ? Ha azt mondod a GP vagy BC miatt jobb számodra a box, az oké, de ez így fura....
49.
49.
crytek
#46: Mert az emberi fajba genetikailag be van kódolva hogy ami az ő élete az csak jobb lehet mint a másiké és azt ahogy a másik él az egy szar fos megvetendő és ez igaz mindenre amit vásárolt vagy ahol éli az életét stb. Ha ezek nem volnának nem létezne kommunikáció mivel ha bármi alá beolvasol csak ez megy valaki ajnároz valamit azt a többi jön leugatni de hát hogy lehet stb...
48.
48.
Aanash
#47: Hozzáteszem hogy teljesen megèrtem azt, hogy neked a Sony exkluzívok a kedvenceid.
Nekem is voltak egy darabig, csak aztán megváltoztak az igènyeim.
Semmi bajom nincs az exkluzívokkal, de inkább előveszek egy Cliff Empire-t mint egy Battlefield-et vagy TLOU-t.
Mert már ez köt le.
Egyszerű játèk, nem robban semmi az arcomba, nincs harc meg ilyenek, csak elvagyok 1-2 órát azzal hogy foglalkozom az èpített várossal.
Nyugi van ès ez kell nekem.
46.
46.
DarkCrash
Azért az meredek hogy bizonyos emberek felnőtt fejjel bizonygatni próbálják melyik a jobb gép. :D Sose fogom megérteni miért nem lehet elfogadni azt hogy másnak mások a szokásai és teszem azt az Xboxot szereti vagy a Ps-t. :D
45.
45.
manderel
#4: Én még kölyökfejjel toltam az első részt, és azóta egyiket sem. Viszont abban, akkoriban, gyerekként, megvolt az összes általad felsorolt tényező (ahol elmosolyodsz, örülsz hogy gyakhatsz, beleéled magad, alig várod a következő pályát).
Sőt, ehhez sokat hozzátett még az AI is, amit a pár évvel későbbi F.E.A.R-t leszámítva, nem sok játék ugrott meg azóta sem.

Könnyen lehet hogy nem öregszik jól a széria, sőt még az is, hogy az újabb részekben is ugyanolyan kopottas a játékmenet mint közel 20 éve, és "nem nőtt fel a mai kor igényeihez".
De szerintem mi is öregszünk, legalábbis én egyre kevésbé érzem ezeket, amiket te felsoroltál. Utoljára talán a Hitman 2, és az MK11 volt ilyen, de ezeknél is csak mértékkel.
38.
38.
Aanash
Èn az exek miatt adtam el a ps-t kb 3 ève.
Borzalmasak nekem ès hangsúlyoznám hogy nekem. Számomra ezekből már hiányzik a könnyed szórakoztatás.
Jelenleg az xbox jobban csábít.
36.
36.
delphijos
#32: Nekem a HOME nagyon fontos szempont volt, mindent amit veszek azzal a fiam is tud játszani, hozzáfér a GP kínálathoz, és multizni is tud.... PS-en a multihoz 2 előfizetés kéne.
18.
18.
crytek
#15: Ha valami szar azon az idő se segít...pont ez mondom.

De lényegtelen, ízlések. Nekem rohadtul nem jön be ez a széria.
17.
17.
delphijos
Én úgy vagyok vele, hogy az első két rész a maga idejében tényleg egyedi volt, és nagyon bejött. Magánvélemény, de szerintem sem jól öregedett a sorozat. Nyomtam a Guardians-al, de nem fogott meg. Nekem a Gears sorozat sokkal jobban bejön ha már MS “lövöldözős” játék. Más kérdés hogy nekem a Killzone-ból is csak az első tetszett ( akkor ) de a többi nekem inkább rókabőr érzés volt.
15.
15.
adamsfamily
#13: Ha játszottál vele a maga idejében,akkor persze nem avul el,de ha nem,akkor nincs ott az a nosztalgia faktor,ami bazi sokat dob a játékélményen.
Például ott van az eredeti Resident evil 2-3,ami szerintem a mai generáció szemével "ratyinak" tűnik,pedig nekünk a maga idejében crt tv-n elég para játék volt.
13.
13.
crytek
#12: A jó játék nem avul el pont ez tesz sok gamet "ikonná" "kult" játékká hogy hiába ezer éves balta grafika no fizika stb olyan élményt feelinget kevés mai game ad.
12.
12.
adamsfamily
#4: A maga idejükben ezek jó játékok voltak,manapság már elavultak.Az 5. rész meg egy elég nagy szar lett és az se sokat segített a széria renoméján.Viszont a 4. rész sztori szempontjából szerintem nagyon jó volt.
Xbox classic idején például nem volt más konzolos fps amiben a Halo első 2 részén kívül,amiben ilyen multi lett volna a 007 Goldeneye-on (azt hiszem Goldeneye volt)és a XIII-on kívül.Az ilyen multi alatt a 4 fős split screen-re és lan-ra gondolok.Na meg ez volt akkoriban az egyetlen konzolos fps amiben voltak járművek.Manapság gagyinak tűnik,hozzáteszem én a Half-Life szériával vagyok így,hogy nem értem,hogy mi a jó benne.Ez nem azt jelenti,hogy szar csak a maga idejében,amikor aktuális volt nem játszottam vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...