iOS-re is becsempészik a GeForce Now-t

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 19.
  • Bejelentés
Link másolása
Beigazolódtak a pletykák, az NVIDIA böngészőkön keresztül hozza el a GeForce Now szolgáltatását az iOS-es eszközökre, ezzel pedig a Fortnite-ot is játszhatjuk majd a platformon.

Mint tudjátok, az iOS-en eddig nem tudták megvetni a lábukat a cloud gaming-szolgáltatások, az Apple ugyanis meglehetősen szigorú, lényegében teljesíthetetlen feltételekhez köti a működésüket. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy lesz kerülőút, ha ugyanis a szolgáltatók natív alkalmazás helyett a böngészőkön keresztül célozzák a platformot, azzal az almás cég nem igazán tud mit kezdeni.

Az Amazon már kapásból a böngészős iOS-verzióval számolt a Luna esetében, pletykálják egy ideje, hogy a Microsoft is hasonlóra készül az xClouddal, és nem olyan régi hír, hogy az NVIDIA is így hozná el a GeForce Now-t az Apple-eszközökre - ez utóbbit a minap hivatalosan is megerősítette a cég.

Az NVIDIA egy blogposztban jelentette be, hogy béta formájában mától érhető el a GeForce Now az iOS-es telefonokon és tableteken, a használatához pedig mindössze egy Safari böngészőre lesz szükségünk. Azt természetesen a cég sem tagadja, hogy ez jár némi teljesítményhátránnyal és extra késleltetéssel a natív alkalmazáshoz képest, állítása szerint ugyanakkor a két megoldás 95 százalékban ugyanazt az élményt hozza.

A GeForce Now iOS-es rajtja azonban nem csak azért érdekes, mert így több mint 750 PC-s játékunkat streamelhetjük majd a mobileszközeinkre: az NVIDIA megerősítette, hogy a Fortnite valóban az ő szolgáltatásukon keresztül térhet majd vissza azt követően, hogy az Apple kitiltotta az operációs rendszeréről a játékot. A címre egyébként még várni kell egy kicsit, az Epic és az NVIDIA épp azon vannak, hogy érintőképernyős irányítással is elérhetővé tegyék a játékot a platformon.

Az már más kérdés, hogy hányan választják majd a Fortnite GeForce Now-kiadását, elvégre a szolgáltatás havidíj ellenében vehető igénybe, míg a battle royale-anyag alapértelmezetten egy free-to-play cím.

Az NVIDIA ezenkívül azt is bejelentette egyébként, hogy a támogatott üzletek listájára a GOG-ot is felveszi a Cyberpunk 2077 érkezése előtt

2.
2.
Ooorky
Hmm.
CP '77 miatt lehet befizetek, jó lenne full-on tolni 4K-ban :-)
1.
1.
hedzsooo
Ugyes leppes az Epic+NVidia oldalarol is. Az Apple picit foroghat majd maganak hamarosan... Mondjuk szerintem szinte fix, hogy igyekszik majd ezeket az Apple leloni, megakadalyozni, ha talal ra barmifele jogi utat hogy prelhessen...:)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...