Tiltás vár a PS Plus Collectionnel bizniszelőkre

  • Írta: fojesz
  • 2020. november 30.
  • Hír
Link másolása
Ahogy arról mi is beszámoltunk, ha egyszer hozzáadtuk a könyvtárunkhoz az egyébként PS5-exkluzív PlayStation Plus Collection tartalmát, akkor PS4-en is hozzáférhetünk ezekhez a játékokhoz. Voltak, akik üzletet építettek erre.

A Sony a húsz kiváló PS4-játékot felvonultató PlayStation Plus Collectionnel tette egyértelművé az újdonsült PS5-tulajok számára, hogy megéri előfizetni a PlayStation Plusra, nem telt el azonban sok idő, míg kiderült, hogy a kollekcióhoz némi trükközéssel az előző generációs konzolunkon is hozzáférhetünk.

A VGC számolt be róla, hogy azóta néhány játékos annak rendje és módja szerint épített üzletet arra, hogy aktiválja a PS4-játékosok számára a PlayStation Plus Collection tartalmát; a különféle online piactereken számos hirdetést találni, amelyek azt ígérik, hogy némi pénzért cserébe segítenek kihasználni a szolgáltatás kiskapuját.

Biztosan vannak, akik ezt örömmel igénybe is vennék, érdemes azonban önmegtartóztatást gyakorolni, a Sony ugyanis nem nézi jó szemmel az ilyesmit: mostanra többen is arról számoltak be - igaz, egyelőre csak Hongkong környékéről -, hogy bannolták a hozzáférésüket egy ilyen üzlet miatt, az eddigi hírek alapján "szolgáltatóként" örökre, vevőként pedig két hónapra.

A Sony egyelőre nem kommentálta hivatalosan a történteket, pedig jó lenne tudni, hogy a banhammer csak a bizniszelőket érinti, vagy azokat is, akik pusztán megkérik az egyik haverjukat "egy kis turpisságra".

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...