PS4-en is játszhatók a PS Plus Collection címei

  • Írta: szlav
  • 2020. november 13.
  • Akció
Link másolása
Igaz, hogy a PlayStation Plus Collection játékválogatásához csak a PS5-tulajok férhetnek hozzá, ez azonban nem jelenti azt, hogy az így megszerezhető címeket csakis az új masinán játszhatnánk.

A Microsoft tagadhatatlanul csábító Xbox Game Passére reagálva a Sony is felturbózta a PlayStation Plus kínálatát. Az online multiplayert és havi két-három játékot kínáló szolgáltatás PlayStation 5-ös előfizetői hozzáférhetnek a PlayStation Plus Collectionhöz, amely nem más, mint egy bőkezű játékválogatás az előző generáció nagyjaiból - az itt fellelhető címeket erre találjátok.

A bökkenő csupán az, hogy a kollekcióhoz csakis a PlayStation 5 menüjében férhetünk hozzá, kizárólag itt adhatjuk hozzá a játékokat a könyvtárunkhoz. Ezt a tényt nem tudjuk megkerülni, érdemes azonban megemlíteni, hogy az így megszerzett címeket nem csak az új konzolon játszhatjuk majd. Ha egy PS5 segítségével egyszer már hozzáadtuk a játékokat a profilunkhoz, akkor azok később pontosan úgy funkcionálnak, mint bármely más PS Plus-játék, ami egyben azt is jelenti, hogy PlayStation 4-en is játszhatóvá válnak, amennyiben aktív az előfizetésünk.

25.
25.
Na varjunk, akkor ha mondjuk ket haverbol 1 ember vesz ps5-ot, a masiknak ps4 van, akkor a friss gepen belep a ps4-es a ps accountal, hozzaadjak a jatekokat, majd torlik a profilt, es utana a valodi tulaj belep o is hozza tudja adni? Vagy ez csak egyszer mukodik?
24.
24.
DragonBleacPiece
haverjaiddal megoszthatod, ha nekik ps4 van csak, az accod ha meghagyják a gépükön tudják nyomni amit leszedtek játékot rá, ha plusos akkor amíg van plus nekik is
22.
22.
Yanez
#19: Mivel eddig szó sem volt róla, hogy a collections ps4-en is játszható lesz, így ez mindenképp pozitív hír, még úgy is, hogy ennek nincs túl sok értelme.
19.
19.
cyberstaker
18.
18.
DarkLord
#15: Te most sértegetni akarsz? :D Az , miért lenne baj, ha én szívesen átruháztam volna bárkire ingyen és bérmentve...
16.
16.
cyberstaker
#10: Igazából ez csak egy értelmetlen "jófejség" lett volna a részükről? Gondolom arra gondoltak, hogyha a PS5 megvételével megszerezted a jogokat ezekhez a játékokhoz, akkor legyen már elérhető akármelyik releváns platformon. Hát igen, ennek a funkciónak a felhasználási köre így igen csak szegényes. Ezt a ps5-ps4 streamelés funkciót sem értem miért erőltetik. Lehet szar lett a PS5, és jobb ha ott van tartaléknak az előző konzol :D
15.
15.
godach
#2: Átruházható? Jó hogy nem azért kezdesz hőzöngeni, amiért a digitális játékokat nem tudod eladni.
Sokszor elmondtam már. Nem (TE) vagy a világ közepe. Számomra pl egy tök szimpi lépés.
10.
10.
DarkLord
#7: Pl. akinek volt ps4-e annak ezek értelmetlenek, mert kijátszotta őket és ezáltal ők átruházhatnák másra a játékokat, akinek nincs ps5, de ps4 van. A másik, ha veszek egy ps5-öt, akkor a ps4 nyugdíjba megy, eladja az ember vagy ott lesz a polcon és ezekkel a játékokkal, ha játszani akarok, azért már nem veszem elő a ps5-öt. Lehet én látom rosszul és más, majd úgy csinálja, hogy behúzza a játékokat ps5-ön és retro feeling-ből ps4-en tolja , de még mindig nem látom az értelmét :D

Természetesen új játékosoknak van kitalálva, de nekik meg nem volt ps4-ük így megint kiesnek a zsákból, hogy ők ps4-en játszhassák... Szóval én még, mindig semmi értelmét nem látom ennek, bármit tesztek hozzá :D
9.
9.
Goromi
#7: Csak az a gond hiába venne az ember PS5öt ha nincs.
8.
8.
JackBauer7
#4: Csatlakozom, ennek én sem értem a logikáját. Ha PS5 vásárlásra akar buzdítani és megveszem a gépet, akkor pont le**arom utána a PS4-et. Ha meg PS4-en szeretném kihasználni ezt a remek szolgáltatást, akkor csak azért vegyek egy PS5-öt, hogy miért is? LOL Vagy ez vmi fake news...
7.
7.
cyberstaker
#2: Átruházható? :D Jó hogy nem disztribúciós jogot akarsz. A collection célja továbbra sem a PS4 el rendelkezők megfogása, hanem hogy a PS5 vásárlására buzdítson. Pl egy pár xboxost át csábítani aki eddig ezekből a játékokból kimaradt, vagy az új gamereket behúzni a nagy címekkel. Aki akarta, ezeket a játékok már rég bezsákolta ezen a generáción, nem sok értelme lenne ingyen odaadni, sőt valamennyit még rombolna is a ps5 eladásaiból. Szerintem logikus.
6.
6.
szlav
#3 A PS Plus Collection mostantól permanensen a szolgáltatás része, nem mennek ezek a játékok sehova.

#5 Igen, pontosan ez a logika mögötte.
5.
5.
Raam989
De most úgy őszintén. Nem így logikus? Ps5 tulajoknak jár ez az extra, ám ez nem zárja ki azt, hogy ps4 is legyen a házban. Ps4 játékokról van szó, tehát szerintem sokkal felháborítóbb lenne,ha nem lehetne velük ps4-en is játszani.
4.
4.
Donci1998
Tehát akkor lehet tolni ps 4 en csak kell hozzá egy ps 5 Nagyon sok értelme van
3.
3.
Falcon
Meddig èl ez az akcio?mert a készlet hiány miatt sokan csak honapok mulva vehetnek egy ps5 öt pl èn is
2.
2.
DarkLord
Ennek egy módján látnám értelmét, ha átruházható lenne más játékosnak, mert így mi értelme lenne, hogy valaki behúzza ps5-re, mert ott van neki és , akkor toljuk már inkább ps4-en, mert az feel good :D Vettem egy ps5-öt, de ps4-en akarom végigtolni ezeket a játékokat.... nem értem a lényeget én sem!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...