Rekordot döntöttek az új konzolok a briteknél

  • Írta: Baloo
  • 2020. december 1.
  • Biznisz
A VGC értesülései szerint mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X/S rekordmennyiségben fogyott az Egyesült Királyságban - a készlethiány ellenére is. A Sony új gépe ráadásul lekörözte az eddig abszolút rekordernek számító PS4-et.

Korábban is érkeztek már számok a japán next-gen konzoleladásokról, illetve azt is tudjuk már, hogy mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X/S remek rajtot produkált. A VGC-nek hála most pedig megtudtuk, hogy az Egyesült Királyságban is rekordmennyiségben vitték haza a következő generációs konzolokat.

A szűkös globális nyitókészlet ellenére a Microsoftnak így is sikerült az első nap 155 ezer Xbox Series-konzolt eladnia, amivel megdöntötte az Xbox One eddigi 150 ezres rekordját. Külön érdekesség, hogy a briteknek inkább az erősebb konzolra fájt a foga, ugyanis az eladott gépek kétharmada Xbox Series X volt.

A PlayStation 4-ből az első két nap 250 ezer példányt adtak el az Egyesült Királyságban; ezt a rekordot döntötte most meg a Sony, azonban arról még nincs adat, hogy pontosan mennyi eladott PlayStation 5-tel sikerült túlszárnyalniuk az egyébként abszolút rekordernek számító teljesítményt.

Végezetül pedig egy kis extra érdekesség a következő generációs konzolokkal kapcsolatban: az Xbox fejese, Phil Spencer, a The Verge-nek adott interjúja alatt elmondta, hogy teljesen lenyűgözte a PS5 kontrollere, a DualSense. Véleménye szerint az összes piaci szereplőnek tanulnia kellene egymástól, amikor valaki egy ilyen jó ötlettel áll elő.

25.
FARKAS
24.
Pistons1990
#23: Látom esélytelen, hogy a szerepjátékok vagy az akció-kaland játékok megfertőzzenek -:) -:)
23.
FARKAS
#20: Ezt én se. Pedig annyira király lenne egy jó killzone, resistance folytatás vagy remaster. Vagy új fps IP.
22.
FARKAS
#21: Egy ps5 is volt a hátizsákjában.:):):):):):)
Valójában arra pályáztak, nem a drogra.
20.
Observer
#15: +1 en sem ertem hogy miert hanyagoltak el az fpseket ebben a generaciba.
14.
delphijos
#11: Amúgy én írtam már hogy lehet hogy pont mi extrém keveset kaptunk, de ez nem biztos hogy világszinten igaz. Függetlenül attól hogy persze sehol se volt elég, de azt is mondtam hogy egy global launch-nál mindig így van. Ahogy látjuk box-ból se volt elég. Lehet mi ps-ből kaptunk 1000-et, box-ból meg 2000-et....
12.
FARKAS
#10: Most már világos.
10.
Observer
#8: nem gyártott kevesebett cak nagyob volt ra a kereslet ezert fogyot el olyan gyorsan es van belole hiany
8.
FARKAS
#5: Hát ja. A fene se érti már ezt. Tényleg azt szajkózták, hogy kevesebb gépet gyártott a sony, mint az ms. Ennek ellenére mindent eladtak, mégis több ps fogyott? Na ezt, hogy hozták ki?
7.
Nothing
Spencer kommentárja meglepően pozitív.
5.
delphijos
#4: Ez lehet, de akkor meg fura hogy box-ból ennyivel kevesebb volt? Tekintve hogy a Sony kapott itt apait anyait hogy mekkora szar hogy ilyen kevés gépet gyártott.
4.
FekaFOB
Ezket a statisztikakat azert sem tartom teljesen mervadonak, mert abbol kiindulva hogy az xboxok is elfogytak valoszinuleg a boltokba kuldott darabszamok se voltak a PS5 szintjen. Abban az esetben erdekesebb lett volna a verseny alakulasa, ha nincsenek keszlethianyok.
3.
Bobby Kotick
Vegyék amíg lehet nem sokáig tart már a jóvilág, 10 éven belül amerikai áron vehetik az inzulint meg a fizethetnek 1500 fontot hogy elvigye őket a mentő
1.
Raam989
Jajj ne, csak nehogy felvásárolja a dualsense jogait is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...