Rekordot döntöttek az új konzolok a briteknél

  • Írta: Baloo
  • 2020. december 1.
  • Biznisz
Link másolása
A VGC értesülései szerint mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X/S rekordmennyiségben fogyott az Egyesült Királyságban - a készlethiány ellenére is. A Sony új gépe ráadásul lekörözte az eddig abszolút rekordernek számító PS4-et.

Korábban is érkeztek már számok a japán next-gen konzoleladásokról, illetve azt is tudjuk már, hogy mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X/S remek rajtot produkált. A VGC-nek hála most pedig megtudtuk, hogy az Egyesült Királyságban is rekordmennyiségben vitték haza a következő generációs konzolokat.

A szűkös globális nyitókészlet ellenére a Microsoftnak így is sikerült az első nap 155 ezer Xbox Series-konzolt eladnia, amivel megdöntötte az Xbox One eddigi 150 ezres rekordját. Külön érdekesség, hogy a briteknek inkább az erősebb konzolra fájt a foga, ugyanis az eladott gépek kétharmada Xbox Series X volt.

A PlayStation 4-ből az első két nap 250 ezer példányt adtak el az Egyesült Királyságban; ezt a rekordot döntötte most meg a Sony, azonban arról még nincs adat, hogy pontosan mennyi eladott PlayStation 5-tel sikerült túlszárnyalniuk az egyébként abszolút rekordernek számító teljesítményt.

Végezetül pedig egy kis extra érdekesség a következő generációs konzolokkal kapcsolatban: az Xbox fejese, Phil Spencer, a The Verge-nek adott interjúja alatt elmondta, hogy teljesen lenyűgözte a PS5 kontrollere, a DualSense. Véleménye szerint az összes piaci szereplőnek tanulnia kellene egymástól, amikor valaki egy ilyen jó ötlettel áll elő.

7.
7.
Nothing
Spencer kommentárja meglepően pozitív.
5.
5.
delphijos
#4: Ez lehet, de akkor meg fura hogy box-ból ennyivel kevesebb volt? Tekintve hogy a Sony kapott itt apait anyait hogy mekkora szar hogy ilyen kevés gépet gyártott.
4.
4.
FekaFOB
Ezket a statisztikakat azert sem tartom teljesen mervadonak, mert abbol kiindulva hogy az xboxok is elfogytak valoszinuleg a boltokba kuldott darabszamok se voltak a PS5 szintjen. Abban az esetben erdekesebb lett volna a verseny alakulasa, ha nincsenek keszlethianyok.
3.
3.
Bobby Kotick
Vegyék amíg lehet nem sokáig tart már a jóvilág, 10 éven belül amerikai áron vehetik az inzulint meg a fizethetnek 1500 fontot hogy elvigye őket a mentő
1.
1.
Raam989
Jajj ne, csak nehogy felvásárolja a dualsense jogait is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...