Sonic is megkapja a maga LEGO-szettjét

  • Írta: fojesz
  • 2021. február 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A Super Mario-rajongók már legósított formában is hódolhatnak a kedvencüknek, ideje, hogy a játékipar egy másik klasszikus karaktere, Sonic is megkapja a maga LEGO-szettjét! Jó hírünk van: erre egészen biztosan sor kerülhet.

A 24 éves Viv Grannell fanatikus Sonic- és LEGO-rajongó, így adta magát az ötlet, hogy megálmodja a legósított Sonicot, és megfuttassa a koncepciót a LEGO Ideas program keretei között.

A LEGO Ideas lényege, hogy bárki megoszthatja a LEGO közösségével, hogy miként képzeli el álmai LEGO-szettjét, amennyiben pedig az ötlet összegyűjt tízezer támogatót, a LEGO vezetősége megfontolja, hogy érdemes lehet-e abból ténylegesen is terméket készíteni. A tervezők az eladások után részesedést kapnak egyébként.

Grannell egy olyan készlettel rukkolt elő, amelyet a Green Hill Zone ihletett, és persze jó pár Sonic-karakter felbukkan benne - köztük természetesen maga a kék sündisznó is. Az ötletét 2019 elején töltötte fel a LEGO Ideasra, tavaly márciusra gyűjtötte össze a szükséges szavazatmennyiséget, a LEGO pedig a minap jelentette be, hogy a Sonic-pakkot a Segával is egyeztetve gyártásba küldi.

Persze a megjelenésig még várnunk kell egy darabig, a LEGO annyit árult el mindössze, hogy még idén lerántja a leplet a végleges termékről - a cikkben látható képek így nem is azt ábrázolják, hanem az eredeti LEGO Ideas-tervekből származnak.

A Sega és a LEGO egyébként nem először dolgozik együtt a Sonic kapcsán: a karakter a LEGO Dimensionsben is feltűnt már, ahol saját műanyagfigurát és pályát is kapott.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...