Lelőtték az Anthem fejlesztését

  • Írta: gorien
  • 2021. február 25.
  • Gyászhír
Link másolása
Régóta nem hallottunk már érdemlegeset az Anthem újraszabását célzó tervekről, így talán nem lep meg sokakat a hír, hogy a BioWare elengedte a projekt kezét. Az Anthem NEXT már nem fog napvilágot látni.

Az Anthem csalódást keltő rajtja után tavaly a BioWare Austinra bízták, hogy valamiként rázza gatyába a játékot: ezt a projektet ismertük Anthem 2.0 vagy Anthem NEXT néven. Február elején a Bloomberg szellőztette meg, hogy az Electronic Arts executive-jai meglesik a játék állapotát, és döntenek a sorsáról, mára pedig megérkezett a verdikt: a BioWare felhagy az Anthem fejlesztésével.

A BioWare blogposztban közölte a hírt. Christian Dailey, az Anthem executive producere szerint a döntés nem volt könnyű, és hiába okoznak ezzel csalódást mind a fejlesztéseket váró játékosoknak, mind maguknak a fejlesztőknek, mégis meg kellett lépniük. Többek közt a koronavírus-járvány is előre nem látható akadályokat gördített a stúdió útjába.

Az Anthem NEXT tehát nem fog napvilágot látni, a játék live service-részét azonban még életben tartják úgy, ahogyan most ismerjük. A BioWare átcsoportosítja az erőit, egyrészt folytatják a Star Wars: The Old Republic támogatását, másrészt az új Dragon Age- és Mass Effect-játékokra koncentrálnak.

13.
13.
adamsfamily
Kár,hogy kukazták.Szerintem rengeteg lehetőség lett volna benne.Maga a repkedés és a képességek jó pofák voltak,csak kellett volna némi balance,rendes támogatás és loot.
Szomorú,hogy a Bioware ide jutott.A Mass Effect 3 óta szinte csak vergődnek és sorra szúrják el a játékaikat,amíg az EA be nem szántja őket is.
12.
12.
Ganzer
#3: Szintén zenész, sose játszottam vele a rossz híre miatt, de a next-re kiváncsi lettem volna.
11.
11.
Aanash
Már amikor megjelent tudták hogy kb kuka lesz, de gondolom megpróbáltak minèl több pènzt vissza forgatni.
Milyen állapotban lehetett a 2.0 verzió ha inkább dobták az egèszet.
10.
10.
XuChi
#8: Rápróbálok, hátha :) Köszi az ötletet ;)
9.
9.
XuChi
#8: Rápróbálok, hátha :) Köszi az ötletet ;)
8.
8.
Caleon
#4: Szerintem jár a refund, ha arra hivatkozol, hogy az ígért frissítés miatt vetted meg. Mert ez így a fogyasztók megtévesztése.
4.
4.
XuChi
Ezzel egyhuzamban akkor az alapot is kukázzák ? No more update ? Csak mert én megvettem a játékot tavaly, de még nem volt időm vele játszani. Ezek
Szerint kidobott pénz volt :(
3.
3.
Macifasz
Várható volt, de azért én sajnálom, mivel vártam ezt az Anthem 2.0-át/Next-et. :-(
2.
2.
mumia76
1 éve lett volna logikus. Eldobtak egy csomó embernapot egy halva született játékra, amit okosabban is felhasználhattak volna.
1.
1.
Zedas
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...