Lelőtték az Anthem fejlesztését

  • Írta: gorien
  • 2021. február 25.
  • Gyászhír
Régóta nem hallottunk már érdemlegeset az Anthem újraszabását célzó tervekről, így talán nem lep meg sokakat a hír, hogy a BioWare elengedte a projekt kezét. Az Anthem NEXT már nem fog napvilágot látni.

Az Anthem csalódást keltő rajtja után tavaly a BioWare Austinra bízták, hogy valamiként rázza gatyába a játékot: ezt a projektet ismertük Anthem 2.0 vagy Anthem NEXT néven. Február elején a Bloomberg szellőztette meg, hogy az Electronic Arts executive-jai meglesik a játék állapotát, és döntenek a sorsáról, mára pedig megérkezett a verdikt: a BioWare felhagy az Anthem fejlesztésével.

A BioWare blogposztban közölte a hírt. Christian Dailey, az Anthem executive producere szerint a döntés nem volt könnyű, és hiába okoznak ezzel csalódást mind a fejlesztéseket váró játékosoknak, mind maguknak a fejlesztőknek, mégis meg kellett lépniük. Többek közt a koronavírus-járvány is előre nem látható akadályokat gördített a stúdió útjába.

Az Anthem NEXT tehát nem fog napvilágot látni, a játék live service-részét azonban még életben tartják úgy, ahogyan most ismerjük. A BioWare átcsoportosítja az erőit, egyrészt folytatják a Star Wars: The Old Republic támogatását, másrészt az új Dragon Age- és Mass Effect-játékokra koncentrálnak.

13.
adamsfamily
Kár,hogy kukazták.Szerintem rengeteg lehetőség lett volna benne.Maga a repkedés és a képességek jó pofák voltak,csak kellett volna némi balance,rendes támogatás és loot.
Szomorú,hogy a Bioware ide jutott.A Mass Effect 3 óta szinte csak vergődnek és sorra szúrják el a játékaikat,amíg az EA be nem szántja őket is.
12.
Ganzer
#3: Szintén zenész, sose játszottam vele a rossz híre miatt, de a next-re kiváncsi lettem volna.
11.
Aanash
Már amikor megjelent tudták hogy kb kuka lesz, de gondolom megpróbáltak minèl több pènzt vissza forgatni.
Milyen állapotban lehetett a 2.0 verzió ha inkább dobták az egèszet.
10.
XuChi
#8: Rápróbálok, hátha :) Köszi az ötletet ;)
9.
XuChi
#8: Rápróbálok, hátha :) Köszi az ötletet ;)
8.
Caleon
#4: Szerintem jár a refund, ha arra hivatkozol, hogy az ígért frissítés miatt vetted meg. Mert ez így a fogyasztók megtévesztése.
4.
XuChi
Ezzel egyhuzamban akkor az alapot is kukázzák ? No more update ? Csak mert én megvettem a játékot tavaly, de még nem volt időm vele játszani. Ezek
Szerint kidobott pénz volt :(
3.
Macifasz
Várható volt, de azért én sajnálom, mivel vártam ezt az Anthem 2.0-át/Next-et. :-(
2.
mumia76
1 éve lett volna logikus. Eldobtak egy csomó embernapot egy halva született játékra, amit okosabban is felhasználhattak volna.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...