Pletyka: készül a The Last of Us remake-je PS5-re

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 9.
  • Pletyka
Link másolása
Az általában igen jól értesült Jason Schreier azt állítja, hogy már nagyban készül PlayStation 5-re az első The Last of Us remake-je, és a projekten közösen dolgozik a Naughty Dog csapata és a Sony Visual Arts Service Group.

Habár az eredetileg még PlayStation 3-ra megjelent The Last of Us már PlayStation 4-en megkapta a remasterelt kiadását, nagyon úgy tűnik, hogy nem áll meg Joel és Ellie generációkon keresztül átívelő utazása, ugyanis a Bloomberg szerint már készül a játék remake-je PlayStation 5-re.

Az ilyen témákban általában kifejezetten jól értesült újságíró, Jason Schreier szerint a The Last of Us remake-jén eredetileg a Sony Visual Arts Service Group néven futó belsős csapat kezdett el dolgozni, végül azután (érthető okokból) csak a Naughty Dognál kötött ki a projekt. A Visual Arts Service Group - akik egyébként már számtalan nagy PS-exkluzív játék fejlesztésébe besegítettek - így most másodhegedűsként asszisztálnak a pajkos kutyáknak.

Természetesen mindez még csak pletyka, de azért az mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy Schreier általában igen ritkán téved ilyen témákban.

20.
20.
nemfontos
#17: A "remaster" és a "remake" két teljesen különböző koncepció. Könnyű pénzforrásnak csak az első tekinthető. A második esetben legfeljebb az írói munkán spórolsz, a játékot ugyanis újra kell alkotni. Üzleti szempontból viszont ez is egy biztonságos koncepció, mert a játék sikerességét illetően már vannak információid.

Nézd meg pl a final fantasy VII remake -jét. Fantasztikusan jó játék lett. A végét kicsit túlnyújtották az egymás után felbukkanó hegy méretű legyőzendő ellenfelekkel, de ezt leszámítva szinte tökéletes alkotás. Egy bit nem sok annyi információ sem volt benne technikai értelemben az eredetiből. Csupán a történet maradt a múltból. Nem mondhatod hogy túlságosan spórolós munka lenne...
19.
19.
nemfontos
Ez egy remek játék volt... a második meg csak technikai értelemben volt azt, a történet viszont hulladék...
Ha az eredeti történeten nem változtat ez a remake, akkor rendben lesz. Ha mégis, és elviszik más irányba az egészet, akkor megtarthatják maguknak.
18.
18.
DarkCrash
#17: Ne is mond. Soul Reaver, Shadowman, Silent Hill 1, Metal Gear Solid 1, Blood Omen 2, Manhunt, Akuji, Tomb Raider 2 és 3 stb. Lehetne még sorolni reggelig.
17.
17.
crytek
Egyébként nem tudom mit van mindenki ugy oda... Be kell látni, ma a legkönyebb és legolcsóbb pénzszerzési forrás a game iparban (a fizetős skin és "lópáncél" dlc-ken kivül) az a remastered/remake/definitive/HD/ tököm tudja miket aggatnak még rá verziós újrakiadások.

Nem véletlen tolja mindenki. A régi szép volt jó volt sikeres volt meg minden de 4-5-6+ de akár csak 3 év alatt is lesznek új játékosok akiknek mindig újdonság lesz egy egy ilyen cím és akkor már nem a régit fogja venni hanem az újat belőle...

Rengeteg sok régi cím van amiből nagyon megnéznék egy remake-et vagy bármilyen felújítást, de sok olyan van amivel annyira szerettem régen játszani, hogy akár csak egy újra megjelentetést megélni..
16.
16.
#15: És szeretnéd úgy átélni, hogy a Photoshop textúrák vannak?
15.
15.
KratoS
Jöhet mert az első rész textúráit szerintem a paintel csinálták.
14.
14.
GemForge
Sztem ez csak vmi félreértés lesz. Simán jó még a remastered is.
13.
13.
Szerintem túl korai ez ennek a játéknak.
9.
9.
xanatos0911
#6: Az sajnos nem pletyka, az teljes értékű hír. Mostmár szerintem minden gamer oldal ezzel van tele

https://www.ign.com/articles/the-last-of-us-remake-reportedly-in-development-and-days-gone-2-pitch-rejected?amp=1
8.
8.
A Pulyka
#7: +veletlenul elkuldtem

....huzas lenne a sonytol. Ha valamelyik jatek megerdemelne egy remake-t, az a God of war elso ket resze,ami meg ps2-re keszult. Azt is vinnek, mint a cukrot, ha nem jobban mint a last of us-t.
6.
6.
georgie.70
#1: A Days Gone -nal kapcsolatban honnan informálódtál? Ha ez igaz, az nagyon elszomorítana,az egyik nagy kedvencem lett ez a game, és nagyon jól tudom hogy ezzel sokan vannak ugyanígy! Épp ezért nem is nagyon értem a döntést ha ez igaz, mivel általában véve jól muzsikált....
5.
5.
PS4jacksony
Mikor már a Remeket is remókolják na ha valaminek akkor ennek semmi értelme . . .

Szép volt jó volt köszönöm ennyi elég is . . . . . .
4.
4.
mohaneji
#1: Valóban! Vagy sokkal régebbi játékokat érdemes remakelni, vagy új cím!
3.
3.
Ps fanboy
Mégha az Uncharted 1 ről írnák ezt, akkor talán még el is hinném, (nem, igazából akkor sem). Lol
2.
2.
Ps fanboy
Az originalnak nincs is semmi szégyelnivalója semmilyen téren, se ps3/4-en. Ergo, ezen nincs mit remakelni. Ez inkább megszégyenülés lenne, ha ebbe a játékba bármilyen téren belepiszkálnának. Ugyanez igaz pl. a Bioshockra is, nonszensz már maga a felvetés is. Ráadásul számomra sehogy sem passzol az ND szellemiségébe.
1.
1.
xanatos0911
Hát szerintem ennek zéró értelme van, a sima Remastered bőven elég. 8 év alatt egy remaster meg egy remake az eredeti mellé? Nem szimpatikus az amit mostanában a Sony csinál. Persze venni fogják, mint a cukrot szóval mindegy. Days Gone 2-t közben lelőtték mint kiderült, marad a cliffhanger végződés és ennyi volt... számomra ez az igazi fájdalom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...