Valószínűleg már sosem készül el a Days Gone 2

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 9.
  • Pletyka
Link másolása
Hiába szerették a játékosok a Days Gone-t, a kritikusok között nem aratott osztatlan sikert a Bend Studio játéka, és most a Bloomberg egyik friss cikke szerint nagyon úgy néz ki, hogy a Sony végleg kukázta az esetleges folytatás lehetőségét.

Miközben a Days Gone a PS Plus áprilisi kínálatát erősíti, és Deacon St. John már száguldozik motorján a PC-kre is, sajnos ezzel együtt rossz hírek is érkeznek a zombis játék háza tájáról. A Bloomberg nemrég publikált cikkéből - ami azt is megemlíti, hogy elvileg már készül a The Last of Us remake-je PS5-re - kiderült, hogy valószínűleg felesleges várnunk a Days Gone 2-re.

Jason Schreier szerint ugyanis több belsős forrás is állítja, hogy a Bend Studio szívesen készített volna egy folytatást Days Gone-hoz, a Sony azonban végül lelőtte a projektet az első rész fogadtatására és a túl hosszúra nyúlt fejlesztési időre hivatkozva. A fejlesztőcsapat egyik részét ezután átcsoportosították a Naughty Dog berkein belül készülő multiplayer projektre (nagy valószínűséggel a The Last of Us: Part II többjátékos szegmensére), a másik csapatot pedig segédstúdiónak osztották be egy új Uncharted-játék munkálataihoz - szintén a Naughty Dog felügyelete mellett.

Az utóbbiból végül nem lett semmi, a Bend Studio vezetősége ugyanis attól félt, hogy egyszer csak beolvasztják majd őket a kaliforniai fejlesztőbrigádba. Ezért kérésükre egy új játékon kezdtek dolgozni, amire Schreier szerint a Sony az áldását adta - viszont az idáig még be nem jelentett projekt biztos, hogy nem a Days Gone folytatása lesz.

67.
67.
nemfontos
#65: Azt értem hogy meg van magyarázva hogy miért ennyi, de engem ez nem érdekel. Ezzel a magyarázattal akár egymillió ft is lehetne. Én ennyit soha semmilyen alkatrészért nem adok. Főleg akkor nem, ha nagyon kevés felhasználási lehetőség indokolja a megvásárlását.

"és legtöbb esetben véletlenül se stabil fps-el fut... "

De azzal fut. Konzolon a gyártónak muszáj megcsinálnia hogy normálisan menjen. Erre manapság a dinamikus felbontás a legjobb megoldás, mert sokkal kevésbé zavarja az ember szemét a leskálázás, mint ha akadozna. És nem, nem ezért drága a vga. Azért drága, mert most ennyiért is adhatják.

"de a teljesítményük sosem lesz a pc-ssel azonos"

Persze hogy nem... de nem is kell hogy az legyen. A konzolban a fix hardware a lényeg. A fejlesztő annak minden képességét kihasználhatja, ha akarja. Pc -n ezt nem teheti meg, mert a pc -s vásárlók túlnyomó többségének nincs 300 000 ft -os vga -ja, illetve ott az optimalizáció eleve nehezebb feladat, mert nem tudod hogy milyen van annak a vásárlónak... Szóval annyit tehetsz, hogy megkeresed azt a feature minimumot ami jó eséllyel mindenkinek van, másrészt adsz egy pár csúszkát a felhasználónak, amivel játszadozhat amíg nagyjából nem lesz jó az eredmény.

Ez nem jelenti hogy nem érdemes pc -n játszani, mert dehogyisnem. Csak éppen a 300K -s vga az egyszerűen nem éri meg. Még vegyél alá másik 300 -ból gépet, és akkor esetleg nagyítóval vizsgálva szebb lesz a játékod mint a ps4 -en, ha egyáltalán megjelent, és ha egyáltalán fut normálisan, ami mostanában nem így szokott lenni... Tetszik vagy nem, manapság elsődleges cél a konzol, pc -re pedig odalökik néha a programot, ha épp úgy hozza a sors hogy kis plusz pénzt akarnak a meglévő eladások mellé.

A kifejezetten pc -s játékokat persze most nem említem. Civilization -t nem játszanék ps4 -en. Nioh -t meg nem játszanék pc -n, mert mint korábban említettem, a pc -s változat egy nagy kalap gőzölgő szar.
66.
66.
ADMlN
Ha az itt felszabaduló erőforrásokat nem a Last of Us remakelésére fordítanák, akkor még örülnél is ennek...
65.
65.
crytek
#64: Mi az amitől nem reális?
3070-es 6800-as VGA az egész hajcihő előtt 240k körül volt.. most jóval drágább ugye mert kevés kapható és azt a boltok arany áron akarják eladni.
De a konzollal is ez van hogy a 185 ezreses 300-ért árulják ha akarod venni ha nem vársz heteket hónapokat rá amíg lesz.

Konzolt persze össze lehet vetni a pc-vel csak sajnos totál felesleges. Mert amíg te a 300 ezres VGAdon belövöd a max grafikát a 4K-t és csapatod neki, addig az konzolon váltakozó felbontás mellett a pc-s jó ha medium-high beállítása mellett és legtöbb esetben véletlenül se stabil fps-el fut... Nos ezért drága a VGA.

Az tény hogy a konzol olcsóbb ezt soha nem veheti el tőlük semmi és senki ,de a teljesítményük sosem lesz a pc-ssel azonos ugyanis eleve nem lehet mert ott a fogyasztásnak fixnek kell lenni és az egész gépnek olcsónak.. És ugye csodák nincsenek főleg nem a HW iparban..

A konzol nagy előnye a pc-vel szemben az az , hogy mivel "egy adott egység" sokkal jobban kihasználható a HW mint a pc-k ahol többszázezer féle hw komponens van.

/Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy a konzolos érában mikor jön el az a korszak majd ahol REAL 4K (tehát nem folyamatosan váltakozó hanem ÁLLANDÓAN 4K) és betonstabil 60 fps-s lesz minden egyes konzolra kiadott játékban../
64.
64.
nemfontos
#62: Persze ebben igazad van, mindig érdemes minőségibb holmikat venni, mert azok bekerülési költségben drágább, viszont használati értékben, élettartamban, megbízhatóságban többet nyújtanak... DE...
A vga árak irgalmatlan módon el vannak szállva. A 300 000 ft egyszerűen nem reális. (kicsit több mint a feléért megkapod a ps5-öt pl...) Én szerencsés helyzetben vagyok, mert nem AAA játékok futtatására használom a számítógépeket, így nem igazán szorulok rá hogy ilyesmit vegyek. Erős cpu, sok ram így is drága, de a vga meg aztán pláne... Elképesztően drága. Ha valaki játékra szeretne gépet építeni, az jelenleg igen nehéz helyzetben van.
63.
63.
Zuzmo
#56: Az 50 alatti magyar lakosság nagy részének pörög a lakáshitele, ha sikerült már egyáltalán összerakni az önrészt. Ha valaki nyugaton keresi meg, és itt költi el, az esetleg megy hitel nélkül is, azon kívül nagyon keveseknek.
62.
62.
godach
#57: Soha ne mond hogy soha.
Én telefonoknál mosolyogtam a sok "hülye" s6 és iPhone felhasználón, amikor győzködtem magam, hogy én vagyok az okos és csak telefonra minek kidobni ennyi pénzt.
Aztán telt, múlt az idő és az igényeim nőttek majd amikor már még untam, hogy a retek 20-30 ezres telefonokkal küszködök, rászántam magam egy normálisra. Ég és föld a különbség, hogy nem kell remegnem a folyamatos merüléstől, akadozástól, fagyástól és a többi.
Mai napig vannak dolgok, amiket magasról letojok (alufelni, airmax, kaviár) de ez nem jelenti azt, hogy ne tanultam volna meg, hogy nagyon sok dolognak van azért értelme, amire egyébként pénz vagy érdeklődés hiányában ráfogjuk hogy hülyeség :)
61.
61.
adamsfamily
Nagyon vártam a 2. részt,de igazából nem bánom,hogy nem készül el,mert így eldöntötte magát a kérdés,hogy az új generació végén beruházzak-e ps-re.
60.
60.
delphijos
#56: A példádban említettel én sem. Aki luxuscikkre ( vagy nyaralásra ami talán még rosszabb ) -amire igazából nem telne neki - vesz fel hitelt az tényleg megérdemli. De sajnos sok ember van aki belesodródik egy hitelspirálba , és nem a luxus, hanem a megélhetés miatt kezdett bele.... és ez a COVID helyzet csak növeli az ilyenek számát. A hitelmoratórium se igazi segítség, csak haladék.... aki ma annyira szar helyzetben van hogy nem tudja fizetni, annak 1 év múlva se lesz jobb. És ez a halasztás ráadásul nincs ingyen...
59.
59.
#58: Ha az a narratíva teljesül, hogy kipusztul az emberiség, akkor a végén tuti olcsó lesz egy ház. Viszont ez esetben nem egy 30 éves hitel (visszavonható és inkasszózható a bank által) lesz a megoldás, hanem az albi, ami két módon is repülhet: 1: neked nincs rá pénzed, 2: a tulajnak nincs rá pénze. Akárhogyan is, de így nem tudnak tőled semmi jogon végtelen pénzeket az életed végéig vonni semmiféle jövőbeni chip technológiával sem. Így hát ha valaki észreveszi a környezetében, hogy éppen kihal az emberiég, annak melegen ajánlom a túlélés érdekében, hogy szabaduljon meg minden hitelétől.
58.
58.
RootKiskacsa
#55: Az igaz, ha nagyon akarnék, akkor deszkát és procit simán tudnék húzni boltból is akár, bár néhány hónapja az is kihívás lett volna. Végül is mindegy hogy Intel, vagy AMD, ha egy bizonyos teljesítményszintet megüt. VGA fronton viszont semmi sincs, max 1660/ti/super a plafon, amiket láttam, természetesen az eredeti árának másfélszereséért. Hazai használt piac meg kész rablás. Majdnem 2 éves 2070S 260k-270k körül, mikor újonnan volt 230k?!?!? Nem, köszönöm! Isten igazából a PS miatt el is engedtem a gépfejlesztés vonalat. Talán később még nézelődök, de most nem görcsölök rajta.

#52:
Nem, nem, nem, nem.. Nagyon nem egyről beszélünk. Én nem a kofidiszes villámhitelesekről, meg a "nulla beleülővel lehetne a BMW-t tesa?" típusú hitelesekről beszélek. Hanem például a lakáshitelesekről. Mert 600k-s TV nem létszükséglet egy lakás/ház viszont igen és valahogy nem tudom őket elítélni, mert a törlesztőt fizetik inkább, mint az albit. Ezért is írtam az ingatlanpiacot.
57.
57.
nemfontos
#53: Soha nem adnék egy videokártyáért 300 -at. Soha, semmilyen körülmények között. Egyszerűen nem ér annyit.
Még szerencse hogy cpu -ból azért van elég, lehet venni, rendelni... Építhetek erős gépet, amivel lehet dolgozni.
56.
56.
crytek
#52: Tudom én leszek megint a bunkó **ci ,de a hitelt felvetekkel valahogy nem tudok azonosulni és sajnálni őket semmilyen fronton.
Nekem is van munkatársam albérletezik sosincs pénze de azért veszi a 600 ezres háznyi méretű tv-t hitelre meg ilyenek..
A nagy cégekkel nem lesz gond ugyanis game eladás hw eladás mindig lesz szóval nekik nem áll meg az élet.
55.
55.
#48: "Gyáá várd meg a háromezres RTX-eket, azokat lesz érdemes megvenni, várd meg a négyezres Ryzeneket mer azokasztánnagyonjóklesznek.." Aztán ez lett belőle.

Ezt valóban nehéz volt előre látni, de alapjában amekkorát szaladt a 2000-es kártya (fele sem cserélte le az 1000-est), tényleg úgy nézett ki, hogy érdemes megvárni a 3000-es szériát. Most talán azt tudom mondani (nyilván nem mindenki érthet vele egyet), hogy használt 2000-est kell kifogni és mákos tésztát kell enni. Csak emiatt a komment miatt ránéztem német ebay-re:


Gigabyte Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11GB Grafikkarte OC 8
Brandneu
EUR 486,00
Sofort-Kaufen
Kostenloser Versand

Amire kilistázta, egy perc alatt megtaláltam és rá is akartam nyomni, hogy veszem, már eladták.
Szóval így megy ez. Olyan 180-200 rugó kell kéznél, gülü szemekkel nézni az oldalt és akkor találsz.

De hozzáteszem, hogy itt az 5000-es Ryzen teljesen jól elérhető, főleg, ha valaki megveszi a használtat. Hogy ki az ankinek az gyenge és cseréli, azt ne kérdezd.
54.
54.
RootKiskacsa
#53: Sajnálom, teljes mértékben átérzem. Bár teszem hozzá, ettől nagyobb problémánk az életben sose legyen :D
53.
53.
bitbandita
#48: Én is így jártam. Csak én annyival szerencsésebb helyzetben vagyok, hogy a jelenlegi gépen még azért elmegy minden full hd, kis kompromisszummal (i7 7700, a.strix1060 6GB). Egy 2070 volt kinézve, ez is Asus lett volna, nagyon bevált eddig is, esetleg a Gigabyte, az már 200 alatt meg is lett volna. Novemberben még meg is tudtam volna venni.... de én is hallgattam a "1-2 hónap és itt az Ampere, olcsóbb és brutál is, stb". Ami még igaz is lett volna, csak hát tudjuk mi történt. Most meg egy 2060 -már ha éppen előkerül egy-egy darab- majdnem 300.... elképesztő. És van egy olyan k*rva szar érzésem, hogy ez még jó ideig nem fog változni.
52.
52.
RootKiskacsa
#50: Igen, csak ez nem tőzsdekrach lesz, hanem inkább szociális. Állásukat veszített emberek tömege bedőlt hitelekkel,vésztartalékok nélkül. Természetesen mindezt úgy, hogy nem látjuk még mindig a járványhelyzet végét. Persze nem lehet tudni, hogy milyen lesz a pillangó hatás, de simán el tudom képzelni, hogy egy MS/Sony/Apple/tetszőleges nagy multi "köszöni szépen, jól van" státuszban kihúzza majd a végéig. A becsődölt Tátika borozót meg nem jegyzik a tőzsdén..

Már ha így szóba került. Én az ingatlanpiacra leszek kíváncsi, hogy zuhanni fog-e és ha igen, mekkorát.

#48:
Ennek utána nézek, érdekesnek hangzik. Van valami linked/forrásod? Az se baj, ha német, vagy angol nyelvű.
51.
51.
Ooorky
#48: Nem az algoritmus változik hanem a hitelesítési eljárás, így a farmok szimplán nem tudják majd hitelesíteni a kitermelt cuccot.
50.
50.
crytek
#49: Ennek én örülnék ,bárcsak így lenne. Fel lehetne megint tankolni majd az olcsó részvényekkel.. Bárcsak olyan régi feelingű lenne mint talán 2008-ban volt? Már nem is emlékszem..akkor minden részvény töredékére lement. Ez most nagyon jól jönne :)
49.
49.
RootKiskacsa
#48: Azt meg sem említem, hogy a COVID miatt valszeg egy fasza gazdasági válság is befigyel majd... Én azon a véleményen vagyok, hogy 1-2-3 évig felesleges álmokat dédelgetni, főleg itt Európa segglyukában.
48.
48.
RootKiskacsa
#45: Az intel VGA piacra lépése már-már a "linux éve" típusú misztikumba csap. Ha jól számolom 9 éve várják, de csak nem jön.
Én abszolúte nem követem a bányászosdit és okoskodni sem akarok, de amit leírtál azt nem nagyon hiszem el. A VGA gyártók kvázi a gyárkapuból adják el a termékeiket. Nekik ez jó. Eddig is simán megoldható lett volna, hogy az algoritmus szarul fusson mezei VGA-n.. meglépték? Nem... Milyen meglepő..

#47:
Nekem eddig elég volt ez a gép is. Pontosabban 2 éve tervezem a cserét, csak mindig hallgattam a jövőbelátó orákulumokra, akik beetettek: "Gyáá várd meg a háromezres RTX-eket, azokat lesz érdemes megvenni, várd meg a négyezres Ryzeneket mer azokasztánnagyonjóklesznek.." Aztán ez lett belőle.

"de arról senki nem beszél, hogy aki egy FullHD vagy 1440p-hez gondozta néha a gépét az elmúlt 2-3 évben, annak most semmit nem kell vennie."

Így van, annak majd jövőre kell vennie.
47.
47.
#44: "Nekem most kellene gépet cserélni (i5 6500 és gtx-970ti)"

Nem akarok beleszólni, de azt a gépet is le kellett már volna cserélned, amire ezt lecserélted.

Amúgy mindenki mondja, hogy milyen ökör drága a PC (nyilván okkal), de arról senki nem beszél, hogy aki egy FullHD vagy 1440p-hez gondozta néha a gépét az elmúlt 2-3 évben, annak most semmit nem kell vennie.
46.
46.
crytek
#44: Én is vettem Series X-et de csak azért mert azt kapni lehetett VGA-t meg azóta sem. De amint lesz VGA ismét veszem csúcs közelít és visszatérek a pc-re is játszani.
45.
45.
Ooorky
#44: Érdekes, ~1 órája olvastam le egy levezetést aminek a szakmai részéből nem sokat értettem, de a végén leírta a hozzám hasonló debileknek, hogy jövőre az ethereum gpu-s bányászata leáll, ezért már év vége felé várható egy enyhe esés, jövőre meg el is lephetik a piacot a használt és új kártyák amihez még hozzájön az intel piacra lépése.
44.
44.
RootKiskacsa
#40: Ilyen bányászláz még nem volt hogy bármit megvesznek, ami képes ETH és BC bányaprogramot futtatni.. Ezen felül ugye itt a COVID, néhány gyártónál a gyártási kapacitás problémája és a scalperek. A most felstrófolt árak soha a büdös életben nem fognak csökkenni, ha másért nem addigra 400+ lesz az euró.. Ez ilyen. A PC-t mint játékplatformot el kell engedni, vagy el kell fogadni, hogy kőkeményen zsebbenyúlós a történet. Én elengedtem.

"Ez jó csak erről a fejlesztők kiadók nem tudnak mert él is virul jobban mint bármikor a pc gaming.."

Majd a fejlesztők is rájönnek, mikor az AA játékok szépen lemorzsolódnak és marad nak a kevésbé gépigényes indie gammák.

Nekem most kellene gépet cserélni (i5 6500 és gtx-970ti). Olyan 600-700k-t kellene ellocsolni a PC-re a jelenlegi árakon... Köszi nem, inkább vettem 185k-ért egy PS5-öt Telekom droppból.
43.
43.
Ooorky
#41: Én anno GTS miatt vettem PS4-et, Switch-et és 3DS-t meg a Pokémonok miatt :-)
Utóbbit nem bántam meg (elő is van rendelve az új Snap).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...